Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη και στη λασποβροχή η Νάξος [εικόνες & βίντεο] Ίδια εικόνα και στην Κρήτη…

0
711

Θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και αφρικανική σκόνη συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού στη Νάξο την Παρασκευή, μετά την «επιδρομή» του «Φοίβου» στο νησί.

Οπως αναφέρει το naxostimes.gr, η Νάξος όπως και τα άλλα Κυκλαδονήσια, το πρωί της Παρασκευής «ξύπνησε» σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από την πυκνή, αφρικανική σκόνη που το είχε περικυκλώσει.

Θυελλώδεις νοτιάδες δεν άφησαν τίποτα όρθιο και τα τεράστια κύματα «χόρευαν» τις βάρκες ακόμα και μέσα στο λιμάνι, στο καταφύγιο για τα σκάφη.

Νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν καταιγίδες με αστραπόβροντα, λασποβροχή και χαλάζι. Μπορεί τα πάντα να γέμισαν με λάσπη, όμως μετά τη βροχή η ατμόσφαιρα καθάρισε αρκετά.

Οι εναλλαγές των χρωμάτων κίτρινο, γκρι, μολυβί και γαλάζιο έδωσαν μια διαφορετική γοητεία στο νησί των Κυκλάδων που φέτος κυριολεκτικά πνίγηκε από τη βροχή, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έβλεπαν να μειώνεται η παραγωγή τους λόγω της ανομβρίας.

Ποτάμια και ρυάκια έχουν δημιουργηθεί παντού, χωράφια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ τα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει και κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού.

Το σκηνικό της κακοκαιρίας συμπληρώνουν τα «σύννεφα» από πουλιά που «χορεύουν» στο ρυθμό του «Φοίβου» που ενώ ψάχνουν καταφύγιο να προφυλαχτούν από τα καιρικά φαινόμενα, δίνουν ζωή στο γκρίζο του ουρανού…

«Πνίγεται» ξανά από την αφρικάνικη σκόνη η Κρήτη -Εικόνες από δορυφόρο

Κρήτη/ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Κρήτη/ Φωτογραφία: INTIME NEWS

Από την αφρικάνικη σκόνη «πνίγεται» ξανά η Κρήτη.

Συγκεκριμένα, αν και χειμώνας το νησί «πνίγεται» από την αφρικάνικη σκόνη, λόγω και των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Σκόνη που σε συνδυασμό με τις βροχές που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες, καλύπτει με …λάσπη το νησί.

Το φαινόμενο αυτό αποδεικνύεται και από την επεξεργασμένη δορυφορική φωτογραφία από την ΕΜΥ .

Διακρίνονται επίσης και τα στάσιμα κύματα Lee Waves στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr και την μετεωρολογική υπηρεσία, ο υποτροπικός αεροχείμαρος με τη Νοτιοδυτική ροή «οδήγησε» την σκόνη προς την χώρα μας , ενω καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία των Lee Waveς είχε το wind shear στη περιοχή της Δωδεκανήσου, αλλά και η ορογραφία της Κρήτης».

Φωτογραφίες: INTIME NEWS- Image photo services p.a

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ