Τέλη Μαΐου εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Δικαστικό Μέγαρο Κω

3
5887
Επέστρεψαν στα δικαστήρια οι δικηγόροι της Κω
Αναστέλλονται οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις, της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας . Από χθες, οι δικηγόροι επέστρεψαν στα ποινικά ​και αστικά δικαστήρια , με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μανώλη Χατζηάμαλλο να τονίζει  πως ικανοποιήθηκε μέρος των αιτημάτων που διεκδικούσαν οι δικηγόροι μέσω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενώ επεσήμανε πως αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για τον νέο «Δικαστικό Χάρτη», τότε θα υπάρχουν και πάλι αντιδράσεις. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των ειρηνοδικείων,  Κω (συγχωνεύεται με το πρωτοδικείο),  Λέρου και Καλύμνου σε πρωτοδικεία τα οποία αποτελούν αυτόνομους δικαστικούς σχηματισμούς, γεγονός που βρίσκει σύμφωνο το δικηγορικό κλάδο.

Αναφορικά τώρα με τα φορολογικά αιτήματα, σημείωσε πως  βελτιώθηκαν αρκετά, μπήκε λιθαράκι (δεν ικανοποιήθηκαν επαρκώς) και επισημαίνει πως η αξίωση των δικηγόρων είναι να φορολογούνται τα εισοδήματα με βάσει την πραγματική τους βάση και όχι με  τεκμαρτό προσδιορισμό τον οποίο  χαρακτήρισε άδικο και αντισυνταγματικό, για αυτό και η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων,  έχουν προσβάλλει τον νόμο ως αντισυνταγματικό , όπως ακριβώς έγινε και με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ως προς την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, ( θα υφίσταται από 01η Μαϊου)  ο κ.Χατζηάμαλλος τόνισε πως παρά την αντίθεση των δικηγόρων,  οι τροποποιήσεις  περιορίζουν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου γεγονός που δεν συνάδει με το κράτος δικαίου, όμως οι δικηγόροι δεν μπορούν να συνεχίσουν να «ματώνουν»  εργασιακά από την παρατεταμένη αποχή από τα δικαστήρια.

Ερωτηθείς για το πότε ξεκινούν οι εργασίες στο νέο δικαστικό μέγαρο Κω, ο κ.Χατζηάμαλλος τόνισε πως βρισκόμαστε στο στάδιο της έκδοσης αδειών , με το έργο να  έχει ανατεθεί σε γραφείο της Κω και εκτιμάται πως θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Μάϊου και υπογράμμισε πως ότι και αν αλλάξει,  η υλοποίηση τους έργου είναι δρομολογημένη.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας δουλεύετε κύριε;Δεν ξέρουμε πολλά γράμματα αλλά δεν είμαστε ηλιθιοι.Θυμάμαι Καλα τα αιτήματα σας όταν ξεκινήσατε την απεργία ,εσείς;Ποιο από αυτά έγινε;Σοβαρευτητε επιτέλους.Απεργουσατε τόσους μήνες ,δεν πετύχατε τίποτα εκτός από ταλαιπωρία του κόσμου που επιβαρήθηκε με πρόσθετα έξοδα.Δεν ακούσαμε να αλαξει κανένας νόμος που θέλατε και σημερα μας λέτε Αλοιμονο στη κυβέρνηση αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της,θα ξανά απεργήσουμε λέτε.Δηλαδή θα κάνει η κυβέρνηση τα στραβά μάτια στο νόμο που ισχύει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ