Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου την Τετάρτη

0
4009

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγ/τος Δωδ/σου την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024.

Κως –  πλ. Ελευθερίας 10: 30

Κάλυμνος –  Πνευματικό Κέντρο 11:00

Λέρος –  Πλάτανος έξω από το Δημαρχείο 10:30

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Στοπ στην ακρίβεια. Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας – αυξήσεις στους μισθούς.

23/02/2024

 

ΚΑΛΕΣΜΑ Ο Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος της ΟΓΕ. απευθύνεται και καλεί όλες τις γυναίκες που υποφέρουν καθημερινά από την ΑΚΡΊΒΕΙΑ. ,που γονατίζουν τα νοικοκυριά. Καλεί όλες και όλους εσάς που ζείτε την κοροϊδία που δεχόμαστε όλοι από τους υπεύθυνους , για το θέμα του Νοσοκομείου .Πάμε για 3ο χρόνο χωρίς Παθολόγο , και άλλες ειδικότητες , καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό . Καλούμε όλες και όλους που ξέρουμε ότι σιγά. σιγά .. καταργούν τη δημόσια παιδεία και ανοίγουν το δρόμο για. τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Καλούμε όσους δεν κλείνουν τα μάτια στους υπεύθυνους της τραγωδίας των παιδιών στα Τέμπη.. Όσους δεν κλείνουν τα αυτιά στα αιτήματα των αγροτών που έχουν να κάνουν με όλο τον ελληνικό λαό. ΚΑΛΟΎΜΕ όσους πιστεύουν στην αξία. Της Συλλογικής δράσης ,. και βλεπουν ότι δεν πάει άλλο. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ. Την ΤΕΤΆΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΆΡΗ. 10.30. το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.. από το Δ. Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι στον τουρισμό,

Το τουριστικό θαύμα συνεχίζεται…. χορός δισεκατομμυρίων για τους μεγαλοξενοδόχους το 2023!

10.5 δις € τζίρο, με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα κέρδη τους είναι αυξημένα σε σχέση με το 2022!

Άραγε από αυτήν την «ανάπτυξη» τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι;;

Όλο αυτό το χρήμα βγήκε πάνω στις πλάτες μας, με πάνω από 80.000 κενές θέσεις εργασίας, με μισθούς παγωμένους εδώ και μια δεκαετία, με ατελείωτες ώρες δουλειάς για να βγει ο τεράστιος όγκος εργασίας και στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων του νησιού να μην τηρείται η κλαδική μας σύμβαση που είναι υποχρεωτική.

Λείπουν χέρια μας λένε! Αυξήσεις στους μισθούς δεν θέλουν να δώσουν, θέλουν να μας δίνουν ψίχουλα, με 12ωρα χωρίς ρεπό μέχρι τελικής πτώσης κι αυτοί κάθε χρόνο να πανηγυρίζουν τα ρεκόρ τους.

Φλεβάρης μήνας  χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, αφού έχει τελειώσει και το επίδομα ανεργίας!

Με την ακρίβεια στα σούπερ μαρκετ, τους λογαριασμούς ρεύματος, τις υποχρεώσεις να σφίγγουν τον λαιμό εκατοντάδων συναδέλφων για το πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Με το νοσοκομείο της Κω χωρίς γιατρούς, με σχολεία σε κοντείνερ, με τις δραστηριότητες για τα παιδιά μας, για αθλητισμό και πολιτισμό,  να χρειάζεται να βάλουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ  συνεχίζει το έργο τον προκατόχων τους και   στηρίζει με όλους τους τρόπους, αντεργατικά μέτρα, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ταμείο ανάκαμψης κ.α. το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, ενώ για τους εργαζόμενους,  κλείνει τα αφτιά της στα δικαία αιτήματα μας που αφορούν την επιβίωσή μας.

Συνάδελφοι, στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, 57 άνθρωποι χάθηκαν σε μια στιγμή στον βωμό των κερδών των λίγων. Όσο και να προσπαθούν να το συγκαλύψουν, το σύνθημα εκείνων των ημερών παραμένει στο στόμα όλου του κόσμου «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» ! Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα στοπ! Πρέπει όλοι μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για την ίδια μας την ζωή. Κανείς μόνος του. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν συλλογικά αγωνιστούμε!

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη βάζει μπροστά τις ανάγκες μας!

Το Σωματείο παλεύει για υπογραφή  Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, με 8ωρο-40ωρο-5ημερο

Επίδομα ανεργίας για όλους στα 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Επαναφορά των ΒΑΕ σε όλο τον κλάδο, ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.

Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Όλοι στην Απεργία – Όλοι στον Αγώνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ