Νέες αποκαλύψεις για τον μικρό Μπεν: Τι λέει η σύζυγος του χειριστή του εκσκαφέα

0
8105

Αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια στο νησί της Κω.
Και ενώ μέχρι σήμερα η οικογένεια του Μπεν έψαχνε με κάθε μέσο και τρόπο έστω ένα σημάδι ζωής του παιδιού, οι ελπίδες να βρεθεί εν ζωή ο Μπεν φαίνεται να σβήνουν σιγά – σιγά.

Την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού ένας εκσκαφέας εκτελούσε εργασίες μόλις 15 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν.

Αυτό αποκάλυψε στενός φίλος του χειριστή του εκσκαφέα, Κωνσταντίνου Μπάρκα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το παιδί να καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα ή από τόνους χώματος.

Ωστόσο, ο χειριστής Κωνσταντίνος Μάρκας δεν βρίσκεται πια στη ζωή καθώς πέθανε πριν 1 χρόνο από καρκίνο.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει και πάλι έρευνες για τον εντοπισμό του σκελετού του παιδιού ενώ την ίδια ώρα η χήρα του Κ. Μπάρκα αποκλείει το ενδεχόμενο ο σύζυγός της να εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Ο άντρας μου ήταν ένας καλός άνθρωπος. Δεν είχε καμία ανάμειξη με την εξαφάνιση του Μπεν», ισχυρίστηκε στη «Sunday Mirror».

Η κυρία Βαρβάρα μιλώντας στην εφημερίδα παραδέχθηκε ότι οι δυο τους δεν μίλησαν ποτέ για το τι συνέβη εκείνη τη μέρα. «Ο σύζυγός μου ποτέ δεν μου είπε τι πραγματικά έγινε εκείνη την ημέρα. Δεν μου μίλησε ούτε μία φορά για τον Μπεν. Το μόνο που μου είχε πει είναι ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο. Ακόμη κι όταν πέθαινε δεν ανέφερε το όνομα του Μπεν».

Πάντως το σενάριο του δυστυχήματος εξετάστηκε και το 2012 όταν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του.

Η χήρα του Κωνσταντίνου Μπάρκα, Βαρβάρα, αρνείται το σενάριο που θέλει τον άντρα τη να σκότωσε τον μικρό Μπεν.

«Ο σύζυγός μου ήταν καλός άνθρωπος και ξέρω ότι δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση του Μπεν. Δεν μίλησε ποτέ για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα. Ποτέ δεν μου είπε τι έκανε. Ακόμα και όταν πέθαινε δεν αναφέρθηκε στον Μπεν. Δεν μου μίλησε ποτέ για τον Μπεν», δήλωσε στη Sunday Mirror.

Αστυνομικοί από το South Yorkshire είπαν ότι θα πραγματοποιήσουν έρευνες σε δύο τομείς ενδιαφέροντος στην Κω μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο γιος του Μπάρκα παράλληλα απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς. «Ο πατέρας μου δεν θα έβλαπτε μυρμήγκι, πόσο μάλλον ένα παιδί».

Ο Βαλάντης υποστήριξε πως ο πατέρας του συνδέεται με την εξαφάνιση του παιδιού επειδή έχει πεθάνει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο πατέρας μου κατέθεσε στην αστυνομία για το τι έκανε τη στιγμή εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Έμεινε εκεί μέχρι αργά το βράδυ για να βοηθήσει στις έρευνες των αστυνομικών. Μάλιστα έδωσε δείγμα DNA όταν του ζητήθηκε από τους αστυνομικούς».

Ένας νέος μάρτυρας υποστήριξε πως ο Μπεν σκοτώθηκε κατά λάθος όταν απομακρύνθηκε σε ένα εργοτάξιο όπου εργαζόταν ο οδηγός εκσκαφέα. Η μητέρα του μικρού Μπεν φοβάται τώρα πως ο γιος της είναι νεκρός μετά από 25 χρόνια αναζήτησης. Ο Βαλάντης Μπάρκας μίλησε στη MailOnline τονίζοντας πως ο πατέρας του είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στις έρευνες των αστυνομικών το 1991.

Πηγή: Dailymail

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/728841/nees-apokalypseis-gia-ton-mikro-mpen-ti-leei-i-syzygos-toy-xeiristi-toy-ekskafea#ixzz4KcfuDVjY
Υπόθεση εξαφάνισης Μπεν: «Κάνουν λάθος οι Αγγλοι για τον υπεύθυνο» λένε συγγενείς του ιδιοκτήτη εκσκαφέα στην Κω

Συνάδελφοι και συγγενείς του αποθανόντος ιδιοκτήτη εκσκαφέα στην Κω μιλούν στο «Βήμα» – Η κρίσιμη κατάθεση και οι πληροφοριοδότες

«Πιστεύουμε ότι δεν ευσταθούν όσα αναφέρουν τώρα οι άγγλοι ερευνητές για ενδεχόμενο ο 21 μηνών Μπεν Νίνταμ να σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα που χειριζόταν ο συνάδελφός μας Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο από την επάρατη νόσο. Θυμόμαστε ότι τότε είχε ερευνηθεί ιδιαίτερα από την Αστυνομία αν ο Μπεν μπορεί να είχε καταπλακωθεί από χώματα στις συγκεκριμένες χωματουργικές εργασίες. Είχαν γίνει από τις πρώτες ώρες εξαφάνισης του Μπεν εκτεταμένες έρευνες στο σημείο όπου είχαν πεταχτεί όλα τα μπάζα και δεν είχε βρεθεί τίποτα.
Ακόμη, για αυτό που λένε τώρα οι Άγγλοι πως «πληροφορήθηκαν ότι το μοιραίο βράδυ ο Κώστας ήταν κάθιδρος» και πως «ήξερε τι είχε συμβεί», και αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ξέραμε χρόνια τον συγκεκριμένο άνθρωπο και σε καμιά περίπτωση δεν μας έδειχνε ότι τον απασχολούσαν τάχα ευθύνες ή… τύψεις για την εξαφάνιση του Μπεν. Μάλιστα επειδή γίνονταν συχνά συζητήσεις τον ρωτούσαμε «βρε τι έγινε με τον Μπεν, μήπως σου ξέφυγε κάτι και έγινε το κακό;» και εκείνος μας απαντούσε «μη λέτε βλακείες. Δεν έχω ιδέα τι συνέβη με τον μικρό».
Επιπλέον ο ίδιος άνθρωπος όποτε γίνονταν έρευνες για τον Μπεν έσπευδε να βοηθήσει, να καθοδηγήσει τα συνεργεία έρευνας, να συνεργασθεί με τις δικαστικές αρχές. Ακόμη και όταν ήταν σοβαρά άρρωστος…»
Αυτό ανέφεραν μιλώντας προς «Το Βήμα» συνάδελφοι -όπως οι κκ. Τσουκαλάς, Νιοκαστρίτης κ.ά.- αλλά και συγγενείς του αποθανόντος ιδιοκτήτη χωματουργικών εργασιών από την Κω Κωνσταντίνου Μπάρκα.
Ο συγκεκριμένος προσδιορίζεται σε τωρινά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων -με επίκληση δηλώσεις βρετανών ερευνητών- ως «υπεύθυνος» της εξαφάνισης του μικρούΜπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991 από το συγκεκριμένο νησί του ανατολικού Αιγαίου.
Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής πήγαν στην κατοικία του χειριστή του εκσκαφέα στην Κω έλληνες και βρετανοί αξιωματούχοι και συνομίλησαν με οικείους του.
Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, δεν ανέκυψε «οποιοδήποτε χρήσιμο συμπέρασμα».

TO BHMA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ