Πέθανε η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκις

0
4903

«Έφυγε» σε ηλικία 61 ετών από τη ζωή η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκις. Γεννημένη στη γειτονική χώρα, ξεκίνησε την καριέρα της το 1977, όταν εξελέγη Μις Ιταλία.

Η ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Άννα Κανάκις πέθανε σε ηλικία 61 ετών στη Ρώμη. Γεννήθηκε από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, και το 1977 αναδείχτηκε Μις Ιταλία.

Στη συνέχεια, εργάστηκε επί σειρά ετών ως μοντέλο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ηθοποιός, έπαιξε σε περίπου τριάντα κινηματογραφικές ταινίες και σίριαλ της ιταλικής τηλεόρασης.

Για μια σύντομη περίοδο ασχολήθηκε και με την πολιτική ως υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του κεντρώου κόμματος Udr, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Η Άννα Κανάκις τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων, αντλώντας έμπνευση από τη ζωή ιστορικών προσώπων, όπως στην περίπτωση της «ερωμένης του Γκέμπελς», της Τσέχας ηθοποιού, Λίντα Μπαάροβα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2011.

Το 2004 παντρεύτηκε τον Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι, απόγονο του Μάρκο Φοσκαρίνι, ενός εκ των τελευταίων δόγηδων της Βενετίας.

Δεν ξεχνούσε ποτέ τις ελληνικές της ρίζες και αναφερόταν συχνά με αγάπη στη χώρα μας.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεστεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Πέμπτη, 23 Νοεμβίου

newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ