Ρόδος: Στα κρατητήρια επιχειρηματίες που πουλούσαν είδη «μαϊμού»

0
2377

Άλλοι τρεις επιχειρηματίες της περιοχής μας συνελήφθησαν προχθές, καθώς εντοπίστηκαν να κατέχουν προϊόντα «μαϊμού» γνωστών εταιρειών προς πώληση στα καταστήματά τους.

Πρόκειται για μία 43χρονη, έναν 47χρονο και μία 54χρονη, οι οποίοι συνολικά βρέθηκαν να κατέχουν περισσότερα από 50.000 τεμάχια και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, η 43χρονη και ο 47χρονος, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Κατερίνα Λυρίου, Βασίλη Περίδη και Άκη Δημητριάδη.

Σε βάρος των δύο επιχειρηματιών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία, απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, την οποία και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται, όπως αυτή τους αποδίδεται.

Σε κάθε περίπτωση ο 47χρονος θα δώσει αναλυτικά εξηγήσεις την προσεχή Τρίτη 28 Μαΐου και η 43χρονη την προσεχή Τετάρτη 29 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά την 54χρονη, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου προχθές, το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο λοιπόν ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) εντοπίσθηκαν σε τρία εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 50.034 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.ά.) τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Ειδικότερα, στο κατάστημα του 47χρονου εντοπίστηκαν 46.638 ενδύματα, στο κατάστημα της 43χρονης 2.350 ενδύματα και στο κατάστημα της 54χρονης 1.046 ενδύματα.

Τα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παραβίασης του αγορανομικού κώδικα και της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

Επίσης, επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα, στον 47χρονο ύψους 100.000 ευρώ, στην 43χρονη ύψους 8000 ευρώ και στην 54χρονη ύψους 6000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι και την Τετάρτη 22 Μαΐου είχαν γίνει αντίστοιχοι έλεγχοι από κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), το οποίο και εντόπισε σε εφτά εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 15.329 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.ά.) τα οποία, όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις στα Κολύμπια και τέσσερις στην Ιαλυσό, οι οποίες βρέθηκαν να κατέχουν προϊόντα «μαϊμού», τα οποία είχαν προς πώληση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα 78χρονου στα Κολύμπια, εντοπίστηκαν 1.050 τεμάχια ρουχισμού. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν σε καταστήματα 46χρονης και 52χρονου, 383 και 1.053 είδη ρουχισμού, που ήταν απομιμήσεις γνωστών εταιρειών.

Στην Ιαλυσό, εντοπίστηκαν σε κατάστημα 65χρονου, συνολικά 957 τεμάχια (ρούχα και τσάντες) «μαϊμού», σε κατάστημα 50χρονου 3.683 τεμάχια (ρούχα και τσάντες) επίσης απομιμήσεις γνωστών εταιρειών, σε κατάστημα 56χρονης 684 τεμάχια (ρούχα και τσάντες) και σε 52χρονο 4.564 τεμάχια (μπρελόκ και παιχνίδια) ως απομιμήσεις.

Τα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Δύο επιχειρηματίες στο Φαληράκι συνελήφθησαν για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού»

Συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων στη Ρόδο, ενώ κατασχέθηκαν 1.401 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 57 και 48 ετών αντίστοιχα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Φαληρακίου και οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (24 Μαΐου 2024) στη Ρόδο, μετά από έλεγχο που έγινε στα καταστήματα τους και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν είδη «μαϊμού» γνωστών εταιρειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) εντοπίσθηκαν σε δύο εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 1. 014 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών. Πιο αναλυτικά στο κατάστημα του 57χρονου εντοπίστηκαν 307 διάφορα απομιμητικά προϊόντα και στο κατάστημα του 48χρονου, συνολικά 1.094 διάφορα προϊόντα.

Σε βάρος των δύο επιχειρηματιών σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παραβίασης του αγορανομικού κώδικα και της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, ενώ τα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά έχουν συλληφθεί 12 άτομα τις τελευταίες ημέρες για εμπόριο απομιμητικών προϊόντων, δύο εκ των οποίων κρατούνται καθώς κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου την προσεχή εβδομάδα.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 από κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) το οποίο και εντόπισε σε εφτά εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 15.329 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις στα Κολύμπια και τέσσερις στην Ιαλυσό, οι οποίες βρέθηκαν να κατέχουν προϊόντα «μαϊμού», τα οποία είχαν προς πώληση.

Επίσης την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 διενεργήθηκαν από το ίδιο κλιμάκιο αντίστοιχοι έλεγχοι στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου και εντοπίσθηκαν σε τρία εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις συνολικά 50.034 είδη (ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, κ.α.) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών.

Ειδικότερα, σε κατάστημα του 47χρονου εντοπίστηκαν 46.638 ενδύματα, στο κατάστημα της 43χρονης 2.350 ενδύματα και στο κατάστημα της 54χρονης 1.046 ενδύματα. Σε βάρος του 47χρονου και της 43χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία, απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κρατούνται για να απολογηθούν στις 28 και 29 Μαΐου, αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τους λοιπούς συλληφθέντες οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/512954/dyo-epixeirhmaties-sto-falhraki-synelhfthhsan-gia-emporio-proiontwn-maimoy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ