«Τριαντάφυλλα με… αγκάθια» δεκάδων χιλιάδων ευρώ μοίρασαν στη Ρόδο του Αγίου Βαλεντίνου οι εφοριακοί

0
5795

Λουκέτα σε καταστήματα και τσουχτερά πρόστιμα από την ΑΑΔΕ και στη Ρόδο

Μια συντονισμένη επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος τουλάχιστον 15 εφοριακοί, επίλεκτα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων , με απευθείας εντολή του διοικητή της κου Γιώργου Πιτσιλή, πραγματοποιήθηκε χθες σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Η εξόρμηση των εφοριακών, που ξεκίνησε χθες στις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έγινε ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου και είχε στοχευόμενα καταστήματα σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής»:

Κομμωτήρια, Κέντρα αισθητικής, Ζαχαροπλαστεία, καταστήματα με είδη δώρων, ανθοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, και κυρίως εστιατόρια.

Τρία τουλάχιστον συνεργεία εφοριακών, άπλωσαν ταυτόχρονα τα… δίχτυα τους στην αγορά της Ρόδου, κινούμενοι κατά ομάδες, έτσι ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Οι περισσότεροι από αυτούς, παρουσιάζονταν ως πελάτες στα καταστήματα αλλά δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να καταγράφουν κάθε κίνηση των πελατών, αναζητώντας έτσι παραβάσεις του φορολογικού κώδικα.

Από αυτή την εξόρμηση, οι ελεγκτές κατάφεραν αρχικά να «κλειδώσουν» και στη συνέχεια να βεβαιώσουν δεκάδες παραβάσεις, για μη έκδοση αποδείξεων κυρίως και για άλλες εξίσου σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στο νησί της Ρόδου, οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν ήταν εξαιρετικά σοβαρές με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αυτές να κινδυνεύουν τώρα εκτός από τσουχτερά πρόστιμα και με προσωρινή παύση (λουκέτο).

Με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Αθηνών, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ κος Γιώργος Πιτσιλής, είχε ξεκαθαρίσει εμμέσως πλην όμως σαφέστατα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν, με την χρήση πλέον όλων των εργαλείων της τεχνολογίας που έχει στα χέρια της η υπηρεσία, για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, προειδοποιώντας ότι όποιος διαπράττει φορολογικά αδικήματα, θα εντοπίζεται και θα βρίσκεται στη συνέχεια αντιμέτωπος με τις πράξεις και τις παραλείψεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερο κύμα εξονυχιστικών ελέγχων, τόσο με απευθείας συνεργεία στην αγορά, όσο και με διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων τα τελευταία χρόνια, ειδικά για όσους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, δήλωναν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ