Γ. Κουτσουδάκης: Η λήθη και τα ψέματα Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη (Στα θρανία ξανά, με ίδια ζητούμενα)

0
909

Στα θρανία ξανά, με ίδια ζητούμενα
Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Με ελπίδες, όνειρα, στόχους. Αλλά και με προβλήματα και ανοικτά “μέτωπα” στον τομέα Παιδεία ουκ ολίγα… Με δεσμεύεις κυβερνώντων για ένα καλύτερο “εκπαιδευτικό αύριο”, αλλά και αλλαγές “δίχως τέλος” στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι γεγονός ότι το σχολείο αποτελεί έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο διάπλασης νέων ανθρώπων, με ηθική, ψυχική, αξιακή και γνωστική διάσταση. Είναι το κύτταρο εκείνο της γνώσης και του πολιτισμού, ο φορέας εκείνος της γνώσης και των αξιών που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στη διάπλαση ενός ισχυρού χαρακτήρα, ώστε να πορευθούν με εφόδια και γεμάτα αυτοπεποίθηση στη μετέπειτα ζωή τους.

koytsoydakhs_aegeanews-2

Και σε αυτήν την προσπάθεια οι αρμόδιοι κυβερνώντες οφείλουν να στέκονται αρωγοί, μη αφήνοντας “εκκρεμότητες” που “κοστίζουν” και “ταλαιπωρούν”. Αραγε θα το καταλάβουν κάποτε;

Η λήθη και τα ψέματα Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη
Ή εμείς βρισκόμαστε σε άλλη χώρα ή ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε άλλο κοινό. Το αφήγημά του από τη βήμα της 81ης ΔΕΘ και από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραπέμπει σε μια χώρα που όλα λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν άμεσα ρολόι και σε μια κυβέρνηση που τα έχει όλα καλώς καμωμένα. Αντίστοιχη ή περίπου αντίστοιχη εικόνα ωραιοποίησης των πραγμάτων έδιναν από τη ΔΕΘ και οι προκάτοχοί του, πράγμα όμως που δεν απαλλάσσει από το αμάρτημα και τον σημερινό πρωθυπουργό. Πόσο μάλλον που στην περίπτωση Τσίπρα έχουμε να κάνουμε με το δις εξαμαρτείν, άσχετα αν ο ίδιος θεωρεί εαυτόν… άνδρα σοφό! Από τα πολλά που είπε θα σταθώ μόνο σε δύο περιπτώσεις ενδεικτικές του ψεύδους και της σκόπιμης λήθης. Η μια περίπτωση αφορά στη στάση της αντιπολίτευσης την οποία επέκρινε ότι δεν βοηθά ετούτη τη δύσκολη ώρα της χώρας. Προφανώς ο ίδιος αγνοεί τη δική του αντιπολιτευτική περίοδο. Την περίοδο του «όχι σε όλα», των υποκινούμενων κινητοποιήσεων, των μπαχαλάκηδων, των αποδοκιμασιών, των τρικλοποδιών, της στείρας αντιπολίτευσης και τόσων άλλων. Και φυσικά δεν εξετάζω ότι το «όχι σε όλα» έγινε μετά «ναι σε όλα» με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δεύτερη αφορά στο επικείμενο «μαύρο» στα κανάλια που μένουν εκτός φάσματος. Προφανώς και εκνευρίστηκε από την πρώτη σχετική ερώτηση, αλλά αυτό δεν ήταν λόγος να επιστρατεύσει τα ψέματα για να ξεπεράσει την αμηχανία του. Διότι ψέμα και μάλιστα χειρίστου είδους είναι ότι όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ «οι άλλοι δημοσιογράφοι που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα χαιρόντουσαν και δεν έκαναν τίποτα!» Για την ιστορία και την αποκατάσταση της αλήθειας οι κινητοποιήσεις της εποχής ήταν από τις μεγαλύτερες του κλάδου τις τελευταίες δεκαετίες.

http://www.patris.gr/articles/304102?PHPSESSID=vqfseskqap1oka461lqbomic74

Γρικώ το Τσίπρα που μιλεί εις τη Θεσσαλονίκη
και τ’ αδικαιολόγητα θε να δικαιολογήσει.
Στη Σαλονίκη από προχθές χτυπά η καρδιά τσ’ Ελλάδας
εφτά ημέρες ακλουθούν της πιο θερμής βδομάδας.
«δεν έχει η οικονομία μας, τόσο μεγάλα χάλια,
μειώθηκαν οι πρόσφυγες… νάρχονται στα παράλια»,
«Η χώρα μας πλεόνασμα, αρχίζει τώρα νάχει,
δεν έχει την ανάγκη πια του κάθε καναλάρχη».
Αλέξη το κουστούμι σου φόρεσε της αλήθειας
σκέψου να βρεις για το λαό τον τρόπο της βοήθειας.
Της έκθεσης τα ψώματα τα ‘χουμε χορτασμένα
γι’ αλήθειες είναι σήμερα τ’ αυτιά μας πεινασμένα!

Γ. Κουτσουδάκης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ