Εκδήλωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω

1
4568

Εκδήλωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω

 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, το Περιφερειακό Τμήμα Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από  έγκριση της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση απόδοσης τιμής στα 23 αθώα θύματα  που έχασαν την ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό της πόλης της Κω στις 27 Μαρτίου 1945, την ώρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, όπως καταγράφηκε στην τοπική ιστορία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του  κινηματογράφου Ορφέας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Αρχών, συγγενείς των θυμάτων, καθώς και πολλοί φίλοι του Ε.Ε.Σ.

Το θέμα ανέπτυξαν από ιστορικής πλευράς  οι ομιλητές   Αχιλλέας Κουτσουράδης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  Κώστας Κογιόπουλος Ψυχίατρος, Συγγραφέας.

Στους συγγενείς των θυμάτων  έγινε απονομή τιμητικού αναμνηστικού εγγράφου.

Συμμετείχε η χορωδία του 2ου δημοτικού σχολείου Κω.

Η Πρόεδρος του Τμήματος κυρία Ειρήνη Παναγιωτοπούλου και τα Μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν από καρδιάς τον κ. Κουτσουράδη και τον κ. Κογιόπουλο.

Τους μουσικούς Ιωάννα Αμπατζίδου, Θανάση Πουλιού και Θύμιο Τσιμπούρη και φυσικά τις μαθήτριες και τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Κω.

Τον κ. Δημήτρη Βοναπάρτη για την διάθεση ενός τραγουδιού της χορωδίας.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κω για την ηχοφωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση και παρευρέθηκαν εκεί για να πάνε όλα καλά δεν χρειάζεται να τους ευχαριστήσει κανείς ???ούτε η πρόεδρος ούτε κανείς από τους ομιλητές
    Με στέρηση προσωπικού και οικογενειακούχρόνου προσφέρουν αφιλοκερδώς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ