ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε εξέλιξη οι εκσκαφές στην Κω για τα οστά του μικρού Μπεν (20 δημοσιογράφοι & ξένα ΜΜΕ – Συνδρομή από ΕΟΔ Κω & Πολιτική προστασία – Δήμο Κω)

0
5815

dsc_0244-resized-rotatedekskafes-gia-mpen dsc_0232-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0233-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0234-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0235-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0237-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0236-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0238-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0239-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0240-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0241-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0242-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0243-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0244-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0245-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0246-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0247-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0248-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0249-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0252-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0250-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0253-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0251-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0254-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0255-resizedekskafes-gia-mpen dsc_0256-resizedekskafes-gia-mpen

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκσκαφές  αναζήτησης οστών στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε το 1991 ο Μικρός Μπεν στον Ηρακλή
ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να βρίσκονται σε αυτό το σημείο τα λείψανα του προκειμένου η οικογένειά του να βάλει ένα τέλος στο δράμα της.

2599740Το Κλιμάκιο από το Νότιο Γιορκσάιρ αποτελείται από περίπου15 αστυνομικούς και συνεπικουρείται από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι συνδράμουν στη διενέργεια έρευνας στους χώρους όπου πιθανόν να βρίσκεται θαμμένος ο μικρός Μπεν.

Αν και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι μπορεί να συνέβη στον μικρό Μπεν, η βρετανική Αστυνομία κρίνει απαραίτητες τις εργασίες δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτει και δηλώνει αισιόδοξη για τα αποτελέσματα. Ειδικότερα, η ομάδα των βρετανών αστυνομικών που επιχειρούν στην Κω εκτιμά ότι θα βρει «εκατοντάδες» οστά, τα οποία θα σταλούν για ταυτοποίηση.

Στο σημείο βρίσκεται και η ανακρίτρια της Κω για να εποπτεύει της διαδικασίας, αλλά και έλληνες αστυνομικοί για την περιφρούρηση του χώρου.

Ενώ στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές της ΕΟΔ Κω τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Επιθεωρητής Τζον Κάζενς ο οποίος έκανε την ενημέρωση σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους μαζί με τον έλληνα συνάδελφό του κ. Φουρλή.

Ο Επιθεωρητής αναφέρθηκε επίσης στην επιχορήγηση που δόθηκε για τις έρευνες αυτές από την Αγγλική κυβέρνηση.

Στο χώρο βρέθηκε επίσης ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σεβ. Μαραγκός (ο δήμος διέθεσε σκαπτικά μηχανήματα, κάδους, βιολογικές τουαλέτες και ότι άλλο χρειάζονται οι Άγγλοι αστυνομικοί παράσχοντάς τους κάθε βοήθεια).

picture_000000026w22Y015zxc023q03c0c939r22001

2599728Προηγήθηκε πρόσφατα ανώνυμη μαρτυρία σύμφωνα με την οποία χειριστής εκσκαφέα φέρεται να καταπλάκωσε με χώματα κατά λάθος και να σκότωσε τον μικρό στη διάρκεια εργασιών και μετά να τον έθαψε επιτόπου. Ο εν λόγω χειριστής απεβίωσε πέρυσι.

«Αξίζαμε να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια. Πώς μπόρεσε να κρατήσει ένα τόσο σημαντικό μυστικό για τόσα χρόνια;» δήλωσε για τον άνθρωπο που έκανε τη νέα αυτή μαρτυρία η 43χρονη μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, μιλώντας στη βρετανική Mirror.

2599745«Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου δε θεώρησα ότι ο Μπεν μπορεί να είναι νεκρός, αλλά όλα αυτά μέχρι τώρα. Ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι αξίζουμε να μάθουμε την αλήθεια, ωστόσο αξίζαμε να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25χρόνια» ανέφερε. «Πιστεύω ότι (ο μάρτυρας) μίλησε τώρα γιατί ο Dino (σ.σ. ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο χειριστής του εκσκαφέα) είναι νεκρός. Θα μπορούσε να είχε δώσει νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες, διατηρώντας την ανωνυμία του αλλά δεν το έκανε».

Η υπό έρευνα περιοχή είναι κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το παιδί στις 24 Ιουλίου 1991 στην περιοχή Ηρακλής και έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Σύμφωνα με τη βρετανική Αστυνομία, «η διαδικασία θα είναι επίπονη και η πρώτη ανασκαφή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 12 ημέρες».

Σημειώνεται ότι ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και πριν από μερικά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει στη Βρετανία για την υπόθεση αυτή, στην Κω βρίσκονται περίπου 20 δημοσιογράφοι.

2599747

Από νωρίς το πρωί, 19 ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελλάδα (ειδικοί της αστυνομίας του νότιου Γιορκσάιρ, μαζί με ιατροδικαστές και τον απαραίτητο εξοπλισμό) άρχισαν τις έρευνες σε δυο περιοχές.

Η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το παιδί και έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Ένα από τα χωράφια που θα ερευνηθούν κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του το καλοκαίρι του 1991 όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και η δεύτερη λίγο πιο μακριά. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν 10 με 12 μέρες, ενώ όπως εκτιμούν οι ειδικοί θα βρεθούν εκατοντάδες οστά.

Άλλωστε, έχουν προειδοποιήσει τη μητέρα του πως ενδέχεται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών να βρουν κι οστά από ζώα. Αν βρεθούν ανθρώπινα οστά, θα μεταφερθούν για εξέταση σε ειδικό εργαστήριο στη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει στη Βρετανία για την υπόθεση, στο νησί της Κω βρίσκονται περίπου 20 δημοσιογράφοι, ενώ τις έρευνες εποπτεύουν και έλληνες αστυνομικοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ