Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Λυπάμαι είμαστε κράτος δικαίου… (ΒΙΝΤΕΟ) Μαξίμου: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο»

4
665

 

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο Ερντογάν στην Αντιόχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Τότε, ο κ. Τσίπρας, που του είχα μιλήσει, μου είχε πει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την υπόθεση. Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει».

«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραβίασαν τα σύνορα, ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς. Λυπάμαι πολύ, είμαστε κι εμείς κράτος δικαίου. Αυτή η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ότι αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες, (εννοώντας τους 8 Τούρκους), δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο»

Ανεβαίνει η ένταση στην κόντρα Αθήνας – Άγκυρας. «Ο Ερντογάν επιλέγει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου

Για επιλογή του Τούρκου προέδρου ενός «ακατανόητα ολισθηρού δρόμου προκλητικών επιθέσεων» κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου στην αντίδρασή του μετά τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πώς αν ο Τούρκος πρόεδρος είχε να πει κάτι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα μπορούσε να το πει κατ’ ιδίαν στον Έλληνα πρωθυπουργό και καλεί τον επικεφαλής του γειτονικού κράτους να δώσει εξηγήσεις για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τους οποίους «κρατά ακόμη φυλάκισμένους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο:
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε τον Ταγίπ, πριν μερικά χρόνια είχε απαγορεύσει το twitter και τα λοιπά social media και τώρα γράφει ο ίδιος;!!…Ααα ρε Σουλτάνε πώς αλλάζουν οι καιροί!!
    …μια χαρά του πάει η στολή του ελαιοχρωματιστή!!

  2. Χωρίς 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ σύντροφοι, ακόμα θα λέγαμε ότι ο Αλ6ς έχει σχέδιο, η ΕΕ είναι φασιστικό μόρφωμα , η Μερκελ Ναζί, το ΝΑΤΟ λυκοσυμμαχία, ο Μαδουρο δημοκρατης, οι Παλαιστίνιοι αγωνιστες, ότι δεν υπάρχουν σύνορα και πρέπει να καταργηθεί ο στρατος. Ευχαριστούμε Αλ6

  3. οι ηλιθιοι ελληνες πολιτικοι που χορευαν και εκαναν κουμπαριες με τον παρανοικο

    σουλτανο πασα.

  4. Ο ερτογαν εκτός από φασιστομουτρο , είναι κ εκβιαστεις με μαφιοζηκες ενέργειες
    Έτσι κρατούσε κ τον γερμανό δημοσιογράφο, για να πίεση την μερκελ, όπως κ τον Αμερικανός ιερέα για να του δώσει ή Αμερικη τον γκουνελ, όλα αυτά αν τα βλέπαμε σε ταινία , θα λέγαμε υπάρχουν τέτοια τέρατα στην γη; Κ δίπλα του καμαρώνει ή μουγκοθοδωρα εμηνε,χωρις να ντρέπεται, ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας οι μισή τουρκοι ενώ εκείνοιαπολαμβάνουν μία πολυτελέστατη ζωή, με πολλά ερωτηματικά εφόσον ο ερτογαν προέρχεται από φτωχή οικογενεια. Τον τρέλανε ή εξουσία κ το ξαφνικό χρήμα κ τώρα οποίος του πάει κόντρα τον στέλνει φυλακη.Αυτος δυστυχώς θα έχει το τέλος του κανταφη.Η δικτάτορες κάπως έτσι καταλήγουν,φορεσε κ στρατιωτική στολή λες κ θα πολεμιστή ο ίδιος; Αυτος φοβάται κ τον ίσκιο του ,κ κουβαλάει μαζί του 150 μπραβους ο θρασύδειλος.κ τώρα δεν αφήνει τους δύο αξιωματικούς μας για να εκδικηθεί για τους8 δικούς του που εμείς προστατεψαμε για να μην τους σκοτώσειεπομένως παραδέχεται εμεσα ,ότι με διαταγή δική του τους συνέλαβαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ