Νικητιάδης: Είμαστε υπερήφανοι κ. Πρωθυπουργέ που εργαστήκαμε ως σερβιτόροι

0
4578

Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του κ. Πρωθυπουργού προς αγανακτισμένο αγρότη ότι «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία» ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεώρησε σκόπιμο για να καθησυχάσει αγανακτισμένο αγρότη, να δείξει τι πραγματικά πιστεύει, τόσο για το επάγγελμα του σερβιτόρου όσο και για όσους μετανάστες μας, βρίσκονται στη Γερμανία, εκδιωγμένοι ουσιαστικώς από την μητέρα πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει μία στοιχειώδη ανάκληση, απέναντι σε ένα κλάδο που συνεισφέρει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη και οικονομία και απέναντι σε όσους ομογενείς μας, διωγμένοι επι της ουσίας από την πατρίδα που αδυνατούσε να τους κρατήσει, συνεχίζουν έμπρακτα να εκδηλώνουν την αγάπη τους για τη χώρα μας διαρκώς.

Ελπίζω, ο κ. Πρωθυπουργός , να διορθώσει τις λαθεμένες αντιδράσεις του, ανακαλώντας με αυτό τον τρόπο, τα όσα δήλωσε.

Οι σερβιτόροι της χώρας μας, και όχι τα γκαρσόνια κ. Πρωθυπουργέ, εξυπηρετώντας εκατομμύρια τουρίστες και συμπατριώτες μας καθημερινώς, εργαζόμενοι υπο σκληρές συνθήκες και αμειβόμενοι με μισθό πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, συνεισφέρουν σημαντικότατα στο ΑΕΠ της χώρας που σε ποσοστό πάνω από 20% διαμορφώνεται από τον τουρισμό μας. Εμείς οι νησιώτες κ. Πρωθυπουργέ, έχουμε οι περισσότεροι, εργαστεί ως σερβιτόροι τα νεανικά μας χρόνια και αισθανόμαστε υπερήφανοι για το επάγγελμα που ασκήσαμε. Η απαξίωση σας, δεν μας αγγίζει όπως και κανένα σερβιτόρο. Αγγίζει όμως εσάς, που για ένα τόσο σημαντικό για την οικονομία μας κλάδο, θα έπρεπε να έχετε διαφορετική εκτίμηση. Φροντίστε λοιπόν να ανακαλέσετε, αν δεν θέλετε να αυξάνεται η έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό τομέα και αν πιστεύετε ότι κανένας εργαζόμενος δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπεια του, όποιο επάγγελμα και αν ασκεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ