Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Καιρός LIVE: Φονικός ο χιονιάς – Δυο νεκροί από την κακοκαιρία

Καιρός LIVE: Φονικός ο χιονιάς – Δυο νεκροί από την κακοκαιρία

2
1204

Φονικός αποδείχθηκε ο χιονιάς «Αριάδνη» καθώς ο 77χρονος που είχε χαθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στα Πιτσιναίικα Ναυπακτίας και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών Πατρών – Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα – Τραγικό θάνατο βρήκε 78χρονη που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Κομοτηνή

Φονικός χιονιάς πλήττει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου 7/01/2017 – Ένας συμπολίτης μας βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ εκατοντάδες οδηγοί έζησαν στιγμές απίστευτης ταλαιπωρίας στο Εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο άτυχος άνδρας βγήκε το πρωί του Σαββάτου από το σπίτι του στο χωριό Πιτσιναίικα Ναυπάκτου και έχασε τον προσανατολισμό του.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας τον εντόπισαν ζωντανό κοντά στο χωριό όπου αγνοούνταν μετά από οκτώ ώρες.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγεία Ναυπάκτου, όπου αργότερα κατέληξε.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της εξαφάνισης του 77χρονου 

Τραγικό θάνατο βρήκε και μια 78χρονη ηλικιωμένη στην Κομοτηνή. Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

autokinita
(πηγή φωτογραφίας patratora.gr)

Ολονύχτιο θρίλερ για τον απεγκλωβισμό των οδηγών

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής είναι υπεράνθρωπες. Οι πυροσβέστες καλούν τους εγκλωβισμένους επιβάτες, είτε να επιβιβαστούν σε οχήματα της υπηρεσία, είτε με τη συνδρομή εκχιονιστικών να τους ακολουθήσουν προς ασφαλή σημεία.
Δίνουν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες που θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

Δείτε αναλυτικά την επιχείρηση απεγκλωβισμού εδώ!

Πληροφορίες που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν λόγο και για σύγκρουση οχημάτων.
Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι από τη σύγκρουση των οχημάτων έχει κλείσει ο δρόμος και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.
Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσθεσε, κάποια αυτοκίνητα «τα γυρίζουν προς τα πίσω και κατευθύνονται προς την παλαιά εθνική οδό».
 ethniki odos2
(πηγή φωτογραφίας patratora.gr)
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία».
Ωστόσο παρέμεινε κλειστή η Εθνική στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς και η παλαιά εθνική οδός από Πάτρα προς Αίγιο όπου παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε κλοιό χιονιά όλη η Ελλάδα

 Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου ο χιονιάς έκανε αισθητή την εμφάνισή του. Κατάλευκο είναι το τοπίο στην Μυτιλήνη, ενώ η επέλαση της κακοκαιρίας «χτύπησε» τη Λάρισα αλλά και την Πάτρα.

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Μυτιλήνη: «Ξεπάγιασαν» οι πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόριας – Το χιόνι πλάκωσε τις σκηνές 

Συνθήκες πολικού ψύχους επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας όπου ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως Αφρικανοί που κάθε άλλο παρά συνηθισμένοι είναι σε συνθήκες παγετού.

moria

Και ενώ τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν, προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί το βράδυ, καθώς και τις επόμενες μέρες και κυρίως νύχτες που προβλέπεται να επικρατήσουν στην περιοχή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι καλοκαιρινές σκηνές στις οποίες ζουν πολλές εκατοντάδες μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας ήταν θαμμένες στο χιόνι. Οι τέντες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που απλώθηκαν πάνω από τις σκηνές προφύλαξαν όσο γινόταν από τη χιονόπτωση, αλλά δεν μπορούσαν να ζεστάνουν τους ανθρώπους.

 

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα

Στην Αττική, οι πρώτες νιφάδες, άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου στην Πεντέλη, ενώ το πρωί του Σαββάτου τα βουνά της Αθήνας είχαν ντυθεί στα λευκά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/760540/kairos-live-fonikos-o-xionias-ariadni-enas-nekros-sti-naypakto-sta-dyo-i-xora#ixzz4V81jDNXh

Χιόνι και στη Ρόδο σύμφωνα με το Rodiaki.gr

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα ξενοδοχεία «¨Ελαφος» και «Ελαφίνα», καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Σαλάκου και Σορωνής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελα μωρε πως κανετε ετσι;;ελληνες ηταν ηλικιωμενοι που εχουν δωσει το βιος τους στην ελλαδα για να μεριμηνσει καποτε γι αυτους.μονο οι πακιστανοι μας ενδιαφερουν τωρα μην κρυοπαγησουν και δεν εχουν την θαλπωρη και ζεστασια του μουσακα.ολοι οι ελληνες ας ψοφησουν στο κρυο εμας μονο οι μουσουλμανοι μας ενδιαφερουν.οταν στις εκλογες που δεν θ αργησουν καποιοι θα πιασουν νουμερα διψηφια και καποιους θα τους φαει μαρμαγκα μην μας βγαλουν ακροδεξιους

  2. Οι συριζοψεκασμένοι, κατάφεραν –ενεργώντας για λογαριασμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων- να τους προσελκύσουν στην Ελλάδα, τάζοντάς τους δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Κι αφού τα κατάφεραν, τους πέταξαν σε ελεεινούς και τρισάθλιους καταυλισμούς, να ξεπαγιάζουν μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές!
    Υπό φοβερές και πρωτόγνωρες γι’ αυτούς συνθήκες (καθώς στις χώρες τους δεν έχουν δει χιόνι και δεν έχουν νιώσει τέτοιο κρύο…), καλούνται να επιβιώσουν οι ταλαίπωροι συνάνθρωποί μας, που παγιδεύτηκαν από τα κελεύσματα της νεοταξίτικης συριζοψεκασμένης «αλληλέγγυας» τσογλαναρίας, στα διάφορα hotspots, μετά την επέλαση του χιονιά.
    Και την ίδια ώρα που αυτοί οι συνάνθρωποί μας υποφέρουν τα πάνδεινα –με τα μικρά παιδιά να τραβάνε το μεγαλύτερο λούκι- τα «αλληλέγγυα» ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ απολαμβάνουν τη ζεστασιά στις κλιματιζόμενες σπιταρόνες τους, χωρίς να νοιάζονται για τα δυστυχή θύματά τους!
    ΟΙ λεγόμενοι «πρόσφυγες», λοιπόν, είναι τα μεγαλύτερα θύματα των μόνον κατ’ όνομα «αλληλέγγυων»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ