Κώστας Καΐσερλης: Η ημέρα αυτή έχει γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας με μαύρα γράμματα

23
1863

Αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να δημοσιεύσω την άποψη μου για τα γεγονότα της μαύρης επετείου της 15ης Ιουλίου του 1965 όπου η κυριαρχία ενός ολόκληρου λαού που απαιτούσε εδραίωση της νεοπαγούς μετά την κατοχή και τον εμφύλιο δημοκρατίας μας, καταλύθηκε από την βασιλική καμαρίλα, τις έκνομες πολιτικές φιλοδοξίες και την προδοσία με χαμηλά κίνητρα επίορκων Βουλευτών.

 

Αισθάνομαι επίσης την υποχρέωση για την ιστορία των τότε πάνδημων επί δύο συνεχή έτη αγώνων όλης της Κωακής νεολαίας για την τήρηση του άρθρου 114 του Συντάγματος, να σας στείλω μέρος του ιστορικού κειμένου που θα δημοσιευθεί προσεχώς, με τις υπογραφές των συντακτών του, που αν δεν συνέβαινε η ξενοκίνητη δικτατορία θα γέμιζε με υπογραφές σελίδες ολόκληρες. Άλλωστε για να αποτρέπει αυτό το γεγονός έγινε η δικτατορία…

 

Την μαύρη αυτή ημέρα ο λαοπρόβλητος με το 53% των ψήφων του λαού Γεώργιος Παπανδρέου, ο γέρος (77 ετών) της Δημοκρατίας, όρθωσε το ανάστημα του και μαζί με αυτόν και όλος ο λαός, απέναντι στον Βασιλιά και σε όσους πίστευαν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν από το παρασκήνιο και την βασιλική καμαρίλα.

 

Την μαύρη αυτή επέτειο αποφασίστηκε από λίγους επίορκους στο Σύνταγμα και στην Δημοκρατία μας, με πρωτεργάτες τον βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπουργό του Γεωργίου Παπανδρέου, ο θάνατος της νεαρής Δημοκρατίας μας και για την εκτέλεση της στο απόσπασμα την παρέδωσαν στους αποστάτες Βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου, μεταξύ των οποίων και ο αποστάτης Σταμάτης Μανούσης.

 

Αυτή την ημέρα καταλύθηκε η ουσία και το νόημα της κυριαρχίας του λαού. Αμφισβητήθηκε από ελάχιστους προδότες η μακραίωνη πορεία των λαών για την κατάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων της συμμετοχής στα κοινά και του σεβασμού της συλλογικής κυριαρχίας τους.

 

Αυτή την ημέρα με την αποστασία και την προδοσία επίορκων βουλευτών, άρχισε το δράμα της πατρίδας και του έθνους μας που οδήγησε στην δικτατορία και κατέληξε στην διχοτόμηση της Κύπρου.

 

Τα ονόματα με τις υπογραφές τμήματος του κειμένου που σας έστειλα, γραμμένο από τα χέρια του αείμνηστου Νίκου Πίκουλα, δεκαπέντε ημέρες πριν από το ξενοκίνητο  πραξικόπημα φανερώνουν την δύναμη ενός λαού να αντιστέκεται επί δύο ολόκληρα χρόνια εναντίον όσων επιβουλεύονται την Δημοκρατία μας.

 

Και αφαιρεί το ανιστόρητο δικαίωμα κάποιων που επιθυμούν με γελοίους λόγους και τρόπους να αλλάξουν την ιστορία. Η ημέρα αυτή έχει γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας με μαύρα γράμματα. Και στην σελίδα αυτή, είτε θέλουμε, είτε όχι, πάνω, πάνω βρίσκονται τα ονόματα του έκπτωτου βασιλιά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην 151η  σειρά, του αποστάτη Βουλευτή της Κω Σταμάτη Μανούση.

 

Την ημέρα αυτή εξευτελιστικά αποπέμφθηκε από τον βασιλιά ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός της Ενώσεως Κέντρου Γεώργιος Παπανδρέου και ορίστηκε πρωθυπουργός ο αποστάτης Αθανασιάδης Νόβας που κάτω από την παλλαϊκή εξέγερση δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Το ίδιο έπαθε και ο δεύτερος δοτός πρωθυπουργός Ηλίας Τσιριμώκος για να φτάσουμε τελικά στις  17 Σεπτεμβρίου όπου με την 151η ψήφο ευτελούς τιμήματος του αποστάτη Σταμάτη Μανούση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του αποστάτη Στέφανου Στεφανόπουλου.

 

Την ημέρα αυτή η Κως και ο δημοκρατικός λαός της ντροπιάστηκαν, βούρκωσαν, έσκυψαν το κεφάλι.

 

Για την αποστασία του Σταμάτη Μανούση που τρεις μόλις ημέρες νωρίτερα οι χιλιάδες λαού της Κω τον οδήγησαν από τα γραφεία της Ενώσεως Κέντρου της πλατείας Κονίτσης στην πλατεία Ελευθερίας στους ώμους τους όπου κατήγγειλε την αποστασία και όρθωσε το ανάστημα του για την προάσπιση της Δημοκρατίας!!!!

 

Στο βιβλίο της ιστορίας δεν γράφονται οι αγαθοεργίες, ούτε μνημονεύονται τα εκατομμύρια οι καλοί άνθρωποι. Σε αυτό το βιβλίο με χρυσά γράμματα γράφονται αυτοί που τολμούν να πουν όχι στο άδικο και στην καταπίεση των λαών και να το κάνουν βίωμα τους.

 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακριβώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν γίνεται να ξεχαστεί η αποστασία που οδήγησε στη δικτατορια και την τραγωδία της Κύπρου. Ο ίδιος ο Μανουσης είχε ομολογήσει ότι αποστατησε επειδή του υποσχέθηκαν ότι θα φτιαχτεί σύγχρονο νοσοκομείο στην Κω… Και είναι λυπηρό γιατί όλη η προηγούμενη ζωή και δραστηριότητα του θα έπρεπε να τον αποτρέψει από μια τέτοια αηθη ενέργεια. Να ανατραπεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που έλαβε το 53% και επί 2 χρόνια να κυβερνούν οι αποστάτες του Κεντρου παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από την ΕΡΕ! Και να παλεύουν με νύχια και με δόντια να μην γίνουν εκλογές στις οποίες ήξεραν βέβαια τι τους περίμενε…

      • Τι απέγινε; Φυλακισμένοι και βασανισμενοι από τη χούντα, την ώρα που τα στελέχη της Ερε διοριζονταν νομαρχες και δήμαρχοι από τους συνταγματαρχες…

  2. Ετσι ακριβως. Να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν πως έχουν τα πραγματα. Να σταματήσουν να μας παραμυθιάζουν,η Ιστορία τα εχει καταγράψει ολα… Οσο και να προσπαθούν κάποιοι να την αλλάξουν!!

  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΕΡΛΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ, ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.
    Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ.

  4. Η Ιστορία πρεπει να γίνεται κτήμα του λαού για να μην επαναλαμβανονται οι τραγωδίες του παρελθόντος. Εύγε Κώστα

  5. ΤΑ ΣΤΈΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΕ ΤΊΜΗΣΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ Κ@Λ@ΤΟΥΜΠΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΎΡΙΖΑ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΔΙΚΟΎΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΕΜΠΈΛΗΔΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΨΉΦΩΝ; ΚΑΛΑ ΚΑΘΕΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΓΝΩΡΊΖΕΙ. ΑΡΑΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ ΣΟΥ. ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ…. ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΆΡΘΡΟ.

  6. Ιστορικά θεμιτές παραλείψεις για παραπλάνηση κ όξυνση Οι υπερψηφίσαντες ησαν 152 Απο Βικιπαιδεια

    Στις. 17 Σεπτεμβρίου 1965 ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση,και στις 25 Σεπτεμβρίου 1965 παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και από την Βουλή. Συγκεκριμένα, το νέο κυβερνητικό σχήμα υπερψήφισαν οι 45 ανεξαρτητοποιημένοι από την Ένωση Κέντρου βουλευτές, οι 99 της ΕΡΕ και οι 8 του κόμματος των Προοδευτικών, (μάλιστα το Κόμμα των Προοδευτικών συμμετείχε και στην κυβέρνηση, με τον Αλέξανδρο Καραθόδωρο), συγκεντρώνοντας έτσι 152 βουλευτές υπέρ της, ενώ κατά ψήφισαν οι 126 βουλευτές της Ένωσης Κέντρου και οι 22 της ΕΔΑ

    • Αφού σου αρέσει η ιστορία πες μας και πως συμπληρωθηκαν οι 152; Πως βουλευτές (μεταξύ αυτών και ο Μανουσης) που λίγες μέρες πριν έβριζαν τους πρώτους αποστάτες, μια εβδομάδα αργότερα υπέρψήφισαν την κυβέρνηση Στεφανοπουλου μαζί με την Ερε; Ο Μανουσης ΟΜΟΛΌΓΗΣΕ ότι αποστατηαε για να γίνει υπουργός και να φτιάξει νοσοκομείο στην Κω. (ακόμα το περιμένουμε) Κάποιοι αποστάτες βέβαια δεν ήταν τόσο αφελείς σαν το Μανουση και πληρώθηκαν σε χρήμα…

  7. Τραγικός άλλη μια φορά.Η ιστορία έχει γραφτεί και ο καθένας την διαβάζει όπως θέλει.Όπως η δια σου δήμαρχε της Κω 40 χρόνια.Έφυγες και όλοι σε θυμούνται σαν τον άνθρωπο που βόλεψε τους δικούς του.Παρέλαβε μια πόλη πανέμορφη και την έκανε ότι πιο άσχημο υπάρχει.Με τις προεκτάσεις της πόλης πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιων και όχι της πόλης.Ηραν σε μια εποχή που έβρεχε λεφτά και αντί να μείνουν έργα έμειναν κάποιοι βολεμένοι.Προσυεστε ακόμα ότι τα λεφτά ήρθαν στη χώρα από τον Εθνάρχη Καραμανλή και αυτός και το κόμμα του ήταν εναντίων και πολεμισε την ΕΕ.Φανταστητε τη Κω χωρίς αυτά τα λεφτά

  8. Στο βιβλίο της ιστορίας δεν γράφονται οι αγαθοεργίες, ούτε μνημονεύονται τα εκατομμύρια οι καλοί άνθρωποι. Σε αυτό το βιβλίο με χρυσά γράμματα γράφονται αυτοί που τολμούν να πουν όχι στο άδικο και στην καταπίεση των λαών και να το κάνουν βίωμα τους.

  9. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ , ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥΣ?

  10. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ,ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ .1.300000 ΕΥΡΩ; ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ; ΑΛΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ; ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗΣ; ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΙΏΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

  11. Από την ΕΚ πήδηξε στο ΚΚΕες κι από εκεί στο ΠΑΣΟΚ(πάντα είχες στόχους) και μετά σαλτάρεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο για την πολιτική σου ωριμότητα! Συγχαρητήρια για την ιδεολογική σου καθαρότητα. Εύγε για τα ιστορικά σου άλματα! Τυφλά στους Κωους που ακόμα σε ακούν αντί να σε κυνηγούν.

  12. Τι τα θελετε τι τα γυρευετε. Η αποστασια στοιχησε στην ελλαδα. Οι αποστατες ωφελησαν τον εαυτο τους, την τουρκια, και την αμερικη…

  13. Καποιος δημοκρατης κωος συναντησε τον μανουση και του ειπε. Γιατι μας τοκανες αυτο; κιαυτος απαντησε, για να γινω υπουργος και να βοηθησω το νησι. Προφανως δεν ειπε ολη την αληθεια!!!

  14. Κάποτε θα πρέπει να απολογηθούν για όλα………………………..

  15. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!
    Έτσι έγινε και με τον Μανούση.
    Και αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί και να παραγραφεί.
    Όση προσπάθεια και να γίνεται, σήμερα, για να ξεχαστεί και να παρουσιαστεί ως ο μέγας ευεργέτης, ο ΛΕΚΕΣ δεν σβήνει!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ