Βίντεο: «Μου κλέψατε τα όνειρά μου» -Δείτε την οργισμένη ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ

10
201

Η γεμάτη πάθος και συγκίνηση ομιλία της Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ θεωρήθηκε από πολλά διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμβολική, όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να της απαντήσει με μια ειρωνική ανάρτηση στο twitter.

«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» σημείωσε η 16χρονη, με την φωνή της να σπάει από την ένταση, αλλά πάντα δυνατή. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας», ήταν ορισμένα από τα λόγια της Γκρέτα Τούνμπερκ η οποία έκλεισε την ομιλία της με μια προειδοποίηση: «Ο κόσμος ξυπνάει και η αλλαγή έρχεται, είτε σας αρέσει είτε όχι».

Πολλοί ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετήθηκαν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, σημειώνοντας την άμεση ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου, απάντησε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ με ένα tweet.

Πηγή: iefimerida.gr

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Γκρετα είναι ένα πολυ κακό μέσον για ένα πολύ καλό σκοπό. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περάσουν τα σωστά μηνύματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η καταστροφή του πλανήτη. Το προϊόν Γκρετα κάνει πολύ κακό γιατι η φανατιλα οδηγεί σε άλλες επικίνδυνες ατραπούς.
    Γι αυτό επικρίνεται.

  2. Η Γκρέτα είναι κόρη διάσημου ηθοποιού και εγγονή σκηνοθέτη στην Σουηδία. Την επέλεξαν ως εργαλείο για αλλά συμφέροντα .μονο που αυτό το κορίτσι δεν θα αντέξει τόση ξαφνική δημοσιότητα. Αυτά που λέει τα πιστεύει; ας σταματήσει τα εργοστάσια τα αεροπλάνα τα αυτοκίνητα τους τόνους σκουπίδια και απόβλητα. Δέχεται να ζησει χωρίς ηλεκτρισμό και σύγχρονες ανέσεις;; όσο για λογια όλοι ξέρουμε να φωνάζουμε ο πλανήτης θέλει ριζικές αλλαγές όχι εμφανίσεις με φανατισμό και αερολογιες.

    • Έχει πει ξεκάθαρα ‘σταματήστε να μας δινετε συγχαρητηρια, και αρχίστε να ακούτε τους επιστημονες’. Και γιατί να μην είναι συναισθηματικά φορτισμένη άλλωστε; Αυτοί, οι συνομήλικοί της και τα παιδιά μας θα μείνουν στον πλανήτη, γιατί να μην είναι αγανακτισμενη; Γερμανια και Σουηδία παράγουν πάνω από το 50% του ετήσιου ρεύματος από ανανεώσιμες. Εμείς, με τον αέρα και τον ήλιο, θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε ακόμα και τις Σκανδιναβικες χώρες. Οι λύσεις για εσάς είναι «ή καταστρέφουμε τον πλανήτη ή ζούμε χωρίς ρεύμα;». Έλεος πια με τις συνωμοσιολογίες και την ημιμάθεια.

  3. Ναι βέβαια βέβαια κα Αγρέλλη , εδώ στην Κω , τους πιο ακραίους ακτιβιστές που έχω συναντήσει είναι της μασαμπούκας , της ταμειακής και της τουριστοευρωλατρείας.

  4. Η σωτηρία του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας, στο κάτω κάτω είναι το σπίτι που μένουμε, έχουμε υποχρέωση να το αφήσουμε σε καλύτερη κατάσταση από ότι το βρήκαμε.

    Πολλά ζώα είναι σε κατάσταση αφανισμου, λόγω των κλιματικών αλλαγών, κάτι πρέπει να γίνει για να τα προστατευσουμε(εκτός φυσικά από τις αρκούδες).

  5. Πολύ φτιαχτο…..λειπει η παιδικη αθωοτητα.Καθαρα εργο γονεων με σκοπο την εκμεταλευση.

  6. Σχεδόν ενήλικη είναι, και παλεύει για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας.

    Ξέρετε πολλά δεκαεξάχρονα, τον 21ο αιώνα, που τα χαρακτηρίζει η «παιδική αθωοτητα»; Που ζείτε; Και αν κατηγορείτε τους γονείς της για εκμετάλλευση τότε ολοι εμείς πρέπει να κατηγορηθουμε για αδιαφορία και παραμεληση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ