Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 65χρονου στην Κάρπαθο ζητούν οι συγγενείς του

0
5083

Για πολύωρη ταλαιπωρία κάνουν λόγο οι συγγενείς 65χρονου από την Κάρπαθο ο οποίος έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια μεταφοράς του από το νοσοκομείο του νησιού προς τη Ρόδο, καθώς όπως υποστηρίζουν, η καθυστέρηση που βίωσε ο ασθενής ήταν πολύωρη και ίσως καθοριστική για την εξέλιξη του μοιραίου που ακολούθησε.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο γαμπρός του 65χρονου κος Ανδρέας Χαρτοφύλακας, υποστήριξε ότι για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνονταν το ΕΚΑΒ αλλά η ασυνεννοησία και τα προβλήματα που προέκυψαν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου για κάποιους τεχνικούς λόγους δεν άναβαν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης(!) στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί με ασφάλεια το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από την Ελευσίνα!

«Είναι ανήκουστο όλο αυτό που βιώσαμε και είχε ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του ανθρώπου μας- είπε μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο κος Ανδρέας Χαρτοφύλακας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 προχθές το μεσημέρι, όταν η κατάσταση του ανθρώπου μας επιδεινώθηκε. Ξέραμε ότι το πρόβλημα υγείας του ήταν πολύ σοβαρό και η κατάστασή του πολύ επιβαρυμένη.

Αφού ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ, λίγο μετά τις 2, γιατροί και συγγενείς ξεκινήσαμε μαζί με τον πατέρα μας, από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Αφού φθάσαμε εκεί και περιμέναμε με τον ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση, αρκετή ώρα μετά μας ενημέρωσαν ότι η προσγείωση του αεροσκάφους θα καθυστερούσε επειδή δεν άναβαν τα φώτα προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καρπάθου! Δυστυχώς, έτσι όπως σας το λέω.

Φύγαμε και πάλι πίσω στο νοσοκομείο, αφού οι φιάλες οξυγόνου τελείωναν και ξέρετε τις ώρα έφθασε το αεροσκάφος; Μετά τις 11 και μισή το βράδυ! Το αποτέλεσμα ήταν ο άνθρωπός μας να χάσει τη ζωή του μετά από τέτοια ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Δεν έχουμε πρόβλημα με το ΕΚΑΒ. Οι άνθρωποι έκαναν όλοι τη δουλειά τους.

Με όλο αυτό που σας περιέγραψα έχουμε. Και για το λόγο αυτό ζητάμε και την παρέμβαση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας.

Ξέρουμε πολύ καλά πόσο επιβαρυμένη ήταν η κατάσταση της υγείας του. Αυτό που ζητάμε τώρα είναι να γίνει έρευνα από την Εισαγγελία Ρόδου για να δούμε αν όλοι έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε. Αν όχι όμως να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα ο πεθερός μου, από τέτοιου είδους καταστάσεις. Και το μοναδικό ζητούμενο είναι να μην βρεθεί άλλος στη θέση του» κατέληξε ο κύριος Ανδρέας Χαρτοφύλακας.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/505705/eisaggelikh-ereyna-gia-ton-thanato-65xronoy-sthn-karpatho-zhtoyn-oi-syggeneis-toy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ