«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας Γιώργος Κατράς | Μια εμβληματική μορφή του Τιγκακιού και της πλατείας που φέρει το όνομά του

5
88952

Έχασε την άνιση μάχη με την ανίατη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και την οποία αντιμετώπισε με το γνωστό του σθένος και καρτερικότητα, ο αγαπητός μας συμπολίτης Γιώργος Κατράς σε ηλικία 82 ετών.

Μια εμβληματική μορφή για το Τιγκάκι -όπως και όλη η οικογένειά του- άμεσα συνυφασμένος με αυτό από τα παιδικά του χρόνια που ο αείμνηστος πατέρας του Μιχάλης,  είχε εκεί το πρώτο καφενείο και στην συνέχεια σε όλα τα στάδια της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μέχρι σήμερα.

Μάλιστα η πλατεία στο Τιγκάκι φέρει το όνομά του τιμής ένεκεν από την Κοινότητα λόγω της γενναιόδωρης παραχώρησης που έκανε σε κοινόχρηστο χώρο.

Ανοιχτόμυαλος, δραστήριος και εργατικός. Από τους πρωτεργάτες της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής γύρω από την πλατεία στο Τιγκάκι (οικογενειακό εστιατόριο, σούπερ μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ).

Άνθρωπος ανοιχτό βιβλίο, καλοσυνάτος, φιλότιμος, προσηνής, κοινωνικός με πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς σε όλο το νησί και όχι μόνο (με αμέτρητους φίλους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της περιοχής και του νησιού).

Εξαιρετικός οικογενειάρχης, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών του Μιχάλη και του Νίκου, που συνεχίζουν στα χνάρια του και παππούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 5μμ στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι (η σορός θα βρίσκεται εντός του ναού μία ώρα νωρίτερα στις 4μμ).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας φίλε Γιώργο,  θα μείνουν ανεξίτηλες σε όλους μας το στωικό χαμόγελό σου, οι λιγοστές, μετρημένες και θυμόσοφες κουβέντες σου,  το έξυπνο χιούμορ σου και η έκδηλη αγάπη για τον τόπο και τους συνανθρώπους σου.

 

Η ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση από την νύφη του Τούλα Παζίνα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο οσο λιγοι, προσφερε τα περισσοτερα για την αναπτυξη του τιγκακιου.
    γιωργο καλο ταξιδι!!

  2. Καλό παράδεισο Γιώργο. Σίγουρα εκεί ψηλά που βρίσκεσαι θα συναντήσεις πολλούς αγαπημένους ανθρώπους και θα ποσπεριζετε μαζί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ