Στη μνήμη της Κατίνας Σταματιάδη από το Λύκειο Ελληνίδων/Παράρτημα Καλύμνου

0
4799

Στη μνήμη της Κατίνας Σταματιάδη από το Λύκειο Ελληνίδων/Παράρτημα Καλύμνου

ΛΥΚΕΙΟΝ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ 

ΠΑΡ/ΜΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ  

Κάλυμνος 9 Απριλίου 2024

Αρ. Πρωτ.16

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

           Το Λύκειο των Ελληνίδων Καλύμνου αποχαιρετά σήμερα την Κατίνα Σταματιάδη. Η αγαπημένη μας Κατίνα ήταν ένα από τα εκλεκτά μέλη του. Το άκουσμα του θανάτου της μετά τις δυσκολίες που πέρασε το τελευταίο διάστημα μας γέμισε θλίψη.

Παρακολουθούσαμε την πορεία της υγείας της με την ελπίδα πως θα ξεπερνούσε αυτή τη φοβερή ασθένεια, που δε γνωρίζει ηλικίες. Όμως όταν άρχισε να μην απαντά στα τηλεφωνήματά  μας, συνειδητοποιήσαμε πως τα πράγματα είχαν σοβαρέψει πολύ. Παρ’ όλα αυτά η είδηση του θανάτου της ήρθε σαν κεραυνός στα μέλη του Συμβουλίου μας ιδιαίτερα σ’ αυτές που την έζησαν για πάρα πολλά χρόνια.

Θα αργήσουμε να προσαρμοστούμε στο γεγονός πως δεν θα ξαναδούμε πια «το Κατινάκι» μας , όπως την αποκαλούσαμε. Αυτή την κομψή, τη μικρόσωμη και χαριτωμένη κυρία, με τη μεγάλη καρδιά, την περισσή ευγένεια και την αγάπη που προσέφερε σε όλες μας.

Ο χρόνος δεν φαινόταν να την άγγιζε. Η ομορφιά της πάντα άνθιζε και παρέμενε αναλλοίωτη παρά την ηλικία της.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις κοινές μας προσπάθειες για την πρόοδο του Σωματείου μας, τους αγώνες μας στα δύσκολα, τα γέλια και τις στεναχώριες μας, το χαρακτήρα, το ήθος και την εντιμότητά της. Άγρυπνος φύλακας της περιουσίας του Λυκείου με την υπευθυνότητά της όλα τα χρόνια στο τμήμα της Ιματιοθήκης, αλλά υπήρξε και Έφορος Οικονομικών για κάποια χρόνια. Ήταν μέλος του Δ.Σ. για 40 και πλέον χρόνια.

Ήταν αγαπητή όχι μόνο σ’ εμάς τις συνεργάτριές της, αλλά εισέπραττε αγάπη και από τα παιδιά, όταν ασχολείτο μαζί τους στις εκδηλώσεις μας.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις πολλές περιπέτειες της υγείας της, η παρουσία της στο Λ.Ε.Κ. ήταν σημαντική και το ενδιαφέρον της συνεχές. Τη διέκρινε η συνέπεια στο έργο της.

Έτσι, όταν πια δεν υπέβαλε την υποψηφιότητά της στις εκλογές του Σωματείου μας το 2021, το νέο Δ.Σ. που προέκυψε αποφάσισε να την τιμήσει στη Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο του 2022, για όλη την προσφορά της.

Παρούσα σε πάρα πολλά συνέδρια του Λ.τ.Ε. με τελευταίο του Βόλου το 2019.

Έμεινε αξέχαστη η ευσυνειδησία της και οι ικανότητές της στην εργασία της στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καλύμνου.

Η Κατίνα Μονοκανδύλου-Σταματιάδη υπήρξε άριστη σύζυγος και στοργική μητέρα δυο παιδιών, που βγήκαν επιστήμονες, του Γιάννη και της Πόπης.

Όλες εμείς, η Επίτιμη Πρόεδρός μας κ. Μαύρου Καλλιόπη, οι παλαιότερες και οι νεότερες συνεργάτριές της, θα έχουμε στη μνήμη μας την αγάπη, την εκτίμηση και τη στήριξη που μας προσέφερε και της ανταποδίδαμε.

Για όλα αυτά με συγκίνηση την αποχαιρετούμε σήμερα 9 Απριλίου 2024 και ομόφωνα αποφασίσαμε:

  1. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία και να συλλυπηθούμε την οικογένειά της.
  2. Να την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος του Σωματείου μας.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της.
  4. Να δοθεί συμβολικό ποσό στη μνήμη της στο Σωματείο «Οι Τρεις Ιεράρχες» και
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Καλό Παράδεισο να έχεις αγαπημένη μας Κατίνα. Θα σε θυμόμαστε για πάντα με σεβασμό και αγάπη.

Η Πρόεδρος

       Κασσάρα-Τρικοίλη Καλλιόπη

τα μέλη του Δ.Σ.

και η Επίτιμη Πρόεδρος

Μαύρου Καλλιόπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ