Διπλό φονικό στην Κύπρο: Βρέθηκαν ματωμένα ρούχα και το μαχαίρι του δράστη – Άλλες δύο συλλήψεις | Μια ανάσα από την αποκάλυψη των δολοφόνων η Αστυνομία

0
1032

Φονικό Κύπρος – Ραγδαίες εξελίξεις: Μια ανάσα από την αποκάλυψη των δολοφόνων η Αστυνομία

Φονικό Κύπρος - Ραγδαίες εξελίξεις: Μια ανάσα από την αποκάλυψη των δολοφόνων η Αστυνομία

«ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Φονικό | Κύπρος: Σημαντικά στοιχεία φαίνεται πως έχει πλέον στα χέρια της οι Αρχές αναφορικά με την άγρια δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, στο Στρόβολο της Λευκωσίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας να υπογραμμίζει το Σάββατο (28/04/2018) ότι η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν συνεχώς λάθος εξελίξεις, έχει διεκπεραιωθεί σημαντικό μέρος του ανακριτικού έργου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εξετάζονται «συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα» και ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία έχουν ακουστεί στο δικαστήριο, στις δυο παρουσιάσεις για προσωποκρατήσεις».

Ερωτηθείς για το εάν αναμένονται νέες συλλήψεις, σημείωσε ότι «έχοντας υπόψη ότι εξετάζονται επιπρόσθετα στοιχεία και υπάρχουν συνεχώς νέες εξελίξεις, όταν θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα δικαιολογούν συλλήψεις είναι αυτονόητο αυτό θα γίνει και θα ανακοινωθεί».

Τι κατέθεσαν οι συλληφθέντες

Νωρίτερα, οι δύο νέοι συλληφθέντες για το διπλό φονικό στην Κύπρο, βρέθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες για εμπλοκή στο έγκλημα.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα/σκούφο, τύπου Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας Κούμεττος Κουμέττου ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρέθηκε γενετικό υλικό της ύποπτης 22χρονης σε σπαθί, ρόπαλο και σε κορδόνια παπουτσιών συμβίου της.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε ότι το σπαθί της το έκανε δώρο ο εργοδότης της, ενώ για τα άλλα δύο αντικείμενα δεν είπε τίποτα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είδε ποτέ τον σύμβιό της να έχει στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ανακρίθηκαν αφού προηγουμένως ο 33χρονος, κατέθετε για περίπου πέντε ώρες.

Κατά τη  χθεσινή μέρα ο 33χρονος, που αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως «παράπλευρη» σύλληψη, παραδέχθηκε πως εμπλέκεται στο έγκλημα και κάτω από την πίεση των ανακριτών υπέδειξε το σημείο στην οικία του πατέρα του, όπου που είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι το φόνο διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του και ενέπλεξε στην υπόθεση και τη νεαρή. Ο 23χρονος με τη σειρά του, προφορικά, απέρριψε τον ισχυρισμό του ετεροθαλούς αδελφού του, υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνος που διέπραξε τον φόνο.

Νωρίτερα, τον 33χρονο είχε αναγνωρίσει και ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε πάνω από το κρεβάτι του και στη συνέχεια με δεύτερο άτομο τον κλείδωσαν στο κελάρι.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει πάντως ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν.

Καταιγιστικές εξελίξεις και συλλήψεις για την δολοφονία στην Κύπρο

Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του αδερφού και της συμβίας του 33χρονου. Λίγο νωρίτερα μετά από υπόδειξη του 33χρονου, που τελεί υπό 8ήμερη κράτηση, η Αστυνομία εντόπισε τα ρούχα του δράστη και το φονικό όπλο – μαχαίρι σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Νωρίτερα ο 33χρονος κατονόμασε τον αδερφό του, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και την συμβία του. Ο αδερφός του 33χρονου είναι ηλικίας 23 ετών και η συμβία του ηλικίας 21 ετών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε αναγνωριστική παράταξη που έγινε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο ανήλικος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους αναγνώρισε τον 33χρονο ως το άτομο που βρισκόταν στο σπίτι του το βράδυ του εγκλήματος.

Βρήκαν το όπλο της δολοφονίας

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο 33χρονος κατονόμασε και δεύτερο άτομο ως τον συνεργό του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε αναγνωριστική παράταξη που έγινε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο ανήλικος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους αναγνώρισε τον 33χρονο ως το άτομο που βρισκόταν στο σπίτι του το βράδυ του εγκλήματος.

Τον 33χρονο που τελεί υπό κράτηση ώς ύποπτος για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο αναγνώρισε σε αναγνωριστική παράταξη ο 15χρονος γιος του δολοφονημένου ζεύγους σύμφωνα με πληροφορίες. Η διαδικασία της αναγνωριστικής παράταξης έγινε γύρω στο μεσημέρι

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους βρέθηκε σήμερα στο ΤΑΕ και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο.Τον νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Πάσχουσα διαδικασία

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Π» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή:philenews.com

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του αδερφού και της συντρόφου του 33χρονου – Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο για τον φόνο των γονιών του

Κατάθεση στους ανακριτές έδωσε ο 33χρονος ύποπτος για την δολοφονία του ζευγαριού στη Λευκωσία. Η κατάθεση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο καθώς οι αστυνομικοί έχουν πολλά ερωτήματα που χρήζουν πειστικών απαντήσεων.

Τα όσα ανέφερε ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής θα συγκριθούν με τα όσα κατέθεσε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που σήμερα έδωσε κατάθεση, ως μάρτυρας της υπόθεσης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος υπέδειξε το φονικό μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη της δολοφονίας, παραδεχόμενος πως είναι ο αυτουργός. Τα πειστήρια βρίσκονται, όπως είπε, στο σπίτι του πατέρα  του στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας.

Δύο συλλήψεις

Νεώτερες πληροφορίες σε σχέση με την ανάκριση του 33χρονου, αναφέρουν ότι κατονόμασε έναν φίλο του ως τον κουκουλοφόρο που εισήλθε στην οικία Χατζηγεωργίου το βράδυ του διπλού φόνου.

Το βράδυ, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του αδερφού και της συντρόφου του 33χρονου. Λίγο νωρίτερα, έπειτα από υπόδειξη του 33χρονου, που τελεί υπό 8ήμερη κράτηση, η Αστυνομία εντόπισε τα ρούχα του δράστη και το φονικό όπλο-μαχαίρι σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος», ο 33χρονος κατονόμασε τον αδερφό του, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και την συμβία του. Ο αδερφός του 33χρονου είναι ηλικίας 23 ετών και η συμβία του ηλικίας 21 ετών.

Ο 33χρονος ανέτρεψε προφορική μαρτυρία που είχε δώσει ανεπισήμως το πρωί για εμπλοκή δυο αδελφών που ασχολούνται με πλαστά χαρτονομίσματα και διαρρήξεις.

Οι ανακριτές συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για τις συνθήκες διάπραξης του φόνου, αλλά και για τα κενά που υπάρχουν σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο

Ο 15χρονος αναγνώρισε τον ύποπτο

Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρουν ότι αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που τον ξύπνησε τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και του ανέφερε ότι σκότωσε τους γονείς του αλλά δεν σκόπευε να πειράξει τον ίδιο. Η αναγνώριση του 33χρονου πάσχει ως προς την διαδικασία, καθώς η φωτογραφία του είχε δημοσιευθεί από χθες και κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είχε πρόσβαση ο 15χρονος.

Πού στρέφονται οι υποψίες της αστυνομίας

Η αστυνομία δηλώνει αισιόδοξη ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρώντας πως οι ανακρίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Παράλληλα αναγνωρίζεται ότι στα όσα αναφέρθηκαν χθες στο δικαστήριο υπάρχουν αρκετά κενά που δημιουργούν στη κοινή γνώμη εύλογα ερωτήματα. Αυτό που θεωρούν σίγουρο, είναι ότι δεν πρόκειται για μια υπόθεση ληστείας που από κακή συγκυρία οδηγήθηκε σε διπλό φόνο. Υπάρχουν κάποιες υποψίες οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν στη πορεία των ανακρίσεων.

dolof1
Ο 33χρονος δράστης
protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ