Κως: Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε για ναρκωτικά 25χρονος

4
13713

Συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και δύο μηνών θα εκτίσει με απόφαση τού Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 25χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής για τα 50 γραμμάρια κοκαΐνης και τα 3,5 γραμμάρια κάνναβης που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι του, στην Κω!

Για την ίδια υπόθεση, τον Ιούνιο του 2023 που είχε διαλευκανθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, είχε συλληφθεί και ένας 23χρονος Έλληνας, για τον οποίο όμως είχε ζητηθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης.
Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο αλλοδαπό, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, κατοχής και αποθήκευσης, αλλά και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικής ουσίας προς ιδία χρήση, παραπέμφθηκε στην ανάκριση και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο, δια του συνηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, κίνησε τη διαδικασία για ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας προχθές, επικυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών για την πρώτη πράξη στον 25χρονο και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τη δεύτερη πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και δύο μηνών.

Την ποινή αυτή ο 25χρονος Αλβανός θα την εκτίσει.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις δύο το μεσημέρι, στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στους κατηγορουμένους και ακολούθησε έρευνα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσής ναρκωτικών “IBRONGKO” στην κατοικία του 25χρονου αλλοδαπού, κατά την οποία βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Κοκαΐνη βάρους 49,1 γραμμαρίων.
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,5 γραμμαρίων.
• Δύο κινητά τηλέφωνα.
• Το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, όπου και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 25χρονου Αλβανού, ο οποίος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σε ό,τι αφορά τον 23χρονο Έλληνα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Δημήτρη Δρόσο του Νικολάου είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού και σε βάρος του, παραγγέλθηκε η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης. Ο 23χρονος με εντολή του κ. Εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερος.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τιμή της κοκαίνης είναι 18.000 το κιλό (τιμές χονδρικής) από πρόσφατο άρθρο του Ιανουαρίου της Νατευμπορικής. 18 ευρώ το γραμμάριο άρα τα 50 γραμμάρια 900 ευρώ.

  2. Επιτέλους να πηγαίνουν μέσα .Φωτογραφία όνομα δεν έχει;Καταδικάστηκε δεν είναι πια κατηγορούμενος.Μόνο όσους βλέπουν τσόντα θα δημοσιεύετε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ