Συγκινητική ιστορία: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό από τα σκουπίδια στον Λίβανο

0
4637

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό στο Λίβανο, ένα εγκαταλελειμμένο μωρό που έφερε σε ένα σπίτι ένας αδέσποτος σκύλος διασώθηκε. Το βρέφος είχε τοποθετηθεί σε μια σακούλα σκουπιδιών και είχε αφεθεί έξω από ένα δημοτικό κτίριο στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου.

Ο σκύλος άκουσε το μωρό

Σύμφωνα με τη New York Post, ένας περαστικός άκουσε τις υπόκωφες κραυγές του μωρού, το οποίο βρισκόταν μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών την οποία ο σκύλος κρατούσε στο στόμα του. Όσοι παρατήρησαν τι συνέβαινε ανέλαβαν αμέσως δράση. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Ισλαμικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν εκδορές και κόκκινους μώλωπες στο πρόσωπο του κοριτσιού και σε όλο το σώμα του. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την ηλικία του παιδιού. Ορισμένες αναφορές λένε ότι ήταν τεσσάρων μηνών όταν βρέθηκε, ενώ άλλες λένε ότι γεννήθηκε λίγες ώρες πριν εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, αφού η ιστορία του εγκαταλελειμμένου μωρού έγινε viral στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό.

Τα ζώα έχουν περισσότερη συμπόνια από τους ανθρώπους”, έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Ο δημοσιογράφος Ghassan Rifi, με έδρα την Τρίπολη, αναρωτιέται αν η γυναίκα που εγκατέλειψε το μωρό ήθελε ο σκύλος να φάει το κοριτσάκι της ή αν ήθελε να τραβήξει την προσοχή.

Η κατάσταση του κοριτσιού είναι σοβαρή αλλά σταθερή, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το νοσοκομείο δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, καθώς την Τετάρτη (19/7) ξεκινά το μουσουλμανικό νέο έτος και οι κυβερνητικές υπηρεσίες είναι κλειστές για τους εορτασμούς. Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και αναζητά το άτομο που εγκατέλειψε το παιδί.

petkeepers.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ