Σεισμός Ιταλία: Συγκλονιστικά βίντεο καταγράφουν τις πρώτες στιγμές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

5
7407

Φόβος και η απόγνωση στα μάτια των κατοίκων

 

Τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό 4 βαθμών που σημειώθηκε στο νησί της Ίσκια χθες το βράδυ στις 20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας).

Την ώρα αυτή, οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άλλους τρεις ανθρώπους: σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Mattino, πρόκειται για ένα παιδί δέκα ετών, για ένα μωρό επτά μόλις μηνών και για μια έγκυο γυναίκα.

‘Αλλοι τρεις άνθρωποι έχουν εντοπισθεί, αλλά δεν απαντούν στους διασώστες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι αγνοούμενοι έως τώρα είναι 7 και οι τραυματίες 25.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι δύο, αλλά ο επίσημος απολογισμός παραμένει ότι υπάρχει μόνο ένας νεκρός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι παίρνει μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τον σεισμό στην Ιταλία.

(Δείτε το βίντεο!)

Μάχη με το χρόνο για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια (Pics+Vids)

Σεισμός Ιταλία: Μάχη με το χρόνο για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια (Pics+Vids)

Σεισμός Ιταλία: Θρίλερ με την προσπάθεια απεγκλωβισμού τριών παιδιών κάτω από τα ερείπια

Σεισμός Ιταλία: Θρίλερ με την προσπάθεια απεγκλωβισμού τριών παιδιών κάτω από τα ερείπια

Ο νεότερος απολογισμός του σεισμού που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια είναι ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και είκοσι πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τους καραμπινιέρους της Νάπολης.

Όπως αναφέρεται, παράλληλα, οι διασώστες έχουν εντοπίσει ζωντανά κάτω από τα ερείπια τρία παιδιά, τα οποία υπάρχει η ελπίδα να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν κατά την διάρκεια της νύχτας.
Πριν από περίπου μια ώρα απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια άλλοι τρεις άνθρωποι.

Πριν από λίγο έφτασε ειδικό πλοίο προερχόμενο από την Νάπολη, το οποίο μετέφερε και πυροσβέστες που θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις.

Δεν έχει όμως εκδοθεί επίσημη διάψευση για το αν υπάρχουν στο νησί και άλλα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σεισμός Ιταλία: Ισχυρότερη από ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε ήταν η σεισμική δόνηση

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε χθες βράδυ 21 Αυγούστου το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν λίγο να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

Την ώρα αυτή, με την βοήθεια και των καραμπινιέρων, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τρία παιδιά – το ένα εκ των οποίων επτά μηνών – που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

Μέχρι αυτή την στιγμή, οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου είναι δυο, οι αγνοούμενοι οκτώ και οι τραυματίες είκοσι πέντε.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γι αυτο επιμενω οτι ειχαμε Άγιο με το γεματο εφταρι που εγινε πεμπτη

    και την Παναγία κ τον Πανορμίτη…4 λεπτά μετά τον σεισμό Ιταλία απόψε στις 10.03 έγινε 3.1 καταχθόνιος υπόγειος σεισμός εδώ και μάλιστα με τον μεσημεριανό γράφτηκε σε ξένα σάιτ… δυστυχώς δεν είναι κάτι που κρύβεται όπως π.χ.οι Μετανάστες,αφού τον νιώθουν όλοι.

    • Μην μπερδεύεστε με τις κλίμακες μέτρησης. Ο σεισμός ήταν 4 βαθμοί Mercalli, 5,8 Richter

      Η κλίμακα Mercalli έχει σχέση με το ποσοστό καταστροφών σε συγκεκριμένη περιοχή από 1 έως το 12 που είναι η ολική καταστροφή.

      • Tessera rixter htan o sismos h diafora omos me ton diko mas exei na kanei me to edafos ekei einai petrodes eno edo ammodes ki edo oi plakes kinountai antitheta giafto den eixame toso megales katastrofes.

      • Γιατί φίλε μου όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τονίζει ότι είναι 4 Ρίχτερ?

        Κανείς δεν δίνει αυτήν την αντιστοιχία,αλλά τέλος πάντων το σημαντικό είναι που δεν έγινε Σαββάτο ή Παρασκευή την ίδια ώρα και ο κυριότερος λόγος είναι η κατάσταση ακράτητης μέθης που βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας.

  2. Ωραία και γραφικά τα πέτρινα και πλίνθινα κτίσματα, καλά για τον τουρισμό. Δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε και μόνο με 3,1 Ρίχτερ!!!
    Το ίδιο πρόβλημα και εδώ. Μόνο η σωστή αντισεισμική προστασία, γερά κτήρια και στέρεες υποδομές σε προστατεύουν απόλυτα.
    Από επίσημες στατιστικές, καταγράφονται μεγάλες καταστροφές μόνο σε «πειραγμένες», τα σαΐνια καταλαβαίνουν ποιούς εννοώ και παλαιότερες πέτρινες κατασκευές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ