Νίκος Στ. Μανούσης: Αφιέρωμα στην μνήμη του Οφθαλμίατρου Θεόφιλου Χατζηστέργου

3
6263

Σαν Σήμερα εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού  ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΣ έφυγε απο την Ζωή

Ενας ιδιαίτερα αξιαγάπητος   Ιατρός, σε όλη την τοπική  κοινωνία της ΚΩ , έφυγε απο κοντά μας σε ηλικία 88 ετών  σαν σήμερα ακριβώς πριν απο δύο χρόνια στις 6 Αυγουστου 2021

Η παρουσία του ως οφθαλμιάτρου κ ενεργού Πολιτη ήταν έντονη !

Διακρίθηκε τόσο για την  ανθρωπιστική  κ επιστημονική προσφορά του ως Οφθαλμιατρος  αλλά και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου εκλεγείς  κατ´επανάληψη επι 20 χρόνια κ τιμηθείς με τα αξιώματα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ τος αντιδημάρχου στον Δήμο της Κω Έχαιρε της εκτίμησης της αγαπης  κ της εμπιστοσύνης όλων των συναδέλφων του στην Ιατρική κ στην πολιτική για την Ευγένεια του την πραότητα την καλωσύνη του την επάρκεια την Επιστημονική που την ασκούσε με ζήλο υπευθυνότητα δοτικότητα κ ανθρωπιά ! Γεννημένος  το 1933 , στο πανέμορφο Ασφενδιού, απεφοίτησε απο  το Ιπποκράτειο  Γυμνάσιο φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Σπούδασε με την Φροντίδα κ επίβλεψη του οφθαλμίατρου Σταμάτη Κ. Μανούση  στην Κλινική του στην Νεοφύτου Βαμβα 9 Μετά την στρατιωτική του θητεία ,το Αγροτικό Ιατρείο που υπηρέτησε στην Αντιμάχειας (1962-1964) ειδικεύθηκε  στην  οφθαλμολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών ενω συνέχισε να εργάζεται, στην οφθαλμολογική κλινική του  Σταμ. Μανούση Το

1967 με νυμφεύθηκε την οδοντίατρο Πρεβενά Μαρία, με την οποία απέκτησε δυο υιούς, τον Στέργο και τον Ευθύμιο

Απο το 1968 εργάσθηκε  Κω επι 35 χρόνια δραστηριοποιηούμενος πλην της Οφθαλμολογίας διετέλεσε  πρόεδρος του ΔΣ του ΠΙΚΠΑ για 12 έτη. Διακρίθηκε για την επιστημονική δράση του , την ορθή κρίση και την αγάπη και αφοσίωση στους πάσχοντες και ασθενείς. Ανέπτυξε  κοινωνική, ανθρωπιστική δράση , Η ζωή και η δράση του, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στους νεότερους συναδέλφους ιατρούς, γιατί ξεχώριζε το ήθος του  για την πραότητα, την απλότητα και την ανιδιοτέλεια την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο του, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Με ήθος, ένος γνήσιου δημοκράτη, σεμνού , με αρετές που είναι τόσο δυσεύρετες στην εποχή μας.

Ο Θεόφιλος, δεν δίσταζε να εκφράζει τη γνώμη του και τα πιστεύω του στον καθημερινό δημόσιο βίο

Ιστορικά με δικό του  έγγραφο  αίτημα το 2016 υλοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Κω ,  η ανάρτηση τιμής για την προσφορά του Δασκάλου του που  την  είδε με συγκίνηση λίγο πριν τον θάνατο του !

Η Κως έχασε έναν Σημαντικό Ιατρό έναν ανθρωπιστή ,εναν άξιο Ιπποκρατιστή

Νίκος Στ. Μανούσης

Νευρολόγος – Ψυχίατρος 
Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω (ΔΙ.Ι.ΚΩ)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αείμνηστε Γιατρέ Θεόφιλε μάς..ήσουν εξαίρετος άνθρωπος που έδωσες απλόχερα την αγάπη σού προς τον συνάνθρωπο σου.
    Αιώνια η Μνήμη σού..

  2. Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
    ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΕΝΤΙΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ!!
    Η ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΡΟΣΕΔΙΔΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ