Μανώλης Γ. Πόγιας ο νεότερος: Η συγκινητική αφιέρωση του παππού Μ. Πόγια στη βάφτιση του εγγονού που «ανέστησε» το όνομά του

1
15450

Χαρίκλεια Χριστοφή

Πανευτυχής παππούς ο αγαπητός σε όλους μας Μανώλης Πόγιας ο άνθρωπος της μουσικής παράδοσης του τόπου μας για περίπου 60-70χρόνια, και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού ο εγγονός του (γιος του γιού του Γιώργου) πήρε το όνομά του «Μανώλης Γ. Πόγιας», στην βάφτιση που έγινε το πρωί της Κυριακής στον Άγιο Γεώργιο στα Μαυροκάμπια.

Το μυστήριο τέλεσε ο π. Ιωάννης Κουτάντος, εφημέριος ΙΝ Αναλήψεως Ζηπαρίου και έψαλλε ο παππούς του νεοφώτιστου Μανώλης Πόγιας.

Νονοί του μικρού ήταν ο Κώστας Πλατέλλας και η Μαρία Χαλκιδιού.

Συγκινητικά και ιδιαίτερα σημαντικά για το «βαρύ» όνομα που φέρει ο νεοφώτιστος, τα ποιητικά λόγια και οι ευχές του παππού που μας τις μετέφερε στην κάμερα, τα τραγούδησε και στο γλέντι ο αγαπητός μας Μανώλης Πόγιας, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά στη ζωή και στο ξεκίνημα του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας ως σπουδαίος μουσικός (ακορντεόν-σαντούρι, ενώ ξεκίνησε να μάθει βιολί…) και τραγουδιστής.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στης κολυμπηθρας το νερό θα κάνεις 3 βουτιές, λαδάκι θα σου απλωσουνε κ εσύ ίσως να κλαίς. Μα όταν θα σε ντυσουνε θα μοιάζεις με Θεό γι’αυτό κι εμείς σου ευχόμαστε του κόσμου το καλό. Να συναντάς στο διάβα σου πάντα την ευτυχία και να’χεις δώρο απ τον Θεό υγεία και ευλογία. Και να σε καμαρωνουνε μικρούλι αστεράκι που από σήμερα και εμπρός έχεις ονοματάκι.
    Θείε Μάνο ευχόμαστε από καρδιάς να σου ζήσει το Μανωλακι σου,ο Πογιας junior και όπως πήρε το όνομά σου να πάρει και όλες τις χάρες σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ