Έφτιαξαν ομάδα στο Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»! Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

10
645

Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

maska-paidi

Ο εισαγγελέας θα λάβει το φάκελο με τα στοιχεία το πρωί της Παρασκευής

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» ενώ για την πορεία της έρευνας ενημερώνεται και ο εισαγγελέας.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων.

Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Μετά από καταγγελίες πολιτών η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Και μπήκαν πάνω από 14.000 μέλη μέσα σε δύο ημέρες

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκε ομάδα στο Facebook στην οποία συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

maskes1__2_
maskes1__1_

Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοιού αυξάνονται κατακόρυφα αυξάνοντας την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα γονείς διατυπώνουν απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και υποστηρίζουν πως κανένα παιδί δεν θα πάει με μάσκα φέτος στο σχολείο.

maskes2__3_
maskes2__4_

Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.

maskes2__5_
maskes2__1_

Αυτή δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα social media αφού υπάρχουν κι άλλες κλειστές ομάδες που διατυπώνουν αντίστοιχες απόψεις χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι δημόσιο.

maskes1__3_
maskes1__4_
maskes1__5_

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες εκτενώς στο θέμα των ψευδών αναρτήσεων και θεωριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΧΗ ΔΕ ΘΑ ΕΠΗΤΡΕΨΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΚΟΛΙΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ!!! ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΗ ΚΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟ ΜΑΘΙΜΑ ΕΓΟ!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΩΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕ ΑΝΑΓΝΟΣΗ!!! ΚΙΝΟΠΙΗΣΤΕ!!!

  2. Όχι μάσκες στα σχολεία!
    αστε τα παιδιά να μεταδώσουν τον ιό στους παππούδες τους. όσοι περισσότεροι πεθάνουν τόσες περισσότερες συντάξεις γλυτώνουμε.
    και μην ξεχνάτε,
    όσο πιο γρήγορα μειωθούν οι Έλληνες τόσο πιο γρήγορα θα γινει και η αντικατάσταση του πληθυσμού από τους αγαπημένους μας ασιάτες και αφρικανους

  3. σε ολους οσους ειναι στην ομαδα αυτη. να τους δωθουν δωρεαν προφυλακτικα για μειωθουν οι ηλιθιοι

  4. Δεν θέλουν μάσκες, δεν θέλουν εμβόλια, δεν θέλουν αποστάσεις ασφαλείας, δεν υπάρχει ιός, είναι παραμύθι, θέλουν μπιτσόμπαρα με μπάφο και σφινάκια, θέλουν χαβαλέ, θέλουν επιδόματα.
    Μια αγγέλη πιθήκων θα είχε καλύτερη συμπεςριφορά στο κακό που μας βρήκε.
    Μια λέξη μόνο αρκεί, ΚΑΦΡΟΙ……………..

  5. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην εμπιστεύεσαι κανέναν… τα παιδιά δεν κολλάνε …. τα παιδιά κολλάνε…….οι μάσκες δεν πρέπει να τις φοράνε όσοι δεν έχουν Covin ….. όλοι πρέπει να φοράνε μάσκες….. και τα νήπια!!!!! στην τάξη;;;;; χωρίς μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τυχόν παθήσεις η ψυχολογικες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η παρατεταμένη χρήση της. Κύριοι έχετε χάσει την μπάλα ……….και το γήπεδο μαζί.

    • Δεν χρειάζεται να πιστέψεις τον έναν ή τον άλλον. Σκέφτεσαι με καθαρό μυαλό και αποφασίζεις.

  6. Ο εισαγγελέας πλέον ψάχνει τα μέλη και τους ιδρυτές των ομάδων.
    Έχουν ιδρυθεί 3 ομάδες, η πρώτη κατέβηκε ήδη (βοηθάει το FB τέτοιες κινήσεις), 2 ακόμα παραμένουν ενεργές, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές ακόμα που δεν είναι δημόσιες.
    Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι για «το καλό μας».

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/907613_ston-eisaggelea-simera-o-fakelos-gia-tin-omada-toy-facebook

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ