160 κιλά η λαγάνα φέτος στον Άγιο Σεραφείμ (φωτο & video)

1
324

laganaantoniou13

Για μια ακόμη φορά ο φούρνος Αντωνίου στον Άγιο Σεραφείμ τήρησε το έθιμο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει παρασκευάζοντας  την δική του λαγάνα γίγας.

Φέτος ο ήρωας της λαγάνας είναι ο Λεωνίδας που όπως επισημαίνει ο κύριος Αντωνίου έφυγε από την Σπάρτη κι ήρθε στην Φθιώτιδα για να πολεμήσει.

laganaantoniou03

Η λάχανα έχει βάρος 160 κιλά και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά αλεύρι και 8 ώρες για να ετοιμαστεί.

Θα πρέπει να τιμήσουμε τον ήρωα και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας επισημαίνει μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο κύριος Αντωνίου.

laganaantoniou02

Μεγαλύτερη από 15 μέτρα η Λαγάνα φέτος στο Περιστέρι

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή της Σαρακοστής, θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη Λαγάνα, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου.

Στην πρωτοβουλία αυτή, συμβάλλουν ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων Play της περιοχής.

Η μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, ώρα 11:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – στάση Μετρό «Ανθούπολη». Η Λαγάνα που θα ξεπερνάει τα 15 τετραγωνικά μέτρα και στο τέλος και θα διανεμηθεί στους πολίτες που θα παρευρεθούν.

Θα τη δημιουργήσουν βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί θα αναλάβουν τη δημιουργία της Λαγάνας, η οποία θα ξεκινήσει να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της Λαγάνας: 170 κιλά αλεύρι, 5,5 κιλά ταχίνι, 4 κιλά αλάτι, 4 κιλά ελαιόλαδο, 14 κιλά σουσάμι, μαγιά, προζύμι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάντε βρε ...@κες 100 λαγανεςνα ταισετε τους άπορους Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια μέρα που είναι και πεινανε

    Η …..λια σας δεν έχει όριο…. Με τα εφέ και τα 15,20,25 και 1500 μέτρα λαγάνας..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ