ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη 33χρονος για το διπλό φονικό στην Κύπρο

1
2064

 Στη σύλληψη ενός 33χρονου για την υπόθεση του διπλού φονικού στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο της Κύπρου, προχώρησε η αστυνομία.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην άγρια δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Πολίτης» συνελήφθη ένας 33χρονος. Η σύλληψή του είχε προγραμματιστεί από το πρωί, μετά από ευρήματα στο χώρο του εγκλήματος, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, δεν πρόκειται για το δολοφόνο, αλλά για άτομο που παρεμπόδισε τις έρευνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση, ο φερόμενος ως δράστης είναι σεσημασμένος για διαρρήξεις και ναρκωτικά. Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μαρτυρία και βίντεο, βάσει των οποίων ο 33χρονος τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της διπλής δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ANT1, οι ανακριτές έχουν πλήρη εικόνα για το σενάριο, τους υπόπτους και τα κίνητρα του διπλού φονικού. Τις τελευταίες ώρες πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε φρεάτια και στη γύρω περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν το μαχαίρι.

kypros copy

Τι βρήκε ο ιατροδικαστής στον τόπο του εγκλήματος

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης την αυτοψία που διενήργησε στην σκηνή του φόνου στην οικία της οδού Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Πολίτης» ο Μάριος Ματσάκης τόνισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε καμιά αναφορά στην ουσία της υπόθεσης σημειώνοντας, ωστόσο ότι το παζλ σιγά σιγά συμπληρώνεται.

Σημειώνεται ότι ο διορισθέντας από την οικογένεια ιατροδικαστής κατόρθωσε να διεξάγει αυτοψία στην σκηνή μετά την απελευθέρωση της οικίας από την αστυνομία και την παράδοση των κλειδιών στους οικείους του δολοφονημένου ζεύγους μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην σκηνή του φόνου.

Περισσότερες από 90 καταθέσεις

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές, για το διπλό φονικό, που έγινε στον Στρόβολο.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

 

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρουν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

Το τεκμήριο που ανατρέπει τα πάντα

Ένα σημαντικότατο τεκμήριο βρίσκεται, από τις πρώτες σχεδόν ώρες, στα χέρια των ανακριτών και οι ίδιοι αισιοδοξούν ότι λίαν συντόμως θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος.

Το συγκεκριμένο τεκμήριο ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα που συγκλονίζει Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται, όπως έχει καταφέρει να διασταυρώσει ο politis.com.cy, για μία πυτζάμα με κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία Χατζηγεωργίου.

Η ματωμένη πιτζάμα έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα οι έρευνες θα αποδώσουν και είπε: «τελικά, δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ