Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κορονοϊός – Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: «Αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος...

Κορονοϊός – Έλληνας γιατρός στην Ιταλία: «Αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» | Πρόβλεψη σοκ επιδημιολόγου: «Έως και 50.000 κρούσματα στην Ελλάδα»

1
385

Συγκλονιστικές στιγμές από τα νοσοκομεία της Ιταλίας, η οποία καταγράφει χιλιάδες νεκρούς από την επιδημία του κορονοϊού, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο χειρούργος ΩΡΛ από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργος Γιούργος.

«Είναι πόλεμος. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και εμείς. Εδώ και εβδομάδες και η κατάσταση δυστυχώς δεν καλυτερεύει καθόλου αν και έχουμε οργανωθεί κάπως. Ο πόλεμος μαίνεται 24 ώρες το 24ωρο», είπε ο χειρούργος ΩΡΛ.

Εξήγησε ότι πλέον και εκείνος ασχολείται με περιστατικά COVID-19 προκειμένου να βοηθήσει τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα.

«Προσπαθούμε να σώσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Το σημερινό νούμερο των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιο αν δεν κάναμε όλα αυτά που κάνουμε. Εμείς εφαρμόζουμε πολεμική ιατρική, ιατρική μάχης, όπως γίνεται στη μάχη. Έρχονται οι αναισθησιολόγοι και αποφασίσουν αυτός μπορεί και αυτός δεν μπορεί. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο επί γης θεός ο γιατρός», ανέφερε ο Γιώργος Γιούργος.

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ επιδημιολόγου – «Έως και 50.000 κρούσματα στην Ελλάδα»

 Newsroom

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ επιδημιολόγου - «Έως και 50.000 κρούσματα στην Ελλάδα»

Κορονοϊός: Σοκάρουν οι εκτιμήσεις που κάνει ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ αναφορικά με το πλήθος των τεστ και την κατ’ αναλογία μόλυνση του πληθυσμού

Σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των νοσούντων από κορονοϊό στη χώρα μας εγείρει ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα, ενώ τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 495, ο επιστήμονας, μιλώντας για τον Covid – 19, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάνουν αυτή τη στιγμή από 1.500 και τα 50.000.

Δείτε το βίντεο:

«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι χειρότερη ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αλλά αυτό θα σημαίνει ότι είναι καλύτερη ως προς την πιθανότητα κάποιος που μολύνεται να έχει άσχημη έκβαση. Με το να ελέγχουμε μόνο λίγους από τους ασθενείς είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ μεγάλη υποκαταγραφή των πραγματικών κρουσμάτων. Για παράδειγμα στην Ελλάδα που έχουμε περίπου 500 καταγεγραμμένα κρούσματα σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι από 1.500 έως 50.000».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και ποιος εισαι εσυ ρε μαγκα που θα αποφασησεις ;;;; Εσεις σκορπισατε τον ιο εσεις να τον καταστρεψεται ακου εκει ο θεος αποφασιζουμε να σε ειχα μπροστα μου !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ