Τελευταίο αντίο στον «Παντελέο» – Μια χαρακτηριστική, καλόκαρδη ευγενική & σεβαστή μορφή του Ασφενδιού

3
6166

Μια χαρακτηριστική, καλόκαρδη, ευγενική, ευαίσθητη και σεβαστή μορφή του Ασφενδιού, άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς και του ενδιαφέροντος, για τον τόπο και τους συνανθρώπους του, έφυγε προχτές πλήρης ημερών (93 ετών) και κηδεύτηκε χθες στο χωριό του, τον Ασώματο.

Ο Παντελεήμων Φραγκούλης ή «Παντελέος» όπως ήταν γνωστός σε όλους στο χωριό (έμενε στην «πέρα γειτονιά»του Ασφενδιού) ήταν από τους παλαιότερους

Κοινοτικούς υπαλλήλους,  στα χρόνια που οι άνθρωποι αυτοί μαζί με τους Προέδρους της Κοινότητας (όπως ο αείμνηστος Κ. Κιαπόκας) δεν ήταν απλώς εργάτες,  αλλά άνθρωποι για όλες τις δουλειές…»

Για τον άνθρωπο Παντελέο Φραγκούλη, είναι χαρακτηριστική η περιγραφή και πολύ συγκινητικός ο αποχαιρετισμός, από την ανηψιά του Χρύσα Φραγκούλη, στο facebook:

ღ Σήμερα το χωριό μου συννέφιασε.. ερημώνει ξανά.. δακρύζει και υποκλίνεται με σεβασμό για το στερνό ταξίδι σου…Είχε τόσο χρώμα σαν το ανηφόριζα γιατί ήξερα πως θα σε βρω εκεί..Κάποτε χτυπούσες την καμπάνα του κι ήσουν η ψυχή του χωριού και το χωριό η ψυχή σου..Οι καμπάνες πάλι θα χτυπήσουν ..αυτή τη φορά από κάποιον άλλον για σένα.. πένθιμες για το χωριό σου και χαρούμενες για τον προορισμό σου.. Είχα την τύχη να έχω τον πιο γλυκό τον πιο καλόκαρδο θείο και ν΄ αποτυπώσω τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις ..τότε που η αγάπη δεν είχε προσδοκίες κι ήταν αγνή τότε που άπλωνε ο ένας χέρι βοηθείας στον άλλον. Τότε που ένα χωριό ήταν ενωμένο με σύμπνοια και αδελφοσύνη .Σ΄ αυτό το χωριό γεννήθηκες σ΄ αυτό το χωριό γεννήθηκα. Κι ήσουν ένας απ΄ τους ξεχωριστούς λίγους κατοίκους του, για την καλοσύνη σου και την αγάπη σου. Χαίρομαι που ο γιος μου γνώρισε έναν παππού σαν κι εσένα ένα παππού σαν από παραμύθι. Θα σε φυλάξω γερά στη μνήμη του και γερά στη μνήμη μου..έτσι θα ζεις πάντα μέσα μας δεν θα πεθάνεις ποτέ. Σ΄ αγαπάω τόσο πολύ και θα θελα να ήμουν κοντά σου ..να σου πω αντίο θείε και να μου ξαναπείς στο καλό κόρη μου να προσέχεις. Καλό ταξίδι γεροντάκι μου καλό παράδεισο σ αγαπώ πολύ!ღ

Φωτογραφία της Chrissa Fragouli.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χίλια ευχαριστώ για την τιμή και την αφιέρωση που κάνατε στον Θείο μου αλλά και για την ενημέρωση που μας προσφέρετε για το νησί μας και που μας κρατάτε κοντά εμένα και πολλούς άλλους που ζούμε μακριά. Καλή συνέχεια στο έργο σας.

  2. Ο »Παντελεος» ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Άνθρωπος ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ προικισμένος και ευλογημένος απ’τον Θεό με τα πιο όμορφα χαρίσματα. Άνθρωπος της βιοπαλης που πάλευε καθημερινά για να μην λείψει τίποτα απ’την οικογένειά του.Μαζί με την θεία το Κατε δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια με πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι που τον είχαμε πατριώτη, καλό παράδεισο και καλή ανάπαυση να έχει η ψυχουλα του.Χρύσα μου δεν σε ξεχνάμε, να είσαι πάντα καλά και να θυμάσαι τον θείο τον Παντελεο κορίτσι μου.

  3. Ευχαριστώ από καρδιάς την συμπατριώτισσα μου και όλους όσους μου συμπαραστέκονται είτε τηλεφωνικώς είτε στο fb.Όπου κι αν βρίσκεται κανείς το χωριό του το φέρει πάντα μέσα του..μπορεί τα φύλλα να σκορπάνε οι ρίζες όμως παραμένουν εκεί..και πολύ περισσότερο όταν ανήκεις στους κατσουνάδες..που ντόμπροι και τίμιοι άνθρωποι είναι και δεν μπορείς παρά νιώθεις τιμή και υπερηφάνεια γα την καταγωγή σου..Η κληρονομιά που μας αφήνουν όσοι χάνονται είναι μεγάλη αλλά κι ένα βαθύ στερέωμα για τα δικά μας παιδιά .Υγεία και αγάπη σε όλους ,να είστε καλά κι ο Θεός να σας ενισχύει πάντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ