Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νισύρου (ΦΩΤΟ)

0
79

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ 

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ζωσιμοπούλειου θεάτρου έγινε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, η ορκωμοσία του για τρίτη φορά εκλεγμένου δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου, του νέου Δημοτικού συμβουλίου και των Συμβουλίων και Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Νισύρου. Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής Αρχιμανδρίτης Στέφανος Καλλιστής, μαζί με τον  Αρχιμανδρίτη και Ιερέα της κοινότητας Εμπορειού π. Χαράλαμπου Χυρμπάκη, τον Ιερέα της κοινότητας Πάλων π. Κώστα Χασουράκη και τον πατέρα Νικόλαο Σιδηρά.

Ο Πανοσιώτατος Στέφανος Καλλιστής ευχήθηκε στο Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους και τους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος αναφερόμενος στη νέα θητεία που ξεκινά, έδωσε την υπόσχεση, ότι θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με συνέπεια και σοβαρότητα. Είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, η τελετή αυτή σηματοδοτεί την αρχή όχι μόνο μιας νέας δημοτικής περιόδου, αλλά κατά την άποψή μου  μιας σημαντικής νέας εποχής  για την πορεία της Νισύρου. Μια πορεία  που ήδη έχει ξεκινήσει, ώστε να καταστεί η Νίσυρος, το νησί μας, ό,πως  όλοι  το επιθυμούμε και που αρμόζει  στην ιστορία του, αλλά και στους ανθρώπους του.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ,  για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι στην Νίσυρο, απέναντι στον κάθε έναν δημότη της Νισύρου. Όρκο πως από την 1η του Γενάρη, η νέα Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εργαστούμε σκληρά, έντιμα, με διαφάνεια  και μεθοδικά, για την Νίσυρο που  όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Με μοναδικό  γνώμονα το συμφέρον της Νισύρου και των  κατοίκων της. Ξεκινάμε μια νέα δημοτική περίοδο με όπλο το έργο μας και το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του σήμερα αλλά και στις προκλήσεις του αύριο…

Εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πατρίδα, κινούμαστε με σχέδιο, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας, γνωρίζοντας πάντοτε πάρα πολύ καλά, ότι ο λαός της Νισύρου μας εξέλεξε σε αυτές τις θέσεις εξουσίας. Ξέρουμε ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούμε. Για ποιούς πρέπει να ματώσουμε. Για ποιούς πρέπει να δώσουμε προοπτική και λύσεις.

Γι’ αυτό και σήμερα, είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά η Νίσυρος έχει αναπτυξιακή προοπτική. Για πρώτη φορά ο Δήμος έχει την οικονομική ευρωστία να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων για το αύριο της πατρίδας μας. Όλοι και όλες εμείς είμαστε φτιαγμένοι με τις αξίες της αγάπης στην πατρίδα, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της δημοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε την στενή συνεργασία μας με την Περιφέρεια που αποτελεί μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας της Νισύρου

Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και Πανεπιστήμια για την μεταφορά πόρων και γνώσης.

Θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία μας με την εκκλησία για το καλό της κοινωνίας.

Η εκκλησία αποτελεί μέρος του λαού μας, είναι ο λαός μας.

Οι Παναγιές μας και τα μοναστήρια μας αποτελούν ένα σπουδαίο μέρος της παράδοσής μας που πάει χιλιάδες χρόνια πίσω.

Θα διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας ως κόρη οφθαλμού.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στην αλλοίωση των παραδόσεών μας.

Η συνεργασία μας θα είναι βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και στην κατανόηση της ξεκάθαρης διακριτικότητας των ρόλων της δημοτικής αρχής και της θρησκευτικής ηγεσίας.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μετατρέψει τη Νίσυρο σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού από την γεωθερμία.

Η συνεργασία του Δήμου με όλες τις οργανώσεις των Νισύριων της Διασποράς είναι δεδομένη και συνεχιζόμενη.

Από αυτό εδώ το βήμα, αυτή την σπουδαία για τη Νίσυρο μέρα, σας καλώ όλους να συμπορευτούμε μαζί στη συνέχιση του αγώνα για μια όμορφη και οικολογική  Νίσυρο. Σας καλώ σε ένα αγώνα ειρηνικό, δημοκρατικό, για την αναγέννηση της Νισύρου. Ένα αγώνα στον οποίο κάθε ένας έχει τη δική του θέση…»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ