Σάββας Καραταπάνης Διευθυντής ΕΚΑΒ Αιγαίου: Θα ενισχυθεί με έξι άτομα προσωπικό το ΕΚΑΒ Κω, εφόσον βρεθούν καταλύματα για τη φιλοξενία τους

7
9147
Έρχεται τη Δευτέρα ο μοτοσικλετιστής-διασώστης του ΕΚΑΒ να σώσει κάπως την κατάσταση…
Στην Κω βρίσκεται ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Αιγαίου Σάββας Καραταπάνης, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με το δήμο της Κω,  την  έπαρχο Κω Κωνσταντίνα Σβύνου και την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου  για να δώσουν από κοινού λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και την ενίσχυση του, λόγω της θερινής περιόδου.
Ο κ. Καραταπάνης επισημαίνει πως η Κως έχει τρια ασθενοφόρα της μονάδας ΕΚΑΒ  εκ των οποίων το ένα έχει δοθεί στο νοσοκομείο της Κω για τις δευτερογενείς μετακινήσεις ασθενών ενώ για τη λειτουργία και του δεύτερου ασθενοφόρου, υπάρχει η δυνατότητα επάνδρωσης του  με έξι άτομα, εφόσον βρεθούν καταλύματα για τη φιλοξενία τους.  Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ, για να καλυφθεί η 24ωρη βάρδια ενός ασθενοφόρου είναι απαραίτητο να υπηρετούν  τουλάχιστον 10 διασώστες.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι σε καλό δρόμο οι συντονισμένες  προσπάθειες, τόσο από το δήμο της Κω όσο και από το επαρχείο και την Ένωση Ξενοδόχων,  για εξεύρεση καταλυμάτων, ενώ ο κ.Καραταπάνης ανακοίνωσε  πως τη Δευτέρα 27/5 έρχεται στην Κω, ο μοτοσικλετιστής-διασώστης του ΕΚΑΒ, που θα βοηθήσει τα μέγιστα τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Κω.

Κως: Ακινητοποιημένα δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού – Πρόβλημα και στην Κάλυμνο

44

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv με τον Γιώργο Βενέρη μίλησε ο Καραταπάνης Σάββας Διευθυντής Αιγαίου ΕΚΑΒ και αναφέρθηκε στα εξής:
» O επιχειρησιακός στόχος για την Κω είναι να έχουμε δύο ασθενοφόρα τουλάχιστον για την απογευματινή και την πρωινή βάρδια. Στην Κω έχω κάνει πολλαπλές επισκέψεις και ο στόχος μου είναι να έχει δύο ασθενοφόρα, αυτή την στιγμή υπάρχουν 10 άτομα για το ένα ασθενοφόρο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ θέλει να καλύψει τα κενά με μετακινήσεις. Το πρόβλημα στην Κω που διαπιστώνεται φέτος είναι ότι δυσκολευόμαστε να βρούμε καταλύματα για τα πληρώματα μας του ΕΚΑΒ. Αύριο μπορούν να έρθουν και να επανδρώσουν το ασθενοφόρο αλλά δεν υπάρχουν καταλύματα και εδώ θέλουμε την συνεργασία από την τοπική κοινωνία να βρεθούν άλλα τέσσερα καλύμματα για να έρθουν για το δεύτερο ασθενοφόρο»

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέχρι τώρα μας είχανε γραμμένους. Από δω και πέρα θα λένε θέλουμε να σας φέρουμε αλλά δεν βρίσκουμε δωμάτια. Την κολοκυθιά για τους κολοκύθες.

    • γιατί μπορούν να βρουν πολλές δικαιολογίες. Είναι καλοί σε αυτό άλλωστε το έχουν αποδείξει

  2. να νοικιάσουν ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο και τι στο καλό σε ένα χρόνο (τον πρώτο της δουλειάς) θα βρούνε κάτι. Και φτάνει με τα RBNB, υπάρχει γενικό πρόβλημα στην ενοικίαση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ