«Έφυγε» η Κατερινιώ Παπαποστόλου | Μια ηρωίδα αγρότισσα του Ασφενδιού που θα μείνει αξέχαστη

8
4263

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Ασφενδιού και όχι μόνο (μιας και για κάποια χρόνια εκτός από το Λαγούδι και το Τιγκάκι έμενε στο Πλατάνι) η είδηση του θανάτου μιας πολύ ξεχωριστής γυναίκας και μάνας αγρότισσας, της Κατερινιώς (όπως την ήξεραν όλοι) Παπαποστόλου.

Από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στο Λαγούδι ήταν ζυμωμένη με τη γη, πέρασε πολλές δοκιμασίες στη ζωή της αλλά στάθηκε βράχος ακλόνητος. Η εργατικότητά της σε εποχές πολύ σκληρές και άδικες για τους αγρότες μας, ήταν απαράμμιλη. Εργαζόταν σαν άντρας κι όσοι την γνώριζαν είχαν να λένε για το δυναμισμό, την αντοχή, την υπομονή και την καρτερικότητά της.

Πάντα με το χαμόγελο κι ένα καλό λόγο στα χείλη για όλους. Πονόψυχη και γενναιόδωρη. Ανεξίκακη, συμπονετική με μεγάλη ανθρωπιά και ακούραστη. Κοντά στις χαρές και τις λύπες όλων των γνωστών και των συγχωριανών της.

Το σπίτι της, ακόμα και όταν επέστρεφε αργά από τον κάματο της μέρας ήταν ανοιχτό για όλους, με φιλοξενία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την γευτήκαμε. Πολύ δε περισσότερο στις παρέες του γλεντιού και της διασκέδασης όπου συμμετείχε και η ίδια όσο κουρασμένη κι αν ήταν (πότε θα φέρετε τα όργανα να παίξετε μωρέ Γιαννάκη; χαθήκαμε πιο…)

Σύζυγος του αείμνηστου Αγγελή Παπαποστόλου και μητέρα δύο εξαιρετικών παιδιών του Μιχάλη και του Ηλία (ενεργά μέλη του Αγροτικού συλλόγου Κω).

Το «τελευταίο αντίο» θα είναι αύριο στις 4μμ στον ΙΝ της Παναγίας στο Λαγούδι (η σορός θα βρίσκεται εντός του Ναού δύο ώρες νωρίτερα).

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας κυρά Κατερινιώ! Οι στιγμές που ζήσαμε μαζί θα μείνουν σε όλους μας αξέχαστες…

Συλλυπητήρια στα αγαπημένα της παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θεία Κατε ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.Παντα ήσουνα κοντά μου σε καθετί μου!!!!Συλιπιτιρια σε όλους ναστε καλά να την θυμάστε

  2. Καλό παράδεισο και καλή ανάπαυση να έχει η ψυχούλα της.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

  3. Συλλυπητήρια παντα βοηθουσε κοσμο και παντα χαμογελαστη! Καθε χρονο να σου βαψουμε το σπιτι με χαρα οπως παντα. Καλη δυναμη στα παιδια απο την οικογένεια Μυλωνα Ζηπαρι

  4. ΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ,ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ.

  5. Δούλεψες σαν δέκα άντρες , φιλοξενισες σαν δέκα σπίτια , συμβουλεψες σαν δέκα μανάδες. Τον θάνατο δεν τον κερδίζει κανείς , μόνο στην ζωή μπορούμε να κερδίσουμε ,αξιοπρέπεια, σεβασμό και αγάπη,όπως κέρδισες εσυ Κατερινιώ, ίση με δέκα καλών ανθρώπων. Θα μου λείψεις.

  6. Το Κατερινιω μας ήταν πάντα ξεχωριστή με μια υπέροχη ψυχή που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Τέτοιοι άνθρωποι τόσο αθώοι δεν υπάρχουν σήμερα και αν υπάρχουν είναι πολύ λίγοι. Καλό παράδεισο και να μου φιλήσεις τον παππού και την γιαγιά. Καλη δύναμη στα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ