ΕΚΒΣΔ: 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 17/04 πλ. Ελευθερίας Κω

0
78

24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ τους ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία των νησιών μας να δώσουν και την απεργιακή μάχη  της 17ης Απρίλη με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα

  • Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Για να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης με την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να απαντηθεί συλλογικά από τους εργαζόμενους. Γιατί τα 830 € μεικτά, δηλ.706 € καθαρά το μήνα, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω! Η δήθεν αύξηση  αντιστοιχεί σε 1,47€ την ημέρα, δλδ ούτε ένα λίτρο γάλα δεν αγοράζεις.

Ποιος εργαζόμενος σήμερα μπορεί να τα βγάλει πέρα, με την ακρίβεια στα πάντα να τσακίζει κόκκαλα; Το κόστος ζωής στα νησιά είναι δυσβάσταχτο. Η βενζίνη ξεπερνάει τα 2 €, η εύρεση στέγης είναι σχεδόν αδύνατη με την εκτόξευση στα νοίκια να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των μισθών.

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ για το καθημερινό τραπέζι είναι εφιάλτης. Η ακρίβεια στην ενέργεια φέρνει σε απόγνωση τα λαϊκά σπίτια που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι με καθεστώς ελαστικών σχέσεων δεν μπορούν να ζήσουν με 400€. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Γενάρη αφού το επίδομα ανεργίας των λίγο παραπάνω από 400 ευρώ είναι μόνο για 3 μήνες και ο πρώτος μισθός προβλέπεται τον Ιούνη για την πλειοψηφία. Ένας μισθός που είναι σαν αυτόν πριν μια δεκαετία και βάλε!, όταν τα κέρδη σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την  κλοπή των τριετιών μας 2012-2023, τα κλεμμένα δώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, αποδεικνύουν   την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Κόβει  η μια  και ράβει η άλλη, για να στηριχθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης.

Την ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για να φτιαχτούν τα σχολεία, εκατομμύρια  επιδοτήσεων δίνονται από το «μνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πράσινη και Ψηφιακή Οικονομία, που όμως δεν διασφαλίζουν ούτε  φτηνό ρεύμα για εργαζόμενους ούτε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Δεν το βάζουμε κάτω! Η δύναμη είναι στους αγώνες. Παίρνουμε τη σκυτάλη από την απεργία της 28ης Φλεβάρη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη όπως προσπαθούν σε πλήρη σύμπνοια τα αστικά κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Η ποινικοποίηση των αγώνων, η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης δείχνει ότι ανησυχούν και πιέζονται κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι μη χάσουν τα κέρδη τους, καθώς έχουμε κατακτήσεις!

Παρά τα εμπόδια που βάζουν εργοδοσία και κυβέρνηση, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια και επιβάλλονται από τους εργαζόμενους να εφαρμόζονται, με αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, με 7ωρο-5μερο-35ωρο, οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα σωματεία, κόντρα στη μοιρολατρία των τελευταίων χρόνων.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής στα Ξενοδοχεία στα νησιά της περιοχής μας. Για να μην γίνονται το καλοκαίρι σύγχρονα γκέτο εμπόριο και τουρισμός, για να μη δουλεύουμε απλήρωτες και ανασφάλιστες υπερωρίες.

Καλούμε σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες  να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Γιατί αφορά τις ζωές μας. Γιατί θα είναι επιτυχία όλων μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Καθολική επαναφορά των τριετιών (συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2023).
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση υλικοτεχνική. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές πχ σεισμούς, πυρκαγιές.
  • Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»
  • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αύξηση της επιδότησης ενοικίου, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από την Κω και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΩΚΩΝ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

17 ΑΠΡΙΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΩΡΑ 10,30 πμ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ

Την Τετάρτη στις 17 Απριλη σε καλούμε να πάρεις μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει δεκάδες εργατικά κέντρα κα σωματεία απο όλη΄τη χώρα .

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΚΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

  1. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, 7ωρο,5μερο , 35ωρο.
  2. Αποκλειστικά δημόσια και  δωρεάν υγεία με σύγχρονες δομές.
  3. Δημόσια δωρεάν πανεπιστήμια για ολα τα παιδιά που  επεθυμούν να σπουδάσουν  και σύγχρονα σχολικά κτήρια   με προσλήψεις όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα  καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  4. Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών απο τη βία, στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  5. Να σταμαήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.
  6. Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους   
  •                  
  •                                   12/4/2024
  •                                   ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ