«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός μας Κώστας Κασίου («Κωσταράς») | Μια αυθεντική φυσιογνωμία του ορεινού Ασφενδιού

3
39809

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας Κώστας Κασίου του Σκεύου από τη Ζιά, ο θρυλικός «Κωσταράς».

Μια αυθεντική φυσιογνωμία του Ασφενδιού και των «Κασιώτιδων» της Κω.

Από τους παλαιότερους κτηνοτρόφους του νησιού, που αφιέρωσε τη ζωή του στα βουνά και την κτηνοτροφική ζωή (έχοντας καταγράψει αμέτρητες ώρες ορεινής οδοιπορίας Ζιά-Χαιχούτες στη μάντρα του), τιμώντας παράλληλα τον τόπο και την παράδοση.

Άνθρωπος εργατικός, καλοσυνάτος, φιλότιμος, ανοιχτοχέρης, δοτικός, μερακλής, του κεφιού και της παρέας.

Εξαιρετικός οικογενειάρχης πατέρας πέντε πολύ αξιόλογων παιδιών (του Σκεύου, του Παναγιώτη, του Μιχάλη, του Δημήτρη και του Παράσχου) και παππούς με εγγόνια και δισέγγονα.

Θα μείνει αξέχαστος σε όλους τους Ασφενδιανούς για τα όμορφα γλέντια, την ευγένεια, τον καλό του λόγο, το χαρακτηριστικό χαμόγελο και τις ωραίες ιστορίες του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζιάς την Πέμπτη της Διακαινησίμου 20/04 και ώρα 4μμ (ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου).

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ μας κ. Κώστα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

(με τον φίλο Δημήτρη Αυγούλη στο «καζίνο» του Ασωμάτου, παραμονή της εορτής πριν 8-9 χρόνια, μαζί με τον Μάνο Πόγια και άλλους φίλους. Πήγαμε υποτίθεται για δύο καραφάκια και φύγαμε στα… 22)

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπούσε τη ζωή τους συνανθρώπους του τη φύση το γλέντι τη Ζιά και το αγαπημένο Ασφενδιού.ξεχωριστος πιστικός με μεγάλη καρδιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

  2. Καλό παράδεισο, τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την αγαπητή οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ