Η φωτο- ντοκουμέντο που ελήφθη δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν ίσως κρύβει την απάντηση του μυστηρίου

0
8061

Ο χάρτης των ερευνών
 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από τη σημερινή 4η μέρα των ερευνών. Εξετάζονται σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα πιθανά σημεία. Σήμερα μάλιστα έψαξαν και τον παλιό βόθρο της αγροικίας μήπως εντοπιστεί κάποιο συγκεκριμένι στοιχείο (φωτό.
Υπήρξε, επίσης ενημέρωση από έναν ειδικό (Αρχαιολόγο-Ανθρωπολόγο – ΒΙΝΤΕΟ)) για την πορεία των ερευνών, ενώ οι εκσκαφές συνεχίζονται κανονικά


Οι έρευνες εστιάζονται στο σημείο του ακινήτου, στο οποίο φυτεύτηκαν νέα δέντρα μετά την εξαφάνιση του παιδιού στο ίσιο σημείο (ενώ το εικονιζόμενο δέντρο έχει κοπεί και στο σημείο αυτό, στην τσιμεντοστρωμένη αυλή σήμερα υπάρχει μόνο το κουφάρι του).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Βρετανός σκοπεύει να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -«καρότα» όπως λέγονται- για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Βρετανών, μήπως εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν έπειτα από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν απαντήσεις έστω και ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου δέκα ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Η φωτογραφία που ελήφθη δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν ίσως κρύβει την απάντηση του μυστηρίου

Ακόμη στη διάθεσή των βρετανικών Αρχών υπάρχει ακόμη μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το αγόρι να φορά ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια, τα οποία είχαν αγοραστεί από το νησί.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ίσως φόραγε αυτά τα σανδάλια» τονίζει ο Κάζινς. Τα κλιμάκια των Βρετανών ήρθαν σε επικοινωνία με μία αντίστοιχη επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ