Κως: Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση μεταναστών – Στη θέα του Λιμενικού επιχείρησε να διαφύγει

1
14480

Στη σύλληψη ενός 36χρονου προχώρησαν οι Αρχές στην Κω, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών.

Την Τρίτη, το Λιμενικό, ενημερώθηκε για ταχύπλοο σκάφος, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο στη συνέχεια αποβίβασε 5 μετανάστες σε παρακείμενη ακτή.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, ο χειριστής ανέστρεψε την πορεία του και αποβιβάστηκε στην παραλία “ΛΑΜΠΗ” και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διακίνηση μεταναστών στην Κω

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛΑΣ και της δύναμης Frontex, οι 5 αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, ενώ στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή του ταχύπλοου.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 36χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ