Αρχική Ειδήσεις Μαχαιρώματα «Θαύμα» στην Ισκια της Ιταλίας: Έβγαλαν ζωντανά τρία παιδιά από τα ερείπια...

«Θαύμα» στην Ισκια της Ιταλίας: Έβγαλαν ζωντανά τρία παιδιά από τα ερείπια (Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ) – ΣΟΚ από τον φονικό σεισμό των 4 Ρίχτερ

0
1434

Ιταλία: Η στιγμή της διάσωσης βρέφους επτά μηνών

Ιταλία: Η στιγμή της διάσωσης βρέφους επτά μηνών | Newsit.gr

Το βρέφος μαζί με τον πατέρα του και τα δυο αδερφάκια του, 4 και 6 ετών αντίστοιχα, εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του σπιτιού τους στην Καζαμίτσιολα. Η μητέρα του ήταν η μοναδική που πρόλαβε να βγει έγκαιρα.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν την οικογένεια, κατάφεραν μετά από επτά ώρες προσπαθειών, να βγάλουν το βρέφος από τα συντρίμμια.

Η προσπάθειά τους έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό video

Μόλις το μωρό βγήκε, ακούστηκαν χειροκροτήματα. Ένα θαύμα στα συντρίμμια. «Θαύμα» ήταν και η λέξη που ανέβασε στο λογαριασμό της στο twitter η πυροσβεστική της Ίσκια.

Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του αλλά προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ριτσόλι στο Λάκο Αμένο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος.

Σε video έχει καταγραφεί και η στιγμή της διάσωσης του πατέρα του μικρού αγοριού

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την προσπάθεια για να βρουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδερφάκια του Πασκουάλε, τον 4χρονο Τσίρο και τον 6χρονο Ματία.

Πηγή: corriere.it

Μετά από 17 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους έβγαλαν και τρίτο παιδί – Νωρίτερα είχαν απεγκλωβίσει το δεύτερο από τα αδερφάκια – Πρώτο είχε σωθεί το βρέφος των επτά μηνών – Μεγάλες καταστροφές στο νησί – Κατέρρευσαν σπίτια, εκκενώθηκε το νοσοκομείο

Ένα «θαύμα» συντελέστηκε στην Ίσκια την πόλη που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον επιφανειακό σεισμό των 4 Ρίχτερ το βράδυ της Δευτέρας. Μετά από 17 ώρες συνεχούς προσπάθειας τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τα τρία αδερφάκια που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια του σπιτιού τους μετά τα 4 Ρίχτερ που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και στοίχισαν την ζωή σε δύο ανθρώπους στο νησάκι Ισκια, στον κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) όταν οι διασώστες άρχισαν να πανηγυρίζουν για τον απεγκλωβισμό και του τρίτου παιδιού. Νωρίτερα στις 11 το πρωί της Τρίτης, ενώ ο σεισμός χτύπησε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, είχαν βγάλει από τα συντρίμμια το δεύτερο παιδί. Το πρώτο «θαύμα» σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, όταν και απεγκλωβίστηκε σώο και το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, ο επτά μηνών Πασκουάλ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την διάσωσή του. Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Ο Ματίας, έντεκα ετών, βγήκε από τα ερείπια με την βοήθεια των πυροσβεστών

Η στιγμή που το επτά μηνών μωρό απεγκλωβίζεται από τους πυροσβέστες

Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης του μωρού:

Ο σεισμός όμως, αν και μικρής έντασης, είχε δυσανάλογες ζημιές στην επιφάνεια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους, η μία όταν χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και η άλλη από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε.

Ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί της Ίσκια το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας).

Αμέσως επικράτησε πανικός, καθώς ακολούθησε μπλακ-άουτ και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Εκατοντάδες τουρίστες που περνούσαν εκεί τις διακοπές τους έσπευσαν να βρουν τρόπο να φύγουν, ενώ όλοι διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο.

«Βόμβα» Λέκκα για το φονικό σεισμό στην Ιταλία

«Βόμβα» Λέκκα για το φονικό σεισμό στην Ιταλία

Σεισμός Ιταλία: Γιατί μόλις 4 Ρίχτερ είχαν φονικά αποτελέσματα στην Ίσκια της Ιταλίας;

«Το μικρό εστιακό βάθος και το ηφαιστειακό περιβάλλον, σε συνδυασμό και με τις παλιές κατασκευές είχαν αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα στην Ίσκια της Ιταλίας, που ταρακουνήθηκε από σεισμό μόλις 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Ίσκια δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 39 άτομα τραυματίστηκαν, έξι κτήρια κατέρρευσαν, ενώ έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές στο νησί.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι το τελικό μέγεθος του σεισμού είναι 4,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο και εξήγησε πως το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μόλις τέσσερα χιλιόμετρα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό περιβάλλον όπου βρίσκεται η Ίσκια (πολύ κοντά στον Βεζούβιο της Νάπολης) είχε ως αποτέλεσμα ένας μικρός σεισμός να έχει δυσανάλογες επιπτώσεις στην επιφάνεια.

Η διάταξη των μετασεισμών ακολουθεί μια γραμμική πορεία, που σημαίνει ότι το ρήγμα διχοτομεί την Ίσκια και σε συνδυασμό με τις παλιές κατασκευές επέφερε αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ και επισήμανε πως είναι «πολύ δύσκολο να πούμε ότι αυτός ο σεισμός είναι κύριος».

Είναι σεισμός σε ηφαιστειακό περιβάλλον, με μικρό βάθος, που θα έχει συνέχεια γιατί είναι όλα ανοιχτά, τόνισε αλλά πρόσθεσε πως δεν περιμένουμε μεγάλο σεισμό, της τάξης των έξι Ρίχτερ, αλλά μικρούς, καταστροφικούς σεισμούς καθώς το γεωλογικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ