ΚΟ ΚΚΕ για Αστυνομικούς και Πυροσβέστες

1
71

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο αστυνομικό προσωπικό και στις οικογένειές τους, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε δίνοντας τη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Επισημαίνουμε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού, ιδιαίτερα όσων από τη φύση των καθηκόντων τους, έρχονται σε επαφή με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, σε καθημερινή βάση.

Το ΚΚΕ, στέκεται με ευθύνη ενώπιον του λαού και  αγωνίζεται, στις σημερινές συνθήκες, με όλες του τις δυνάμεις, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, προκειμένου, να ληφθούν άμεσα από την κυβέρνηση, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων του λαού.

Την περίοδο αυτή έγινε φανερό σε όλους και επιβεβαιώθηκε πως οι μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία του λαού μας προέκυψαν από την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι τραγικές ελλείψεις του συστήματος, η αδυναμία του να αντέξει στο βάρος της επιδημίας του κορονοϊού και να ανταποκριθεί στις ανάγκες προστασίας της δημόσιας υγείας, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων. Ακολουθώντας τις στρατηγικές της Ε.Ε για τη μείωση του κόστους της υγείας για το κράτος και την παράδοσή της στο κεφάλαιο, απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, εμπορευματοποίησαν και ιδιωτικοποίησαν την υγεία και έκαναν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για πολιτική που στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, ακυρώνει στην πράξη τις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στον τομέα της πρόληψης και περίθαλψης μέσα από ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και η πρόταξη της ατομικής ευθύνης του πολίτη, δεν ανατρέπουν τη στρατηγική κατεύθυνση, που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος. Οι δαπάνες για την υγεία είναι αδήριτη ανάγκη να αυξηθούν. Η υγεία του λαού πρέπει να προστατευτεί με κάθε κόστος. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί την υπέρτατη αξία. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να υλοποιήσει αμέσως, ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται και βρίσκονται αποκλειστικά στην κατεύθυνση της καταστολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, δημιουργούν προβληματισμούς για τον προσωρινό ή το μονιμότερο χαρακτήρα τους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ορισμένα κατασταλτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με στόχευση να φιμώσει το λαό που διαμαρτύρεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας του. Το αστυνομικό προσωπικό, που καλείται να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά, θα πρέπει σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες, να σταθεί συμπαραστάτης  στη δοκιμασία του.

Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να προστατευτεί η υγεία του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των υγειονομικού προσωπικού, των στρατιωτικών και της στρατευμένης νεολαίας, του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, όλων όσων λόγω της εργασίας και των καθηκόντων τους εκτίθενται περισσότερο στον κίνδυνο της επιδημίας του κορονοϊού.  Σ’ αυτή την κατηγορία του αυξημένου κινδύνου βρίσκεται και το αστυνομικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, το KKE προώθησε στη Βουλή με ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας, καταγγελίες και αιτήματα φορέων του αστυνομικού προσωπικού.  Με δεδομένο μάλιστα, ότι διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα ζητήματα που αφορούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για το αστυνομικό προσωπικό, το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να καταθέτει σχετικές ερωτήσεις και να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά του.

Ειδικότερα, για την προστασία και τη στήριξη του αστυνομικού προσωπικού, με βάση τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που εκτελεί σε εξωτερικές και εσωτερικές υπηρεσίες, απαιτείται:

 

  1. Tακτική απολύμανση των αστυνομικών κτηρίων και των αστυνομικών σκοπιών. Αυξημένη και συνεχής καθαριότητα όλων των χώρων τους με τα κατάλληλα αντισηπτικά υλικά. Στην είσοδο-έξοδο των αστυνομικών κτηρίων να υπάρχει εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες – γάντια μιας χρήσης) τόσο για το αστυνομικό προσωπικό, όσο και για τους πολίτες που υπάρχει ανάγκη να προσέλθουν.
  2. Καθημερινές απολυμάνσεις των αστυνομικών κρατητηρίων. Διαρκής καθαρισμός και εξασφάλιση του εξαερισμού του χώρου. Διάθεση ειδών κλινοστρωμνής (κουβέρτες) προσωπικά σε κάθε κρατούμενο που διανυκτερεύει σε κρατητήριο και απολύμανσή τους με την αποχώρησή του. Λειτουργία κρατητηρίων αναφοράς υπόπτων κρουσμάτων και επιβεβαιωμένων κορονοϊού. Αντί της διασποράς των κρατουμένων αυτής της κατηγορίας σε κρατητήρια πολλών αστυνομικών κτηρίων, λειτουργία ενός κατάλληλου από άποψη υγιεινής κρατητηρίου σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου θα μεταφέρονται οι κρατούμενοι-κρούσματα όλης της περιφέρειας. Διάθεση ολόσωμων στολών και μέσων ατομικής προστασίας (γυαλιά, μάσκες, γάντια), καθώς και αντισηπτικών στο αστυνομικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα επιτήρησης στα κρατητήρια ή έρχεται σε κοντινή επαφή με ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.
  3. Αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων από διοικητικούς κρατούμενους που δεν βαρύνονται και με ποινικά αδικήματα, που είναι και οι περισσότεροι που κρατούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά κτήρια. Ιδιαίτερα να αποσυμφορηθούν τα κρατητήρια από παράτυπους μετανάστες που κρατούνται με βάση διοικητικές αποφάσεις προς απέλαση με προτεραιότητα ανήλικους για τους οποίους εξασφαλίζονται κατάλληλες δομές, ευάλωτα ιδίως στην υγεία τους άτομα, οικογένειες, γυναίκες, με βάση το χρόνο κράτησης και τη μη ασφαλή χώρα καταγωγής. Η όλη διαδικασία αποσυμφόρησης να γίνει αφού προηγηθούν ιατρικές εξετάσεις των κρατουμένων, διασφαλιστεί ότι δεν είναι κρούσματα κορονοϊού, τεθούν σε κατάσταση υγειονομικής καραντίνας εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς, το κράτος εξασφαλίσει τη στέγαση και διατροφή όσων έχουν ανάγκη και γενικά ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά ασθενειών.
  4. Διάθεση ολόσωμων στολών προστασίας και μέσων ατομικής προστασίας (γυαλιά, μάσκες, γάντια) στο αστυνομικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα προανάκρισης, δακτυλοσκόπησης και μεταγωγής, καθώς και φρούρησης σε νοσηλευτήρια, κρατουμένων που είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Για τις προανακρίσεις και δακτυλοσκοπήσεις αυτές να χρησιμοποιείται ιδιαίτερος απομονωμένος χώρος, που να απολυμαίνεται μετά τη χρήση του και όχι τα γραφεία προσέλευσης των πολιτών.
  5. Αραίωση του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται σε γραφεία (γραμματείες τμημάτων, διαχειρίσεις, επιτελικά γραφεία) και σε χώρους ομαδικής εργασίας (τηλεφωνικά κέντρα). Ρύθμιση της απασχόλησης με το σύστημα βάρδιας.
  6. Απολύμανση των περιπολικών και λοιπών αστυνομικών αυτοκινήτων. Διαχωρισμός των πίσω θέσεων κατάλληλων αυτοκινήτων που να πραγματοποιούν μεταγωγές υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού με ειδικό πλαίσιο υαλοπίνακα, που να διασφαλίζει την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από τη διασπορά του κορονοϊού αλλά και των μεταγόμενων από τραυματισμό ή και αυτοτραυματισμό. Διάθεση μόνο τέτοιων αυτοκινήτων για τις παραπάνω μεταγωγές και απολύμανση του αυτοκινήτου με τη λήξη της.
  7. Χορήγηση επαρκών ποσοτήτων μέσων ατομικής προστασίας (γυαλιά, μάσκες, γάντια) και ειδών υγιεινής (αντισηπτικά) στο αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα σε όσους εκτελούν εξωτερικά καθήκοντα, όπως πεζές περιπολίες, καθώς και εποχούμενες περιπολίες σε περιπολικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, άλλα δίκυκλα και έρχονται σε τακτική επαφή με τους πολίτες. Όλα τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν απόθεμα των παραπάνω ειδών. Επίσης, απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας και αντισηπτικά πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές σκοπιές.
  8. 8. Έκδοση μνημονίου αστυνομικών ενεργειών για χρήση του αστυνομικού προσωπικού που επιλαμβάνεται προσαγωγών, συλλήψεων, προανακρίσεων, δακτυλοσκοπήσεων, φύλαξης κρατουμένων και μεταγωγών, σε περιπτώσεις υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.
  9. Πολυεπίπεδη υποστήριξη (προστασία υγείας, ψυχολογία, διαβίωση), στους δοκίμους της Αστυνομικής Ακαδημίας, που διατίθενται σε υπηρεσία στις σχολές και στις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.
  10. Αποδέσμευση του αστυνομικού προσωπικού από υποχρεώσεις που δεν ανάγονται στα καθήκοντά του, όπως των υγειονομικών του ΕΟΔΥ για τη λήψη ιστορικού και την παροχή οδηγιών σε κρούσματα του κορονοϊού. Αυτού του είδους τα καθήκοντα θα πρέπει να ασκούνται από υγειονομικό προσωπικό ή προσωπικό με γνώσεις του αντικειμένου (φοιτητές ιατρικής κ.α.) και το αστυνομικό προσωπικό να έχει επικουρικό ρόλο και μόνο σε περιπτώσεις ιχνηλάτησης βεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού, με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών.
    11. Χορήγηση και στους αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένων και των δοκίμων της Αστυνομικής Ακαδημίας, έκτακτου επιδόματος ανάλογου με αυτό που εξαγγέλθηκε για τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.
  11. Προγραμματισμός της χορήγησης των οφειλόμενων αδειών του προηγουμένου έτους, καθώς και του τρέχοντος έτους, ώστε να μην χαθούν οι μέρες άδειας του αστυνομικού προσωπικού.

Το αστυνομικό προσωπικό στις δύσκολες σημερινές συνθήκες πρέπει να προστατεύσει πρώτα από όλα την υγεία του, για να μπορέσει εκτελώντας τα καθήκοντά του, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία, να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα του λαού μας. Το ΚΚΕ με τους αγώνες του, συμπαρίσταται και στη δική του προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.

 

Η Επιτροπή του ΚΚΕ

για τις Ένοπλες Δυνάμεις

και τα Σώματα Ασφαλείας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της επιτροπής σε όλους τους υπαλλήλους του πυροσβεστικού σώματος και τις οικογένειές τους, τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάμε δίνοντας τη μάχη για την υγεία και ίδια την ζωή σε συνθήκες πανδημίας.

            AΠAITOYME, από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για την υγεία των μονίμων και συμβασιούχων πυροσβεστών, καθώς και για όλους τους δόκιμους των τμημάτων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αξιωματικούς και πυροσβέστες.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση της η πανδημία του   πήρε θέση με ευθύνη απέναντι στο λαό,  επισημαίνοντας την άμεση αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων, που θα έχουν ως στόχο και προτεραιότητα την προστασία της υγείας του και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του.

Όλα τα προβλήματα που αναδεικνύονται καθημερινά και κυρίως στις νοσοκομειακές μονάδες, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν.  Ότι ο υπαρκτός κίνδυνος για τον λαό μας κατά κύριο λόγο ελλοχεύει από τις μεγάλες ελλείψεις που δημιούργησε η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης μεγάλων τομέων του συστήματος υγείας με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων.

Η σημαντική μείωση δαπανών για την υγεία , με την παράλληλη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, τροφοδότησε με δισεκατομμύρια κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τώρα που πληρώνουν οι λαοί με την ίδια τους την ζωή τις πολιτικές αυτές, τώρα επιλέγουν  πάλι να τροφοδοτήσουν τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα με δεκάδες, εκατοντάδες δις από τον προϋπολογισμό του κράτους και της Ε.Ε. για να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητα και από αυτήν την κρίση σε βάρος των λαών.

Γίνεται ολοένα και περισσότερο προφανές πλέον, ότι η συνεχόμενη αφαίμαξη του πλούτου που παράγουν οι λαοί της Ε.Ε., για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και την ανάπτυξη σύγχρονων οπλικών συστημάτων για την θωράκιση της παντοδυναμίας τους, είναι η βασική αιτία που εμποδίζει να διατεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την ανάπτυξη των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, που θα θωράκιζαν αποτελεσματικά σε επίπεδο πρόληψης και περίθαλψης την υγεία των λαών της Ευρώπης.

Υπό αυτές τις πρωτόγνωρες δύσκολες συνθήκες, έχει μία ιδιαίτερη σημασία, όπως και  όλο τον ελληνικό λαό, να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του ένστολου και πολιτικού προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος.

Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας. Με συνεχόμενες ερωτήσεις, αλλά και με απευθείας παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως και για την περίπτωση των υπαλλήλων της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αερολιμένα της Fraport , που βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο απροστάτευτοι. Έφερε τα ζητήματα της προστασίας των πυροσβεστών στην επικαιρότητα, απαιτώντας ενέργειες από την κυβέρνηση και υποχρεώνοντάς την σε λήψη μέτρων.

Παρ όλα αυτά αναδεικνύονται καθημερινά  νέα προβλήματα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις παρεμβάσεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών που προκύπτουν σε  δεκάδες εργασιακούς χώρους και αφορούν σημαντικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας από τον κοροναιό.

Παραμένουν ακόμη και σήμερα πυροσβέστες εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κοροναιού λόγω συνωστισμού όπως, π.χ οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί των ετών 2, 3, 4, που έχουν διατεθεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ( Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. ) και βρίσκονται για αρκετές ώρες σε ένα υπόγειο χώρο μερικών δεκάδων τετραγωνικών, όπου ο αερισμός του είναι αμφίβολης ποιότητας αυξάνοντας των κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων. Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και ανάλογης των περιστάσεων αριθμητικής κατανομής, σε παρόμοιους χώρους που συνωστίζονται αρκετοί εργαζόμενοι.

Από την ίδια τη φύση της αποστολής του πυροσβεστικού σώματος και τα ποικίλα επιχειρησιακά περιβάλλοντα που καλούνται να δράσουν οι πυροσβέστες, κάτω από επικίνδυνες για την ζωή τους και ανθυγιεινές για την υγεία τους συνθήκες, αναδεικνύεται η άμεση αναγκαιότητα για την λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Για να εξασφαλιστεί αυτό απαιτείται ΑΜΕΣΑ:

  1. Να γίνεται συστηματική απολύμανση σε όλους τους χώρους των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων με ευθύνη της υπηρεσίας από εξειδικευμένα συνεργεία, κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι πυροσβέστες ενεργούν συνεχώς εξ αιτίας πυρκαγιών, πλημμυρών, διασώσεων κ.λ.π. σε περιβάλλοντα και χώρους που θεωρούνται ύποπτοι για την ύπαρξη και ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, οι οποίοι μεταφέρονται μέσω του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών κατά την επιστροφή τους στις υπηρεσίες.
  2. Να γίνει άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων για την καθαριότητα που καταργήθηκαν με τον Νόμο 3511/2006, προσαυξανόμενων αριθμητικά για την πλήρη κάλυψη όλων των πυροσβεστικών σταθμών, κλιμακίων και διοικητικών υπηρεσιών του Π.Σ. . Να προσφέρεται η καθαριότητα σε καθημερινή βάση σε όλες τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και να μην επιφορτίζονται οι πυροσβέστες και με αυτά τα καθήκοντα που αφενός δεν προβλέπονται από το καθηκοντολόγιό τους, αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο των ασθενειών. Είναι απαράδεκτο να παρέχεται καθαριότητα σε τόσο επισφαλής εργασιακούς χώρους μία, δύο ή τρείς μέρες την εβδομάδα, που αποτελεί την συνήθη πρακτική για την πλειοψηφία των υπηρεσιών του σώματος.
  3. Άμεσα να γίνει χορήγηση ιατρικών μασκών, γαντιών και αντισηπτικών διαλυμάτων, για το προσωπικό όλων των υπηρεσιών με δυνατότητα εναλλαγής τόσο κατά την διάρκεια την υπηρεσίας όσο και με την νέα ανάληψη της. Δεν είναι δυνατόν η προστασία του προσωπικού μίας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας να εξαρτάται από δωρεές ή από την προμήθειά τους με χρήματα των ίδιων των πυροσβεστών από τα ταμεία των συνδικαλιστικών τους οργάνων.
  4. Να χορηγηθούν τώρα, όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ιδιαίτερα αυτών που δεν μπορούν να είναι κοινής χρήσης, όπως είναι οι ατομικές προσωπίδες για τις αναπνευστικές συσκευές και οι κατάλληλες σύγχρονες προσωπίδες για τις δασικές πυρκαγιές.
  5. Να γίνεται συστηματικός καθαρισμός και απολύμανση του ατομικού και του κοινού εξοπλισμού καθώς και του μηχανολογικού εξοπλισμού, μετά από κάθε χρήση, σύμφωνα με τις οδηγίες κατασκευαστών και ιατρών, με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και απολυμαντικών υλικών. Να υπάρξει μέριμνα για αποκλειστική απασχόληση προσωπικού με την κατάλληλη εκπαίδευση και με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, το οποίο θα αναλάβει τα καθήκοντα αυτά.
  6. Να γίνει ειδικός χώρος μέσα στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών για τον καθαρισμό των επιχειρησιακών στολών του προσωπικού, με προμήθεια κατάλληλων ηλεκτρικών συσκευών π.χ. πλυντήρια, στεγνωτήρια, για να αποφεύγεται η μεταφορά και η πλύση τους στα σπίτια των πυροσβεστών.
  7. Να υπάρξει ενίσχυση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος με πρόσληψη ιατρών εργασίας και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να γίνεται συστηματικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα για το προσωπικό του και ειδικότερα μετά από την εμπλοκή σε συμβάντα.
  8. Να επιστραφούν τα εννέα ασθενοφόρα του πυροσβεστικού σώματος για την αξιοποίηση τους στα επιχειρησιακά συμβάντα του Π.Σ. καθώς και των υγειονομικών προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.
  9. Να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για το προσωπικό των πλωτών και εναέριων μέσων του πυροσβεστικού σώματος, κατά την διάρκεια χρήσης τους είτε επέμβασης του σε συμβάντα και κυρίως όταν για άκρως απαραίτητες περιπτώσεις χρησιμοποιηθούν για μεταφορά κρουσμάτων κορονοϊού από απομακρυσμένες περιοχές.

 

  1. Να υπάρξει πιστή εφαρμογή και τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την Υγιεινή και Ασφάλεια για τους χώρους εργασίας, από πλευράς καθαριότητας, απολύμανσης. καταλληλότητας κτηριακών εγκαταστάσεων, χώρων υγιεινής, ανάπαυσης κ.λ.π.
  2. Οι σημερινές συνθήκες με την πανδημία απαιτούν όσο ποτέ άλλοτε να επεκταθεί επιτέλους το πολυαναμενόμενο πλαίσιο προστασίας και για τις εγγενείς δραστηριότητες του Π.Σ. με την θέσπιση των απαραίτητων προεδρικών διαταγμάτων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης. Καθώς επίσης να γίνει η ένταξη του επαγγέλματος των πυροσβεστών στα Βαρέα Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.
  3. Να δοθεί με ευθύνη της κυβέρνησης άμεση και μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των πυροσβεστών που υπηρετούν σε πυροσβεστικές υπηρεσίες αερολιμένων της fraport, κυρίως αυτών που εδρεύουν σε νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σάμος, η Κως, η Σκιάθος κ.λ.π.. Να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο, πυροσβέστες να βρεθούν στον δρόμο οι υπηρετούντες στον αερολιμένα Σαντορίνης, μόνο και μόνο γιατί ζήτησαν μέτρα προστασίας από τον κοροναιό λόγω συγχρωτισμού τους  σε μικρούς θαλάμους κοντέινερ.
  4. Να χορηγηθεί σε όλους τους πυροσβέστες έκτακτο βοήθημα, όπως αντίστοιχα έχει συμβεί και με εργαζόμενους άλλων κλάδων και ειδικότερα της Γ.Γ.Π.Π. όπου εντάσσεται και το πυροσβεστικό σώμα.

Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, αντιμετωπίζουμε μαχητικά και αυτή τη δυσκολία και θα βγούμε νικητές.

Για να βγούμε υγιείς και να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.

 

Η Επιτροπή του ΚΚΕ
για τις Ένοπλες Δυνάμεις
και τα Σώματα Ασφαλείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριοι από τήν
    επιτροπή του κκε
    για τις Ένοπλες Δυνάμεις
    και τα Σώματα Ασφαλείας , εκτίθεστε !
    Γράψατε πάρα πολλά, για τα οποία μήν ανησυχείτε φροντίζουν οι αρμόδιοι, διότι ευτυχώς δέν κυβερνάτε άμεσα.
    Ο κοσμος γνωρίζει ότι για εσάς αυτός είναι απεχθής χώρος .
    Αδίκως χτυπιέστε, ξέρουν οι Έλληνες την άποψη σάς για τα σώματα ασφαλείας και για τον Ελληνικό στρατό.
    Θα ήθελα να σας παροτρύνω να κάνετε μία φορά κάτι που θα ωφελούσε την Ελλάδα καί τούς Έλληνες .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ