Θεσμικές συναντήσεις του Μ. Κόνσολα στην Κω | Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία

0
3363

Σειρά συναντήσεων εργασίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κω.

Ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω, κ.Θεοδόση Νικηταρά, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των κρατικών φορέων ενόψει της ενεργοποίησης της συμφωνίας για τη βίζα-express στους Τούρκους τουρίστες, ενώ ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Είχε, επίσης, συνάντηση εργασίας με την Έπαρχο. κ.Κωνσταντίνα Σβύνου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον τουρισμό.

Ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου Κω, αλλά και οι ελλείψεις και η υποστελέχωση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε, επίσης, με τον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ενώ είχε την ευκαιρία να παραστεί σε κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως η συνεστίαση του συλλόγου των ιδιοκτητών ταξί και η κοπή πίτας του συλλόγου κτηνοτρόφων Κω.

 

 

ΘΕΜΑ: «Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη βίζα-εξπρές στους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά-Συνάντηση του ΥΠΕΞ κ.Γεραπετρίτη με τον Μάνο Κόνσολα»

Με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ.Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Βουλευτής με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την εφαρμογή της νέας ειδικής θεώρησης για τους τουρίστες από την Τουρκία σε δέκα νησιά του Αιγαίου.

Η συνάντηση του κ.Κόνσολα με τον Υπουργό Εξωτερικών ήταν εποικοδομητική από κάθε άποψη.

Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών στον κ.Κόνσολα, το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα διαδικασία, η δε κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες θα γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο τη θερινή περίοδο.

«Ο κ.Γεραπετρίτης αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η εφαρμογή της νέας συμφωνίας για τους τουρίστες από την Τουρκία που θα έρχονται σε Ρόδο, η Κω,  Καστελόριζο,  Σύμη,  Κάλυμνο και  Λέρο, με δεδομένο ότι η νέα αυτή ειδική βίζα θα είναι διάρκειας επτά ημερών, θα δίνει το δικαίωμα πολλαπλών εισόδων στον επισκέπτη και θα ενισχύσει τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας έχει ζητήσει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενισχυθούν με προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό  και οι πύλες εισόδου στα λιμάνια και τα αεροδρόμια  των νησιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ