Μικρός Μπεν Νίνταμ: «Δεν τον σκότωσε ο Μπάρκας» – Άδεια για κατεδάφιση δωματίου ζήτησαν οι Βρετανοί αστυνομικοί [pics, vids]

13
8413

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εκσκαφές στο οικόπεδο όπου γίνονταν χωματουργικές εργασίες την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, στην περιοχή Ηρακλής στην Κω.

Σήμερα με τη βοήθεια μπουλντόζας και φορτηγού μεταφέρθηκαν σωροί χώματος από τον ελαιώνα στο διπλανό οικόπεδο για να περάσουν από κόσκινο από την ομάδα των ειδικών και τους εθελοντές.

Παράλληλα,  έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στο παλιό κτίσμα (που στη συνέχεια ανακαινίσθηκε και κατοικήθηκε), με τον επικεφαλής ντετέκτιβ, Jon Cousins να σημειώνει πως «ήταν η περιοχή στην οποία ο Μπάρκας δούλευε την ημέρα της εξαφάνισης».

Για το λόγο αυτό βρέθηκαν σήμερα στο χώρο των ερευνών ο Δικηγόρος Τάσος Ασλάνης και ο εργολάβος Δημήτρης Σιφάκης οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Επιθεωρητή Τζον Κάζινς και συζήτησαν όλα τα σχετικά.

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τον Μπεν: Κατεδαφίζουν μέρος του σπιτιού όπου έμενε το παιδί

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τον Μπεν: Κατεδαφίζουν μέρος του σπιτιού όπου έμενε το παιδί

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται στην Κω προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μόλις 21 μηνών αγοριού, η οκογένειά του, ευχαριστεί τους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτές.

Την άδεια για να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου έμενε ο μικρός Μπεν με την οικογένειά του, όταν χάθηκαν τα ίχνη του το καλοκαίρι του 1991, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, οι Αρχές της Βρετανίας.

Το συγκεκριμένο κτήριο προστέθηκε στο χωράφι όπου ήδη πραγματοποιούνται οι έρευνες, μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Mirror», ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς, παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι οι βρετανικές Αρχές θα λάβουν την έγκριση για την κατεδάφιση.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του μικρού Μπεν, ευχαριστεί τους εθελοντές που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη στήριξη των εθελοντικών ομάδων, που συνεργάζονται με τους αστυνομικούς», αναφέρουν σε δήλωσή τους, την οποία διάβασε ο επιθεωρητής Κάζινς.

«Το να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και είναι τόσο αφοσιωμένοι στο να βρουν απαντήσεις όπως και εμείς, είναι κάτι για το οποίο θα τους ευγνωμονούμε αιώνια. Μας έχουν ενημερώσει ότι οι εθελοντές πηγαίνουν στο σημείο της έρευνας στα ρεπό τους, ή αμέσως μετά τις δουλειές τους και πραγματικά δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε αρκετά για αυτό και για την αφοσίωσή τους», προσθέτει η οικογένεια Νίνταμ.

 

Ακολουθεί το ρεπ. από το newsit.gr και τα βρετανικά κανάλια:

Μικρός Μπεν Νίνταμ: »Δεν τον σκότωσε ο Μπάρκας» – Άδεια για κατεδάφιση δωματίου ζήτησαν οι Βρετανοί αστυνομικοί [pics, vids]

Μικρός Μπεν Νίνταμ: ''Δεν τον σκότωσε ο Μπάρκας'' - Άδεια για κατεδάφιση δωματίου ζήτησαν οι Βρετανοί αστυνομικοί [pics, vids]
– Μια νέα διαπίστωση των Βρετανών αστυνομικών έρχεται να δώσει νέα τροπή στο θρίλερ των ερευνών
– Γιατί ζήτησαν να κατεδαφιστεί ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που έζησε ο μικρός Μπεν το 1991, στην Κω
– Νέο ξέσπασμα από τους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα για κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα »κλειδί»
– Πρώτο θέμα σε βρετανικά ΜΜΕ οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Μπεν Νίνταμ που καθηλώνει
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο χωράφι, περιμετρικά του σπιτιού που έμενε ο μικρός Μπεν το 1991 με την οικογένειά του, σε μια προσπάθεια να βρουν νέα στοιχεία. Όπως είπε ο επιθεωρητής Jon Cousins στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη ώστε να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο του κτιρίου, που όπως διαπιστώθηκε προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του παιδιού. »Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια» ανέφερε ο ίδιος. Οι Βρετανοί αστυνομικοί αισιοδοξούν ότι θα την πάρουν αφού έχουν δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη μετά το τέλος των ερευνών. Δείτε στο επόμενο βίντεο το ρεπορτάζ της εκπομπής LiveNews στις 28 του περασμένου Σεπτέμβρη, με εικόνες από το σπίτι που έζησε ο Μπεν το 1991 στην Κω…

Οργισμένοι οι συγγενείς του Μπάρκα

Οι Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή »Ηρακλής» και για ακόμα μία μέρα, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τη Βρετανία. Τα δημοσιεύματα πάντως των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι.

Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε. Ο γιος του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως »τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου»

Η κατάθεση από τον μάρτυρα κλειδί

Το »ζουμί» της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί, έρχεται να δώσει απαντήσεις στην κινητοποίηση των Βρετανών  αστυνομικών, που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω. Αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες. Σύμφωνα με το »Έθνος της Κυριακής» ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Κέρι Νίνταμ δηλώνει συγκλονισμένη από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών. Η μητέρα του μικρού Μπεν ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών από τους επικεφαλής και περιμένει την επίλυση του μυστηρίου, που άλλαξε τη ζωή της και καθήλωσε την κοινή γνώμη.

Το κόστος των ερευνών για τον μικρό Μπεν

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν, το κόστος των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 1 εκατ. λίρες, συμμετέχει ενεργά και ένας Ελληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επικοινωνία μεταξύ των βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε για την τροπή που έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες μετά την αποκάλυψη ότι το μικρό αγόρι ίσως καταπλακώθηκε από εκσκαφέα σε χωράφι ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του.  «Οταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών. Εστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία. Την επόμενη ημέρα ειδοποίησαν τον προϊστάμενό μου και κάπως έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό της συγκεκριμένης επιχείρησης», δηλώνει ο Θ. Φουρλής ως προς το πώς ενεπλάκη με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Ο Ελληνας αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Κω. Οπως σημειώνει, «ο ρόλος μου αφορά στην επικοινωνία μεταξύ βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών, αλλά συμμετέχω και στις έρευνες. Για παράδειγμα, εάν κάποιος Ελληνας δεν μιλάει αγγλικά, τότε αξιολογώ τις πληροφορίες που προσφέρει. Η αρχική αυτή επαφή είναι σημαντική διότι επαφίεται σε μένα να εξετάσω κατά πόσο μία μαρτυρία συμβάλλει στις έρευνες, καθώς και στο να χτίσω μια καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και του ατόμου που θέλει να μιλήσει».

13 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.... Πολύ το παραδάκι που πρέπει να φάνε και πλάκωσαν κοράκια.

      Κάθε χρόνο τα ίδια εδώ και 25 χρόνια, δύο φορές τον χρόνο πάντα με κάτι καινούργιο εισπράττουν από όλες τις πλευρές και δυσφημούν το νησί μας.

    • You can help! ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ....

      You can help! If you would like to help contribute financially to Kerry’s campaign to find Ben, your donation will help with all her expenses in connection with the campaign. This can include travel to interviews, to investigate leads and so much more. If you would like to help contribute financially to Kerry’s campaign to find Ben, your donation will help with all her expenses in connection with the campaign. This can include travel to interviews, to investigate leads and so much more. Every little helps and will make a big difference to the Needham Family’s ability to progress the campaign! You can donate using the link below. Donate Using Paypal / Debit or Credit Card….

    • Πολύ το παραδάκι που εδώ και 25 χρόνια ρέει στην υπόθεση ΜΠΕΝ. Κάποιοι τα οικονομάνε και καλοπερνάνε σαν ΜΚΟ τύπου ΣφΥΡΙΖΑ….

      Στο τέλος πάλι τίποτα δεν θα γίνει, θα βρούνε και θα βγάλουν φωτογραφίες σε οστά ζώων και αφού τελειώσουν με τις «διακοπές εργασίας» κάτι θα σκεφτούν πάλι για να αρμέξουν παραδάκι με την αρχή της νέας τουριστικής σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται δυο φορές τον χρόνο με κάποια δήθεν νέα δικαιολογία… Τώρα θα ξεριζώσουν και τα δέντρα που φύτεψε ο «συνεργός του μπουλτοζιέρη που ήξερε και δεν μίλαγε». ΕΚΑΝΑΝ και SITE για να ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ δυσφημίζοντας τα νησί μας….

    • Ιστοσελίδα για τον Μπεν για να μαζεύει χρήμα 25 χρόνια η οικογένεια του εκμεταλλευόμενοι τους ευαίσθητους πολίτες…..

      Τώρα βλέπουμε καθαρά τι επιδιώκουν τόσα χρόνια, μπείτε και θα καταλάβετε…. « Εδώ μπορεί όποιος θέλει να βοηθήσει χρηματικά την οικογένεια». http://www.helpfindben.co.uk/

  1. Γιατι δεν τραβανε μια μηνυση οι συγγεμεις του Μπαρκα στους Αγγλουςς και οποιοδηποτε τον στοχοποιησε?

  2. αλλα φταιτε και εσεις που δημοσιευετε ειδησεις του στυλ ..βρεθηκαν ρουχα του μικρου μπεν ,ειναι δυνατον μετα τοσα χρονια και δεν σαπισαν ;και αντε και δεν σαπισαν τοσες διαβρωσεις και αλλαγες του εδαφους υπηρξαν ,αυτα εμειναν εκει; ελεος πια ,ληξτε το να τελειωνουμε,δεν φτανει που δεν το προσεχαν το παιδι τρους θελουν να μας πεισουν οτι νοιαζονται 25 χρονια μετα να μαθουν ,αντε πια

  3. ΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ,ΘΕΙΟΥ, ΞΑΔΕΛΦΟΥ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ……. ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΒΟΛΟΓΑΝΕ.

  4. ΣΥΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΡΙΘΗΚΕ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΠΡΩΤΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕς ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ. ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΩς ΥΠΉΡΞΑΝ ΥΠΟΨΙΕς ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕς ΚΑΤΑγγελιες για κλοπη του παιδιου από τον εκλειποντα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΤΕ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ…

  5. Τι άλλο περιμένουν οι συγγενείς του Μπάρκα για να αντιδράσουν…το πως έζησε ο άνθρωπος τη ζωή του είναι δικό του θέμα και όχι βορά των Άγγλων ανθρωποφαγων …αναγνωστών της φυλλάδας τους. ´η μηπίως πρέπει να αρχίσουμε τις κακίες τύπου ….πως μεγαλώνουν οι μονίμως σουρωμενοι Άγγλοι τα παιδιά τους;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ