Ανακοίνωση του Νικηφόρου Παπανικόλα με αφορμή τη διενέργεια ΕΔΕ κατά των δύο αστυνομικών στην Κω

30
21029

Ανακοίνωση για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε στο νησί της Κω για τους Αστυνομικούς εξέδωσε χθες , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Νικηφόρος Παπανικόλας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται

 

«Με αφορμή τη διενέργεια ΕΔΕ και την ανάρτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος λίγο-πολύ διαπόμπευσε τους δύο άνδρες της Τροχαίας και χαρακτήρισε ως «αυτοδικία» την πρωτοβουλία τους να κλείσουν τη λακκούβα στο επαρχιακό δίκτυο Κω-χωρίων μετά από έντονες διαμαρτυρίες των χρηστών του δικτύου και προς αποφυγή πιθανόν ατυχημάτων, παραθέτουμε το εξής:

 

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι αστυνομικοί λειτούργησαν εκτός πεδίου αρμοδιότητας, δικαιολογείται η τόσο έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εναντίον τους; Δεν θα μπορούσε να έχει γίνει μια πιο ήπια, εσωτερική, διευθέτηση του ζητήματος από τη στιγμή που μιλάμε για ένστολους κρατικούς λειτουργούς; Γιατί έπρεπε ο περιφερειάρχης προσωπικά να διασύρει τους δύο άνδρες της Τροχαίας δημόσια;

 

Η απάντηση είναι απλή. Η πράξη των αστυνομικών είναι μια πράξη που αναδεικνύει τις αστοχίες, τις ατέλειες, τις παραλείψεις, την αδιαφορία και ενδεχομένως την ανεπάρκεια των αρμοδίων υπηρεσιών να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είναι επομένως μια γροθιά στο στομάχι της «τέλειας» εικόνας που προσπαθεί να μας πείσει η Περιφερειακή Αρχή ότι υπάρχει εκεί έξω. Μια εικόνα που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

 

Ο κ. Χατζημάρκος λοιπόν έκρινε ότι η τιμωρία τους έπρεπε να είναι παραδειγματική. Εκεί οφείλεται η οργισμένη αντίδραση και η διενέργεια της ΕΔΕ εναντίον τους. Προς γνώση και συμμόρφωση. Υ.Γ Οι συνεργάτες σας είχαν δίκιο κ. Χατζημάρκο. Έπρεπε να τους είχατε ακούσει.»

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα έλεγα μπράβο σε οποιοδήποτε πολίτη ενοιωθε την ανάγκη να κάνει κάτι για το καλό της κοινωνίας.Ακομα και να κλείσει μια απλή λακκούβα στο δρόμο.Εθελοντικα και χωρίς φωτογραφίες.Τι τις θελανε;Με την στολή εν ώρα υπηρεσίας;Φυσικά και δεν άνοιξαν εκείνη την ώρα,ήταν και το πρωηγουμενο βράδυ εκεί.Δεν τους πληρώνουμε για αυτή τη δουλειά ,ούτε να βγάζουν φωτογραφίες και να κάνουν πολιτική.Απο την άλλη και αυτοί τους οποίους πληρώνουμε Γιαυτο την δουλειά δεν την έκαναν εβδομάδες τώρα.ΓΙΑΤΙ κύριε Περιφεριάρχη;Ποιος έχετε βάλει υπεύθυνο για αυτό;Κάνατε ΕΔΕ να τον Βρητε και να τον τιμωρήσετε για την αμέλεια του;

    • Σε χαλασε που σας εξεθεσαν. Μονο τα ψηφαλακια σας νοιαζουν. Ας σκοτωθουμε ολοι αλλα μη τυχον και εκτεθει το συναφι σου. Αντε να χαθειτε σιχαμενοι.

      • Αυτό κατάλαβες και βρίζεις;Φταίει η περιφέρεια η οποίος έχει την ευθύνη για τους δρόμους.Αυτο το καταλαβαίνεις;Το σόου με τις κάμερες τι ρόλο παίζει;Να πάνε χωρίς στολή και να κλείνουν λακούβες αν τους αρέσει.Αυτοι οι δυο είναι καλοί αστυνόμοι και οι άλλοι κακοί;Από ποιον πήραν το τσιμέντο;Ποιος το πλήρωσε και μαλιστα άγνοια του;

    • Κάθε αναφορά σας στο θέμα είναι εις βάρος σας.
      Λίγο μυαλό χρειάζεται.
      Μήπως έχετε και κακούς συμβούλους?

  2. Πεστα φίλε Νικηφόρε όταν πάρεις 67% έτσι είναι καβαλάς το καλάμι και νιώθεις θεός και τα βάζεις με αστυνομικούς!!!

  3. Ας βγει ρε παιδια ενας πολιτικος μηχανικος και να μας πει οτι ειναι ο σωστος τροπος. ολα τα αλλα ειναι τυφλες

    • Βγήκαν οι αστυνομικοί και με τη πραξη τους εβαλαν τα γυαλιά σε ολοκληρο το πολυτεχνείο. ολοι οι αλλοι ασχετοι

    • αν είχε πέσει κάποιος δικός σου με μηχανάκι στη λακούβα και είχε σκοτωθεί, θα ρώταγες τώρα κάποιο πολιτικό μηχανικό αν είναι ή δεν είναι σωστός ο τρόπος?

  4. αυτή η κουφάλα θέλει ενόχους γιατί είναι άχρηστος και ένοχος για αυτό και μιλάει για αυτοδικια για αυτό που έπρεπε να γίνει..

  5. Αν έπεφτε στη λακούβα μια μοτοσικλέτα και ο οδηγός τραυματιζόταν σοβαρά, ή και σκοτωνόταν, τι θα λέγαμε τώρα;
    Δεν θα λέγαμε «βρε ένας χριστιανός δεν βρέθηκε να μπαζώσει πρόχειρα τις λακούβες να γλιτώσει το παλικάρι;»
    Αυτό δεν θα λέγαμε κύριε Περιφερειάρχη Γεώργιε Χατζημάρκο;
    ΑΥΤΟ θα λέγαμε.
    Γι’ αυτό πείτε ένα μπράβο στους δυο αστυνομικούς που μας (και σας) γλίτωσαν απ’ τα χειρότερα, ζητήστε να παύσει η όποια ΕΔΕ εναντίον τους, κάντε και την αυτοκριτική σας που δεν έκλεισε άμεσα η Περιφέρεια τις λακούβες ως όφειλε, αποζημιώστε και τους οδηγούς για τις ζημιές των αυτοκινήτων τους από τις λακούβες, και θα ξεχάσουμε το παραλήρημά σας περί… Αυτοδικίας.
    Και τέλος.

    • Να πήγαιναν το απόγευμα χωρίς κάμερα να την έκλειναν αν είχαν τόση έννοια για εμάς.Ναι υπάρχει υπεύθυνος ασχετα με αυτό.

  6. αν πάρεις μεγάλα ποσοστά το Καβάλας τελικά το καλάμι…. οι πολίτες να τα βλέπουν και να ρίξουν στις επόμενες εκλογές τους πολιτικούς μαϊντανους

  7. Μπράβο Νικηφόρο και δε στο χα. Την επόμενη φορά θα έχεις τη ψήφο μου και της οικογένειας μου.

  8. έτσι ακριβώς!!!!φάνηκε η ανικατοτητα του χατζημαρκου και έπρεπε να την πληρώσουν οι αστυνομικοί

  9. Η ντροπή του Μπαμπινιωτη ειστε κ. Περιφερειαρχα! Και δεν σας σώζουν ΟΥΤΕ τα εισαγωγικά, γιατι συνεχίζετε την συγκριση με πράξεις αυτοδικιας πολιτών! Αν ειναι δυνατον!!!! 🤬

  10. Σε θερμοκρασίες χαμηλές,ολισθηρότητα,ψιλόβροχο,πήγαν οι 2 Αστυνομικοί να συνεισφέρουν σαν Άνθρωποι και συμπολίτες.
    Το άτομο θέλει …..Αυτή είναι η αυτοδικία.
    Γ.Κ.

  11. Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ? ΓΙΑΤΙ Κ#Λ#ΝΕΙ? ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ? ΝΤΡΟΠΗ

  12. Για να μην φτάνουν πολίτες και αστυνομικοί να κλείνουν λακούβες, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες κάντε κύριε περιφεριάρχα τη δουλειά σας. ΕΛΕΟΣ σ’ αυτήν την χώρα!!!!!!
    Πολίτες βγάλτε φωτογραφίες σε λακούβες, κακοτεχνίες δρόμων δημοσιοποιήστε τις, κοινοποιήστε τις στις αρμόδιες αρχές και όταν σκοτωθεί κανείς τρελάνετέ τους στις μηνύσεις. Έτσι μόνο θα σοβατευτούν περιφεριάρχες δήμαρχοι και όποιοι άλλοι υπεύθυνοι υπάρχουν σ’ αυτόν τον τόπο.

  13. η Κυβέρνηση να πάρει θέση άμεσα για τον ευνοημένο και υποστηριζόμενο από αυτήν περιφερειάρχη διότι αυτή τη στιγμή όλοι όσοι έχουν λάβει γνώση της υπόθεσης είναι κατά του Χατζημαρκου.Να τελειώσει το θέμα εδώ και τώρα και το μόνο που πρέπει να μας μείνει είναι η ανικανότητα του Χατζημαρκου, η διπροσωπία του, η εκδικιτηκοτητα που τον διακατέχει καθώς και ότι δεν πρέπει να πάρει ψήφο ξανά από κανένα Δωδεκανήσιο.

  14. Χατζημαρκο ένα να θυμάσαι; Ούτε λακούβα δεν μπορείς τελικά να κλείσεις!!! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις …..εργολαβίες εσύ και το συναφι σου!!!

  15. Μπράβο στους αστυνομικούς !!!και στον οποιονδήποτε προσπαθεί να προλάβει μια δυσάρεστη κατάσταση που έχει σχέση με την ζωή και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.Πολλες φορές κινδυνεύουμε,είτε από λάθους χειρισμούς,είτε από λάθη σε διάφορα έργα κλπ.ειτε επειδή .δεν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός στο νοσοκομείο ,είτε επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα. Η γίνονται δυστυχήματα επειδή πχ είχε χαλίκι στην άσφαλτο ,η επειδή δεν φαινόταν η πινακίδα η επειδή υπήρχαν λακούβες ,και έχει τύχει ο οδηγός απ’ το μηχανάκι να χάσει τον έλεγχο,με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του …
    Προτιμώ* να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι* με συνείδηση ,θάρρος ,λογική, αυταπάρνηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο …***

  16. Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που έκαναν την κινηση και έριξαν μπετόν διότι το δικό μου ΙΧ έπαθε ζημιά στο ακρομπαρο και γι αυτό κάνω επώνυμα σχόλιο μήπως ο κύριος Χατζημαρκος θέλει το λογαριασμό που έχει το θράσος να τους περάσει από ΕΔΕ.

  17. Αντί να ντρέπονται οι υπεύθυνοι που είναι γεμάτοι οι δρόμοι λακούβες και έχουμε διαλύσει τα αμάξια μας μιλάνε κι από πάνω. Θα μας κάνετε δώρο ελαστικά κύριε Χατζημαρκο και λοιποί υπεύθυνοι;

  18. είναι μια διαδικασία που ακολουθείται από την πλευρά της Πολιτείας δεν το ξέρετε; πρέπει να κάνουν ΔΣ να αποφασίσουν τι και πως μετά να ξανακάνουν ΔΣ να αποδεσμεύσουν κεφάλαιο για την τρύπα και κάθε τρύπα, μετά να ξανά ξανά κάνουν ΔΣ και πάει λέγοντας. καταλάβατε; … από δω ο Καραγκιόζης και α Χατζηαβάτης!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ