«Έφυγε» από τη ζωή η γιαγιά Ακίνδυνη

1
24920
ΕΦΥΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗ

Σε ηλικία 94 ετών «έφυγε» τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 24/6 για την ουράνια ζωή η Ακίνδυνη Δρακωτού, μια σημαντική γυναικεία μορφή του Ζηπαρίου.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο 24/6, ώρα 18:00, στον Ι.Ν. Οσίου Χριστοδούλου – Κοιμητήριο Ζηπαρίου. Η σορός θα βρίσκεται από τις 17:00 στον ναό.

Η γιαγιά Ακίνδυνη, όπως την ήξεραν οι περισσότεροι στο Ζηπάρι, γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Σαντορίνη. Ήταν παντρεμένη με τον Κωστή Δρακωτό, μηχανικό εργοστασίων τοματοπολτών και μητέρα της πολυγαπημένης της Καλλιόπης (που στάθηκε βράχος μέχρι την τελευταία ανάσα της).

Λόγω δουλειάς του συζύγου της στο εργοστάσιο τοματοπολτού της οικογένειας Κανακάρη εγκαταστάθηκε το 1956 στην Κω, την οποία αγάπησαν και διέμειναν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Λόγω της απόστασης του σπιτιού τους στο Ζηπάρι από την πόλη, η γιαγιά Ακίνδυνη αναγκάστηκε να «καβαλήσει» μηχανή, καθιστώντας την πρωτοπόρο για τα τοπικά δεδομένα. Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη της πρωτιά, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που έβγαλε άδεια κυνηγετικού όπλου.

Ιδιαιτέρως δραστήρια, αλλά κι αγαπητή στους γείτονες και τους κατοίκους του Ζηπαρίου, σημείο αναφοράς για τα πειράγματα και τον ευθύ τρόπο της.
«Μεγάλωσε» πολλά παιδιά της γειτονιάς, τα οποία όποτε περνούσαν από το σπίτι της την χαιρετούσαν.

Ευτύχησε να δει χαρούμενα τα παιδιά της, Θανάση και Πόπη, να καμαρώσει τα 2 της εγγόνια, τον Γιάννη και την Ακίνδυνη και τα 4 δισέγγονα της, την Καλλιόπη, την Ελένη, τον Μιχάλη και τον Θανάση.

Ο Θεός να την αναπαύει εν ειρήνη.

Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό παράδεισο αγαπημένη μας γειτόνισσα Ακίνδυνη. Όλα αυτά τα χρόνια οι σχέσεις μας ήταν αδελφικες, υπήρχε πάντα αγάπη και εκτίμηση μεταξύ μας ,ήμασταν πάντα ενωμένοι και στα καλά και στα άσχημα. Πήγες κοντά στον θείο τον Κωστή που αγαπούσες.Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Θανάση και στην Πόπη μας,στον Γιάννη και στην Ακίνδυνη και σε όλη την αγαπητή οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ