Β’ ΕΛΜΕ: Κατάργηση τομέων-ειδικοτήτων ΕΠΑΛ – «Να βγουν στους δρόμους μαζί με τους εκπαιδευτικούς»

5
1311

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά , η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση πολλών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Δεκάδες από αυτά βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου , δυο στο ΕΠΑΛ Κω, ένα στο ΕΠΑΛ Πάτμου.

Η Β΄ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου καταγγέλλει αυτές τις καταργήσεις . Αυτή η εξέλιξη καταργεί το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να επιλέξουν την ειδικότητα που προτιμούν. Άμεσα θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , θα οδηγήσει τους μαθητές στην ιδιωτική επαγγελματική κατάρτιση με όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται για τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΕΠΑΛ , δέχονται άλλο ένα σοβαρό πλήγμα αφού δημιουργούνται τεχνητές υπεραριθμίες με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς τους να μη δεχτούν καμιά κατάργηση. Να αξιοποιήσουν την περσινή θετική εμπειρία τους , όταν με τους αγώνες τους απέτρεψαν ανάλογες σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση καταργήσεις.

Να βγουν στους δρόμους μαζί με τους εκπαιδευτικούς και να ακυρώσουν αυτά τα σχέδια.

Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το σχολείο που αξίζει στους μαθητές μας , στα παιδιά μας

Κανένα παιδί να μη στερηθεί το δικαίωμα να επιλέξει τον τομέα , την ειδικότητα που επιθυμεί

ΟΧΙ στην εγκατάλειψη της τεχνικής εκπαίδευσης.


ΟΧΙ  στην παραπέρα υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ μαζί σας υπό έναν όρο. Τα τμήματα που καταργούνται έχουν επαγγελματική εξέλιξη ή είναι μόνο για λίγους μαθητές και πολλούς καθηγητές;
    Πείτε μου παρακαλώ τα τμήματα που καταργούνται και με στοιχεία την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων.

  2. για να λειτουργήσει ένα τμήμα ειδικότητας 3 μαθητών γιατί για τέτοια τμήματα πρόκειται απαιτούνται 4 επιπλέον εκπαιδευτικοί για φανταστείτε να συμβαίνει αυτό με τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας, μήπως πρέπει σε περίοδο κρίσης και μεγάλης φτώχειας να είμαστε λίγο ποιο προσγειωμένοι. Κατά τα άλλα γιατί δεν δημοσιεύεται τα τμήματα που καταργούνται και πόσοι μαθητές εξέφρασαν το ενδιαφέρον για αυτά για να έχει ο κόσμος μια καλύτερη άποψη, εσείς οι κουμουνιστογενείς έχετε μάθη να ψαρεύεται σε θολά νερά

    • Κάθε βράδυ τέτοια ώρα βγαίνουν τα φαντάσματα και οι σκελετοί του φασισμού από το ντουλάπι… ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

      • Δεν μας έφτανε ο Αμνείας, τώρα έχουμε και τον ΑΧαμνειά με καταγωγή τα αχαμνά...

        Πάντως και οι δυο, ο ένας φασιστοδάσκαλος και ο άλλος φασιστοσχολιαστής μας έχουν πρήξει τα μέζεα….

  3. Από τις μη απαντήσεις σας καταλάβαμε ότι σας ενδιαφέρουν να παραμείνουν τμήματα που δεν θα πάνε μαθητές αρκεί να μη χάσετε εσείς τα προνόμια σας και ας κοστίζουν και ας μην παράγουν. Ούτε αξιολογήσεις θέλετε, μόνο το παραδάκι να πέφτει κάθε μήνα και σύνταξη στα 55.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ