Κώστας Καΐσερλης: Αφιέρωμα στα έργα και τις ημέρες του μακροβιότερου Δημάρχου της Κω (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

82
6735
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
Κώστας Καΐσερλης:  Αφιέρωμα στα έργα και τις ημέρες του μακροβιότερου Δημάρχου της Κω.
(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)
Με το κλείσιμο στο σπίτι, για την φονική πανδημία, αποφάσισα  να αφιερώσω μερικές ώρες στο διάβασμα.
Κάπου στην βιβλιοθήκη μου ανάμεσα στα πολλά βιβλία,  βρήκα και το πόνημα του πιο μακροχρόνιου Δημάρχου της Κω,  του κ. Κώστα Καΐσερλη.
Ξεφυλλίζοντας τις 250 και πλέον σελίδες του, περπάτησα στη λεωφόρο της καινούργιας Κω.  Οι  φωτογραφίες και τα κείμενα με γύρισαν πίσω σε μέρες δημιουργίας, άοκνης εργασίας και ουσιαστικής προσφοράς στον τόπο μας. Όχι μόνο από τον Δήμαρχο και τους ικανούς Δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο. Κανείς  δεν μπορεί να αμφισβητήσει  όσα διάβασα, γιατί  τα έζησα  μέσα από  την σαραντάχρονη συνεργασία μου, με την έγκριτη εφημερίδα το Βήμα της Κω, που την ξεκίνησε το 1976  ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης και συνεχίζεται επιτυχώς μέχρι σήμερα.

Την  πορεία της  μετά χουντικής Δημαρχίας,  την βίωνα καθημερινά, μέσα από  ένα μεγάλο καινούργιο έργο, μέσα από  δεκάδες φωτογραφίσεις και ακόμη με πιο πολλές ομιλίες  και συνεντεύξεις τύπου.
Όσο ο ιδιοκτήτης,  εκδότης και αρχισυντάκτης,  Γιάννης Ιωαννίδης  ήταν σκυμμένος πάνω από τις σημειώσεις του, για να εκδώσει  μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα το Βήμα της  Κω, εγώ και οι άλλοι ικανοί συνεργάτες, καλύπταμε το εξωτερικό  ρεπορτάζ.  Έτσι  περπατούσαμε καθημερινά στους   διάδρομους της Δημαρχίας,  του Επαρχείου, ακόμη και  της Αστυνομίας, για το καθημερινό Αστυνομικό ρεπορτάζ, που  ήταν χειρόγραφο. Τότε, δεν υπήρχαν  οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές  και φυσικά το ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο.
Όμως εκείνος  ο πολιτικός, που έμεινε ανεξίτηλος στην μνήμη όλων μας, όχι μόνο με την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά και με την τεράστια προσφορά και το έργο του  στον τόπο μας, ήταν ο πιο μακροχρόνιος Δήμαρχος,  ο κ Κώστας Καΐσερλης.

Στις συχνές συνεντεύξεις, στις ποικίλες εκδηλώσεις, στα εγκαίνια, στις τακτικές ομιλίες και στις εορταστικές Δημοτικές διασκεδάσεις,  πάντα καταδέχονταν και καλούσε τους πάντες και φυσικά τους δημοσιογράφους.  Τρέχαμε  λοιπόν  όλοι, άλλοι εθελοντικά, προσφέροντας τον τοπικό τύπο ό, τι μπορούσαμε και άλλοι με το μικρόφωνο της τότε νεοσύστατης  Δημοτικής ράδιο τηλεόρασης,   που ξεκίνησε το1991. Ο  πιο δραστήριος Δήμαρχος που πέρασε από την  Κω, ο κ. Κώστας Καΐσερλης, ήταν  γιος Δημάρχου, του αείμνηστου  Γιώργη Καΐσαρλη και είχε  το κληρονομικό του χάρισμα.        Στα 25 και πλέον χρόνια της θητείας του στο Δήμο, έκανε πάνω από   35 έργα.  Η Νέα Δημοτική κίνηση, άντεξε και λειτούργησε από  (1978-1982-1986-1990-1994-1998-2002 και 2011-2014)

 

Ο  κ. Κώστας Καΐσερλης, ανέλαβε  νεότατος ως άνθρωπος και παρέδωσε ώριμος, με γεμάτο το σακίδιο του, με πλούσιες εμπειρίες, με πίκρες,  χαρές, απογοητεύεις,  λάθη, παραλείψεις, ευγνωμοσύνη   και αχαριστία.
Ας   θυμηθούμε   μερικά από τα έργα του  που ανέδειξαν την πόλη και άλλαξαν τη ζωή των κάτοικων της. Έτσι,  για να φρεσκάρουμε τη μνήμη των  παλαιοτέρων και για να πληροφορήσουμε τους νεότερους πολίτες της Κω.
Από το 1978 όταν εγώ ξεκινούσα την οικογένεια μου,  μαζί με τον σύζυγο μου Δημήτρη, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καΐσερλης, έπαιρνε πανηγυρικά την θέση του απερχόμενου αείμνηστου μετά χουντικού Δημάρχου  Θωμά Κορουλάκη.
Η  Νέα Δημοτική Κίνηση, έπιασε αμέσως  δουλειά. Ανασκουμπωθήκαν  οι άοκνοι  σύμβουλοι και όλοι οι ακούραστοι εργάτες του Δήμου και με μπροστάρη τον άξιο Δήμαρχο, καθημερινά  σχεδίαζαν, δανείζονταν, διεκδικούσαν, συγκρούονταν και επιτύχαιναν να αλλάξουν την Κω, των οκτώ και  μισή  χιλιάδων  τότε κατοίκων.
Από τα Κρητικά στο Κούμπουρνο, όπου η νέα Δημοτική αρχή, μετέτρεψε  το βουρκωμένο ρέμα του μπάρμπα Γιάννη, σε πολυσύχναστη λεωφόρο, μέχρι την Καζέρμα, που την ανέδειξε και την αναδόμησε, έφτασε ως την επέκταση της πόλεως, στην μεγάλη οδό Μακρυγιάννη. Παράλληλα  έφτιαξε νέες Λαϊκές κατοικίες, διαμόρφωσε το απηρχαιωμένο πολεοδομικό σχέδιο, με καλούς συνεργάτες, ικανούς αρχιτέκτονες και πολίτικους μηχανικούς. Άρχισε  τα μεγάλα έργα εκπαίδευσης,  όπως νέα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς  σταθμούς, νέα  Λύκεια και  Γυμνάσια, ενώ ίδρυσε τα ΙΕΚ.   Κατασκεύασε  το μεγάλο έργο  της Μαρίνας,  το Εργατικό κέντρο, το  κτήριο του  ΙΚΑ, το  κτήριο της ΔΕΥΑΚ, τον ΧΥΤΑ.   Έφτιαξε  το Νέο Στάδιο Ανταγόρας,  το  Στάδιο Φιλίνος,  το κλειστό Γυμναστήριο, το συνεδριακό κέντρο, τον   καινούργιο  ανθόκηπο, το νέο κοιμητήριο. Επίσης  φρόντισε το  λατομείο και έκανε το μεγάλο αποχετευτικό έργο και τον βιολογικό  καθαρισμό,  για την επεξεργασία των λυμάτων της πόλης.  Συνέβαλλε στην αναπαλαίωση του λιμανιού,   στη διάνοιξη νέων δρόμων,  στην ανάπλαση πάρκων και πλατεών.  Πάλεψε, για την καινούργια επέκταση του Νοσοκομείου και  ίδρυσε το  Δημοτικό Ιατρείο.  Φρεσκάρισε  τα κτήρια της Δημαρχίας,   ανακαίνισε   τον Ορφέα, αναδόμησε την Αύρα και ίδρυσε  την Δημοτική  Βιβλιοθήκη.   Επίσης  νοικοκύρεψε το παλιό Ιταλικό  ξενοδοχείο Ακταίον, όπου στέγασε τον ΔΗΡΑΣ και εγκατέστησε την νέο ιδρυθείσα  ράδιο τηλεόραση της  Κω. Ακόμη   ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο, την Δημοτική Αστυνομία, την αστική εταιρία Ιπποκράτης του ΟΚΑΝΑ, για τα εξαρτημένα άτομα και οργάνωσε τα ΚΑΠΗ  για τους ηλικιωμένους.  Ανάστησε  την Δημοτική Φιλαρμονική, αγόρασε την Εβραϊκή Συναγωγή και το παλιό Εργοστάσιο της Αλεξάντερ Φάσιον. Διέσωσε,  τα Ιταλικά ιστορικά αρχεία, πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση οπτικών ινών,  συσφίξε τις σχέσεις μας με τους απανταχού ομογενείς  και  συνέβαλε στην τουριστική διαφήμιση του νησιού,  με διάφορους τρόπους. Όπως,  με συμμετοχές σε Διεθνείς τουριστικές  εκθέσεις και σε  ταξιδιωτικά προγράμματα.   Στήριξε   και ενίσχυσε, όλους τους Αθλητικούς συλλόγους και τα επαγγελματικά σωματεία.    Έλυσε  το πρόβλημα του   εφοδιασμού καυσίμων στο νησί,  φτιάχνοντας ανάλογες, μεγάλες εγκαταστάσεις στη θέση Άγιος Φωκάς.   Επίσης δρομολόγησε τις κατάλληλες μελέτες, για την αξιοποίηση των Ιαματικών λουτρών του Άγιου Φωκά, καθώς και μια μελέτη για την δημιουργία άσυλου ή κυνοκομείου,  αδέσποτων ζώων.  Ανέδειξε   και στήριξε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα,  το Ιατρικό Μουσείο, τον βοτανόκηπο, με διάφορους τρόπους. Προσπάθησε να εντάξει, στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO  και το δικό μας μοναδικό Ασκληπιείο.  Αξιοποίησε  στο έπακρο τα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ενισχύσεις  από τον κρατικό κορβανά, ενώ εξασφάλισε και ευνοϊκά δάνεια.
Θα  χρειαστούμε βιβλία ολόκληρα να  τα καταγράψουμε όλα, γιατί δεν έχουν τελειωμό οι δράσεις και τα έργα στην πολεοδομία,  στην οδοποιία, στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στον εκσυγχρονισμό και την στελέχωση τους, επί Δημαρχίας του μοναδικού, μακροχρόνιου Δημάρχου της Κω κ.  Κώστα Καΐσερλη.  Θα μου πείτε, έγιναν λάθη και παραλείψεις. Όμως  και ποιος άνθρωπος δεν κάνει λάθη.  Ωστόσο  είναι τόσα πολλά και μεγάλα, τα θετικά και ωφέλημα έργα, που οποιαδήποτε λάθη σβήνουν μπροστά τους. Την  αμέριστη αγάπη του ο λαός του την έδειχνε στην συνεχή  επανεκλογή του με μεγάλα ποσοστά, καθώς και ότι τον τίμησε στέλλοντας τον ως Βουλευτή στην Βουλή των Ελλήνων με την θέση του Υφυπουργού, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικά, θα αναφέρω από το 1978 έως το 2000.
Επανήλθε και εκλέχτηκε ξανά και ξανά  όπως και το 2011-2014,  σαρώνοντας τους αντιπάλους του.

Τον  Δήμαρχο κ. Κώστα Καΐσερλη,  τον γνώρισα  όπως τον τιμούν,  τον σέβονται και τον γνωρίζουν όλοι.  Ακόμη  και σήμερα αν το αποφασίσει, πάλι πανηγυρικά ο λαός της Κω θα τον εκλέξει  ξανά,  για τους απλούς λόγους.   Είναι  ως άνθρωπος  ευφυέστατος, απλός, προσιτός, ταπεινός, εύχαρις. Δεν προσέβαλλε ποτέ κανένα και δεν θεώρησε ποτέ κανένα συμπολίτη του, επίσημο ή ανεπίσημο, για να τον ταπεινώσει.  Κυκλοφορεί  μέχρι και σήμερα, με ένα μικρό βολικό μηχανάκι. Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του, διαπιστώνουμε ότι, είναι  εργατικός και γεμάτος ανθρωπιά.  Έδωσε  ψωμί  στον κόσμο της Κω και πήρε πολλή περισσότερη εκτίμηση, από αδιαφορία. Άρπαζε  τις ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε το χρόνο και το χρήμα, για το καλό του τόπου του.
Θυσίασε  μαζί με το πτυχίο του ως Φαρμακοποιός, πολλές φορές την δική του υποδειγματική  οικογένεια,  με τη σύζυγο και τους δυο γιους του, για να προσφέρει και την ψυχή του στον  τόπο που τον τίμησε.
Ο ίδιος και το έργο του, αποτελούν λαμπρό παράδειγμα, για τους πολιτικούς του μέλλοντος.  Ακολουθώντας ευλαβικά τον  παρακάτω δικό του κανόνα, προχωρούσε στους στόχους και στα μεγαλόπνοα  έργα του.  Έλεγε   λοιπόν και το πίστευε.  ‘Αγωνιζόμαστε γιατί ο πλούτος του τόπου ανήκει στον
 λαό του’.
Υ.Γ. Το  αφιέρωμα αυτό, στον επιτυχημένο Δήμαρχο κ. Κώστα Καΐσερλη,  είναι ελάχιστο ευχαριστώ στο μεγάλο έργο και την προσφορά ενός πολίτικου, που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του,  στην Δημαρχία της Κω.  Δεν  έχει κανένα  σκοπό να ακυρώσει  ή  να μειώσει το έργο και τις επιτυχίες των προηγουμένων Δημάρχων,  ούτε και του παρόντος κ. Θεοδόση Νικηταρά, που τόσο καλά τα πηγαίνει, ούτε και των επομένων.

Ξανθίππη Αγρέλλη         (9/11/2020)

 

 

82 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δευτερη προσωπολατρια σε διαστημα λιγων ημερων(προηγηθηκε αυτη του Δ.Μ.)τυχαιο??
    Δεν νομιζω!!
    Τετοιο λιβανισμα ουτε στον Αγ,Νεκταριο…μεγαλη Η χαρη Του..
    Φυσικα ξεχνουν(!)και δεν αναφερουν την αληθεια…
    οτι εαν ΔΕΝ υπηρχε το ΠΑΣΟΚ..θα ηταν ενας αγνωστος..οπως πολλοι ανα την επικρατεια…
    που δεν θα τους αναγνωριζε ουτε ο θυρωρος του υπουργειου Εσωτερικων…

    • Μιλάμε τέτοιο δηλητήριο ούτε κόμπρα Φιλιππίνων να ήσουν!! Εσύ δηλαδή είσαι αναγνωρίσιμος;
      Είσαι ένας περιπλανώμενος θίασος…

  2. Κ Ξανθίππη… Αν δεν ξέρετε ποιος ειναι ο ΨΙΤ.. θα το ανακαλύψετε με αυτό το άρθρο….
    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΎ ΈΝΑ ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΩ

  3. Εφόσον έγραψες για τον ΔΉΜΑΡΧΟ με την ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ γράψε και για Τον ανθρώπο με την λιγότερη πολιτική θητεία..(που έφυγε με τις κλ…δον..)… ΤΗΝ ΧΡΥΣΉ ΠΕΡΊΟΔΟ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΠΟΧΗ

  4. Αγαπητέ ανωνυμε ψιτ σχολιαστή όπως θα διαβάσεις σου απαντώ επώνυμα οτι το αφιέρωμα δεν αποτελεί λιβανισμα αλλά ελάχιστο ευχαριστώ στην δημαρχία στον τότε δημαρχο και στους εργαζόμενους της. Είμαι αυτό απασχολούμενη αυτό ασφαλισμένη ελευθερη επαγγελματίας και δεν έχω ανάγκη να θυμιατισω κανέναν.

    • Οχι σε μενα κυρια μου αυτα…και αλλη φορα εαν θες να σε σεβονται..θα πρεπει να κανεις το ιδιο και εσυ..
      εγω σχολιο εκανα…θα μπορουσες να απαντησεις..διαλεξες..την λασπη..και τον βιολογικο(εργο Πασοκ..χρημα Πασοκ..κανενος δημαρχου)..ισως εκει να σε
      εμπνεει καλυτερα για τα πονηματα…που γραφεις…Ευχαριστω δεν θα παρω…
      Προτιμω τα κομιξ ειναι…πιο εξυπνα!!!!!!

  5. γειά σου Κώστα, σου χρωστάμε πολλά όλοι οι συμπατριώτες σου. Εσύ είσαι η δημιουργική Κως. Ο Κυρίτσης προσπάθησε να χαλάσει ότι έφτιαξες. Ελπίζω ο Θεοδόσης να καταφέρει κάτι να χτίσει σαν εσένα έστω σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Γειά σου Κώστα, να σε έχει ο θεός καλά

  6. ξανθιππη σου τασουρε ο ψιτ.. σε λιγο θα ξεμυτισει και το αχ νησακι μου. οι πληρωμενοι κονδυλοφοροι του πρωην, που τρωνε ολη τους τη μερα στο πληκτρολογιο. και αναπολουν την εποχη που ενας δημαρχος ειπε σε πολιτη, σκουληκι θα σε λοιωσω. τετοια παιδεια εχουν, τετοιο χαρακτηρα. ευτυχως ομως ο λαος τους εστειλε σπιτι τους, να γραφουν ολη μερα στο πληκτρολογιο!!!!!

    • Ανωνυμεπληρωμενος εισαι εσυ και με αποδειξεις!!!!
      Εχεις εσυ παιδεια και εσυ εργαζεσαι για εμας…δεν ασχολεισαι με το πληκτρολογιο..Ουστ
      Πολιτικη ανοια δεν εχουμε….οταν εσυ φορουσες πανες…εμεις τα ζουσαμε….
      Επι του θεματος…
      Και θυμιατιζετε…και λιβανιζετε…
      Να σας θυμισω λοιπον και εγω…
      Με κυβερνηση ΠΑΣΟΚ .με πρωθυπουργο του ΠΑΣΟΚ…πηρε τοσα κονδυλια….
      Οι υποδομες σε σχεση με τα κονδυλια ηταν λιγες..πολυ λιγες…Αντιθετως οι επενδυσεις ηταν στην κατοχυρωση ψηφων για την επανεκλογη του…Προσληψεις απιστευτα προσεγμενες.
      Στρατος ψηφοφορων απιστευτος….
      ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ….
      ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…
      ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ…
      Η Πληγη του νησιου ακομα υπαρχει. με τον συνεχιστη του…..ξεριζωμα θελει το 2023!!!!

        • Ε μα …..εκανε…..εργα εργα….με τινος λεφτα?
          Με του Δημου???

      • αχ νησακι μου ζαρωμενη γρια.. κοιτα να βαλεις καμμια κρεμα ξεζαρωματος. πουλα ο βελοπουλος. χαχαχαχα,

        • Εσυ απο εκει αγοραζεις κρεμες για τις αιμορροιδες??
          Παρε πολλες θα τις χρειαστεις!!!!χαχαχαχ

        • Με τετοια μυαλα που κουβαλας …του Βελοπουλου οπαδος εισαι…
          Το χαχαχαχα…ποιος θα το κανει στο τελος να δουμε…
          Εκει σε θελω ΚΑΒΟΥΡΑ….

        • Το πάρτυ που στήσατε και που ονειρεύεστε να ξαναστησετε με άλλον μπροστινό…ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΓΡΑΦΙΑ…θα σας το χάλασουμε…
          Όσο για το ρουφα….ξέρεις εσυ καλύτερα από αυτά κραγμενη..λουλου

    • οι επιχορηγήσεις δινόνουσαν με έγκριση Υπουργού Εσωτερικών, στην αφετυρία δεν έμεινε καμμιά δεκάρα;

      μήπως ξέρει ο Νισυριάδης;

  7. Εχεις δικιο…πες μας ποσοι εφτιαξαν περιουσιες…πονηρουλη…
    χαχαχαχα…η Κως ευτυχως ειναι μικρη…

  8. αναμεσα σε αυτούς που έφτιαξαν περιουσίες ΨΙΤ. Από το 77 και μετά ήταν και ο πατέρας σου..

    .. Αν θες να μάθεις.. ΨΙΤ… για πεστου τι ψήφιζε… Αλλά εσύ ήσουν, είσαι και ΘΑ ΕΊΣΑΙ μια τρίχα από τα @…του

    • Βλακα ο πατερας μου ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
      ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ!!!
      Ο κοσμος το εχει τουμπανο…και οι γητευτες κρυφο καμαρι!!!

  9. Τέτοια άρθρα,, είναι σαν.. Αλάτι στην πληγή.. Χαχα… Βασανιστήριο του κάνετε χαχα…. Λέει για περιουσίες..βρε φυστικεμπορα ΨΙΤ… αν δεν έκανε περιουσία ο πατέρας σου εν εποχή ΚΑΙΣΕΡΛΗ θα ήσουν ζητιάνος στην πανεπιστημίου

  10. Όταν ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ.. Ο ΦΥΡΕΡ ΣΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΌΝΟ ΠΟΛΎ, ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΆ ΣΥΝΤΡΙΒΆΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΌ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ…ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ.. ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΟΥ… ΤΏΡΑ ΑΝ ΒΓΕΙ 7 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…30 ΧΡΌΝΙΑ… σημαίνει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τον ΗΓΕΤΗ

  11. μπραβο σου κ ξανθιππι τα ειπες πολυ ωραια αν κ σε καποιους θα πονεσει αλλα αυτη ειναι η αληθεια ας προσεχαν. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΩΝ αυτος ηταν ο κωστας καισερλης.

  12. Βρε αγλουμπα, το ΠΑΣΟΚ φτάει που τον ψήφιζε ο κόσμος….? πασοκ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο .. Ο φίλος σου βρε κεφτέ…..
    ΑΛΛΆ ΑΝΤΕΞΕ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΌΡΙ…. ΌΧΙ 6!!!Τωρα θα μας πεις οτι και Παρθενώνας χτίστηκε γιατί εφταιγε το κόμμα εκείνης της εποχής.. Και όχι τα έξυπνα μυαλά που διοικούσαν… Αλλά σου είπα,, κεφτές εκ γενησιμιου είσαι…

    • Αυτο καταλαβες??
      Λογικο!!Και τιποτα τυχαιο!!!
      Τον γητευτη τον εκανε τσαμπα μαγκα το ΠΑΣΟΚ βλακα…
      το Πασοκ τον στηριξε με χρημα και προγραμματα…
      αλλιως θα εκανε μια τρυπα στο νερο…
      ξυπνα ζωντοβολο..που θες να κανεις και σχολια…
      Ας βγουνε και ονοματα με την ευκαιρια,,,ΠΟΙΟΙ ρημαξαν τις δημ.επιχ/σεις…
      ποιοι κονομουσαν απο «εργα»που εκαναν οι εργαζομενοι του δημου??

  13. Ξέρετε ξεκινήστε από τις μοσχάρο κεφαλές, τους διαγωνισμούς χιλιάδων ευρώ, τα ξήλωματα περγκολων, την εκείνη μονοδρομηση., ΤΟ ξεπούλημα αβικω, την δημιουργία χοτσποτ, συνεχίστε με τις ύβρεις και προσβολές του συγκεκριμένου επι παντός υπαλλήλου και πολιτών, συνεχίστε με τα ξε…..τα, τι νταηλίκι ΌΛΑ έργα εκδικητικοτητας και αποδεδειγμένου φασισμού ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ..

  14. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ- ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΩ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΡΧΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΩ- ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ‘ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ’ -‘ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ’ -ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΕ’- ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΟΧΕΤΟΙ -ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Κ ΚΑΙΣΑΡΛΗ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΤΟΥ-ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ.-

    • Ποιους αποκαλεις «οχετους»κυρια μου??
      Πες μας καλυτερα ΠΟΙΟΣ σου εγραψε την εκθεση..
      και ασε τις υβρεις….

      • Θελει και ερωτημα??
        Για να δουμε την συνεχεια…
        Μικρο το νησι γνωστοι ολοι….γνωστος και ο λογος της δυσαρεσκειας σας…

  15. και αλλοι ηταν δημαρχοι επι πασοκ αλλα σαν τον καισαρλη ηταν δυο τρεις πανελλαδικα. το μονο του λαθος ηταν που κατεβηκε στις τελευταιες εκλογες.

    • Βλακακο που θες να λεγεσαι Κωος βρες τις διαφορες..
      Την εκθεση-λιβανισμα
      και το σχολιο με τις υβρεις!!
      ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ????
      Ρε τι πινετε???ΡΕΕΕΕΕ
      χαχαχαχ γελανε και οι κοκοβιοι…στην εξοχη!!!

  16. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.25 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

  17. ΓΥΡΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΝΕ.

  18. ΜΠΡΑΒΟ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΟΠΙΚΑ …..ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ.

  19. ΟΧΕΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.- ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ- ΠΕΡΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ -ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ-

    • Επειδη λοιπον ανηκετε στο απιστευτο στρατο
      των ευεργετηθεντων ψηφοφορων του …
      μην λιβανιζετε…και μην ξυνετε ανοιχτες πληγες της Κω…
      ..ασχοληθειτε με τα βιβλια σας…που παρεπιπτοντως τα εχω… διαβασει ολα!

        • Επειδη σε γραφω…δεν διαβασα καλα τι εγραψες.
          ..ε οχι και να διδασκω τετοια …
          Εγω διδασκω στα παιδια μου…..ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ.ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ…
          ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ π.χ…

        • Θες να σου πω ονοματα εργολαβων …… του γητευτη σου που εκαναν περιουσια απιστευτη????
          Ξερεις δεν χαμπαριαζω…μην μου πουλας εμενα πνευμα…
          Ξερω πιο πολλα απο αυτα που θελετε να ξερω…
          ΤΡΩΚΤΙΚΟ….

  20. ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΕΙΔΕΣ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΤΑ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ; ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΠΟΥ ΣΕΒΟΤΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ 311 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ, ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  21. ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΩΜΕΙΟ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΒΡΗ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

  22. που ειναι τα χρονια που κραταγανε απλα ταμεια με μπλοκακια αποδειξης με τον νυν …… Ελεγχος μηδεν αναφορα στον ευαυτο τους
    Μετα σας φταιει ο μητσοτακης…..
    Βρε ουτε ιχνος ντροπης
    Και επειδη ξερω
    το βελγιο ωραια χωρα………
    Παραδειγμα η πρωην επιχειρηση με εξαφανισμενα φορολογικα στοιχεια και ο λ……στο κολπο

    • Γιατι οι ελεγχοι που γινονταν σε σωματεια και επειδη ελειπαν τα χρηματα…
      θα εμπλεκε ο προεδρος για υπεξαιρεση?
      Η συνεχεια??
      Η προεδρος τα εβαλε απο την τσεπη της για να μην κατηγορηθει…
      Το αποτελεσμα???
      Ξαναφηφισε τους…
      Βρε ουστ…
      Αυτους αξιζετε..αυτους εχετε…ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ??

  23. Αφού είναι τόσο σημαντικός γιατί έχασε τις προηγούμενες εκλογές, για τα χρόνια που άσκησε εξουσία το έργο δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αρκετοί δήμαρχοι με μικρότερη θητεία πρόσφεραν πολύ περισσότερα π.χ. οι δήμαρχοι Τρικάλων. Ο άνθρωπος ήταν μαέστρος στις δημόσιες σχέσεις, διορίζοντας από όλες τις μεγάλες οικογένειες του νησιού ψηφιζόταν ξανά και ξανά, ξεχάσαμε πως για να πάρει 10 ψήφους έκανε 3 χιλιόμετρα άσφαλτο, τα φορτηγά του Δήμου να ξεφορτώνουν το βράδυ υλικά για να χτιστούν τα σπίτια συμβούλων οι αλλαγές στα σχέδια πόλεως για να εξυπηρετηθεί σύμβουλος που βρέθηκε το οικόπεδό να έχει φάτσα πλατεία, τα ταξιδάκια και οι ασυλλόγιστες δαπάνες στο εξωτερικό και και και …. θέλει ξεχωριστό βιβλίο για τα έργα και τις ημέρες τους…. και αυτό που δεν συγκρίνεται είναι η διαφθορά της ψυχής και του μυαλού του κοσμάκη

  24. ο λαός είναι δίκαιος για αυτό έχει τοποθετήσει τον καθένα εκεί που του αξίζει. πχ τον Καϊσερλη και τον Φάκκο από τους πρώην δημάρχους τους χαιρετά όλος ο κόσμος και κάποιους άλλους ούτε το σάλιο τους δε δίνουν οι περισσότεροι για να τους φτύσουν

  25. Αντί να τα βάλετε με τον ανώνυμο δειλό σαs τρόπο με την συνάδελφο αν έχετε τα κότσια πηγαίνετε κατά πρόσωπο να δείξετε την κακία και την αχαριστία σαs στον κ. Καιίσερλη. Ντροπή σαs.

  26. Μόνο αυτό…. Τα συμπεράσματα δικά σας… Πολύ πόνος ρε παιδί μου….

  27. Ρε ψιτ.. Τούρμπο δεν είπα αν είχε ανάμειξη με τον Δήμο ο πατέρας σου

    Σου λέω το κόμμα ψήφιζε? Αλλά με τέτοιο IQ που να πάρεις μπρος…. Σου λέω επί πασοκ έκανε περιουσία ο πατέρας σου.. Πανίβλακα… Και κάτι άλλο την ΚΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ,,..
    Δεν ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ
    ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΓΉΠΕΔΟ
    ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΩ ΑΠΌ ΤΟ 1977
    ΔΕΝ ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩ, ΑΛΛΆ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ..ΔΙΌΤΙ Η ΚΩΣ ΕΊΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΌ. !! ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΎ ΔΕΝ ΑΓΑΠΉΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΩ 30 ΧΡΌΝΙΑ

    • Σωπα ρε…ειχε τοσα πολλα λεφτα ο Δημος Κω..
      και αλλα τοσα εβαλα απο την τσεπη του ο γητευτης για να γινουν τα εργα στο νησι??
      χαχαχαχ οταν κανεις μπαφο και ταυτοχρονα θες να γραψεις….
      γραφεις μπαρουφες….θα στο πει και ο ψυχιατρος!!!χεχεχεχε
      ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΣΟΚ…γιαυτο σας ΠΟΝΑ!!!
      ΚΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ..

    • Χωρις τα λεφτα του ΠΑΣΟΚ…ο μακροβιοτερος δημαρχος θα ηταν panadol αναβραζον!!!

      Που εισαι ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΝΕΥΜΑ….ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ…
      Και θα κλεψω τα λογια του ηγετη …
      Δεν αντιπαθω τον κ.Καισερλη ..ουτε εχω καμια προσωπικη βεντετα μαζι του.
      Ουτε σε αυτον τον ρολο δεν τον αποδεχομαι….
      ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!

  28. Η έκθεση Και τα γεγονότα δεν είναι λιβανισμα..γελοίο υπολειμα του φύρερ, αν δεν σαρεσουν οι ύβρεις χ€@δτηκα..τα 50 σχόλια σου καθημερινά με τους οχετους υβρεων και προσβολής στον ΔΉΜΑΡΧΟ είναι λιβανισμα στον ΦΥΡΕΡ σου .. με γλύψιμο γλοιώδες χωρίς νάχεις να πεις κάτι!!!!!!!!!!!

  29. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η κα ΑΓΡΕΛΛΗ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ …. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ!!!! ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ …….
    ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ Η’ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΗΚΑΝ (π.χ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ/ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ) ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΤΙ (ΟΡΑΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΛΑΘΗ-ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ-ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ «ΔΥΝΑΜΗ» ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ….. !!!!

  30. Γραφια της οκας…ξεχασες την ΛΑΣΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ…ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ??
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ???
    Τετοια διποδα ειστε,ελεεινης μορφης.και προελευσης…
    Οσο με αφορα θα σας τα» χωνω»..μεχρι να ξεβρωμισει ο τοπος…
    Η λασπη καιοι υβρεις σας δεν με αγγιζουν..
    Ειναι ΤΙΜΗ μου να με βριζουν λωποδυτες..σαν και εσας!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ