ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» ο παραδοσιακός οινοποιός Γιώργος Διακογιώργης

4
2304

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Γιώργου Διακογιώργη σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα.

Λίγες ημέρες μόλις μετά το θάνατο της αγαπημένης του συζύγου Ειρήνης και ανήμερα του Αγίου Θεολόγου τον οποίο τόσο αγαπούσε και ευλαβούνταν (στο αφιέρωμα με τους τρεις προηγούμενους εορτασμούς φαίνεται να προσφέρει ντόπιο κρασί σε όλους τους προσκυνητές, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου. Ποτέ δεν δούλευε τέτοια μέρα και πάντα ήταν στην εορτή του Αγίου ενθυμούμενος το θαύμα με τις ακρίδες από τα χρόνια του πατέρα του).

Άνθρωπος εργατικός, παραδοσιακός, λάτρης της γης και της παραγωγής. Μερακλής οινοπαραγωγός, ήταν καθημερινά στο αμπέλι του, στο οποίο «ντρεπόσουν να πατήσεις» από την περιποίηση που του έκανε. Το ντόπιο κρασί του ήταν μοναδικό (το περισσότερο το πρόσφερε σε φίλους).

Πατέρας τριών εξαιρετικών παιδιών και παππούς πολλών εγγονιών και δισεγγόνων.

Το τελευταίο αντίο είναι σήμερα στις 16:00 στο κοιμητήριο του Χριστού στον Ασώματο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του.

ΒΙΝΤΕΟ από τρύγο στο αμπέλι του στο Μαστιχάρι τον Αύγουστο του 2012:

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στο facebook από τον Οινοποιό Νίκο Μωρέ ο οποίος τον αποκαλούσε μέντορά του.

 

Ο OrganicWine Mesariano νιώθει λυπημένος με το χρήστη Eustratiou Euronics.

Καλό ταξίδι θείε Γιώργο μου 18 χρονιά ήμασταν αχώριστοι σαν πατέρας και γιος.Πραγματικα ειναι ευλογημένος οποιος γνωρίζει τετοιους ανθρώπους σαν εσενα,δίδαξες απλόχερα υπομονή αγαπη και πολύ κουράγιο και για τα παιδια μου ήσουνα ο θείος ο Γιωργος τις γιορτής για μενα ησουνα πατερας και για την γυναικα μου Μαρια ενας καλος σύμβουλος ησουνα πραγματικα για ολη μου οικογενεια ενα στολίδι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό
Γέννημα θρέμμα του λάου ηξερες με ποιο τρόπο τους αδικημένους του ντουνιά’ς τα ματια να κοιτας γιατι ειχες θειο χάρισμα,αθρωπε τον αθρωπων,να ξεκλειδωνεις τις καρδιες και να τις κατακτάς.
Ειχες περίσσια υπομονή,πλατεία καρδιά στα στηθια,
ο λογος σου ηταν μεστος και ανατρεπτικός,πάντα πιστός στης ιδέες σου και την δικη σου αλήθεια,και σε στιγμες απρόβλεπτες πάντα ταπεινός.
Επυρπολουσες τις καρδιές και μπόλιαζες τη νιότη,με λογια αξιοπρεπιας,σταράτα,καθαρά.
Της απουσίας σου συχνά η μπόρα θα με δέρνει,τη χαρη σου ευλαβικα παντα θα προσκυνώ,η μνήμη σου μες στην καρδιά ελπιδες θα ανασταίνει,και εγω θειε Γιώργο ολόψυχα θα σε ευγνωμονώ.
Καλοτάξιδος θείε Γιώργο μου!

Γέννημα θρέμμα του λάου ηξερες με ποιο τρόπο τους αδικημένους του ντουνιά'ς τα ματια να κοιτας γιατι ειχες θειο χάρισμα,αθρωπε τον αθρωπων,να ξεκλειδωνεις τις καρδιες και να τις κατακτάς.Ειχες περίσσια υπομονή,πλατεία καρδιά στα στηθια,ο λογος σου ηταν μεστος και ανατρεπτικός,πάντα πιστός στης ιδέες σου και την δικη σου αλήθεια,και σε στιγμες απρόβλεπτες πάντα ταπεινός.Επυρπολουσες τις καρδιές και μπόλιαζες τη νιότη,με λογια αξιοπρεπιας,σταράτα,καθαρά.Της απουσίας σου συχνά η μπόρα θα με δέρνει,τη χαρη σου ευλαβικα παντα θα προσκυνώ,η μνήμη σου μες στην καρδιά ελπιδες θα ανασταίνει,και εγω θειε Γιώργο ολόψυχα θα σε ευγνωμονώ.Καλοτάξιδος θείε Γιώργο μου!

Geplaatst door OrganicWine Mesariano op Maandag 11 mei 2020

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφυγε ένας γνήσιος παραδοσιακός αμπελουργος και εργατικός λεσπερης. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του.

  2. Καλό παράδεισο θείε Γιώργη, θα μας λείψεις…….Άνθρωπος λεβέντης με όλη την σημασία της λέξης. Ο ΑΣΩΜΑΤΟΣ που τόσο αγαπούσες σε πήρε κοντά Του. Βρισκόμασταν συνέχεια στον ΑΣΩΜΑΤΟ τις Κυριακές.Θερμα συλλυπητήρια σε όλη την αγαπητή οικογένεια σου.

  3. Καλο ταξιδη ΚΥΡΙΕ Γιωργο σας γνωριζα εστω και λιγο μα ηταν αρκετο για να καταλαβω το τι ανθρωπος εισασταν και η αληθεια ειχα καιρο να σας δω απο το μαγαζι. Ο θεος να τον αναπαυσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ