Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε ακόμα για την εξαφάνιση του 94χρονου στη Ρόδο

0
4011

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – δεν πρόλαβε να πάει στην Τράπεζα

Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, από την εξαφάνιση του 94χρονου ροδίτη, ο οποίος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Αγίας Αναστασίας στην πόλη της Ρόδου, το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου για να εισπράξει τη σύνταξή του από υποκατάστημα Τράπεζας στην Εθνικής Αντιστάσεως και από τότε αγνοείται.

Πριν από λίγα λεπτά, όπως δήλωσαν στην «Ροδιακή» συγγενείς του, έγινε γνωστό μέσα από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών, ότι ο 94χρονος, δεν πρόλαβε να μεταβεί στην τράπεζα για να εισπράξει τη σύνταξή του και κατά συνέπεια οι έρευνες εστιάζονται τώρα σε ολόκληρη την περιοχή της πόλεως Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ρ» οι αρχές ασφαλείας Ρόδου που διενεργούν την έρευνα έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες από κατοίκους του νησιού μας, τις οποίες εξετάζουν πολύ προσεκτικά:

Η πρώτη μαρτυρία, κάνει λόγο ότι ο 94χρονος, κινούνταν προς την περιοχή της Εθνικής Αντιστάσεως και η δεύτερη ότι ο ίδιος εθεάθη κοντά στην οδό Ρόδου – Καλλιθέας, στο Καρακόνερο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ρ» ο γιός του Μιχάλης Ξύπας, ο 94χρονος ήταν αυτοεξυπηρετούμενος, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και όπως κάθε φορά έκανε το ίδιο δρομολόγιο προκειμένου από μόνος του να λάβει σύνταξή του.

Όταν τα παιδιά του είδαν ότι αργούσε, άρχισαν να τον αναζητούν στο καθιερωμένο του δρομολόγιο και σε συγγενικά σπίτια αλλά μάταια. Αμέσως ειδοποίησαν την Άμεσο Δράση και την Ασφάλεια Ρόδου, ξεκινώντας έτσι διαδικασία αναζήτησης.

Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης κανένα στοιχείο και καμιά από τις πληροφορίες που δόθηκαν δεν έχει δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η ανησυχία να κορυφώνεται.

Ο γιός του ζήτησε πάντως μέσω της Ροδιακής, να αξιοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές κάμερες και υλικό από την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό του πατέρα του.

Στην ανάρτησή του ο γιος του σημειώνει:

«Παρακαλώ όποιος φίλος η φίλη έχει δει η συναντήσει τον πατέρα μου ο οποίος έχει χαθεί από τις 9 το πρωί και δεν έχει γυρίσει στο σπίτι ακόμη από την ώρα που πήγε να εισπράξει την σύνταξη του στην Εθνική τράπεζα να μας ειδοποιήσει αμέσως η να καλέσει την αστυνομία..!!! Ο πατέρας μου είναι 94 ετών έχει ύψος 1.68 και γαλανά μάτια…!!! Αν γνωρίζετε κάτι να με καλέσετε στο κινητό : 6948838996

Οι άλλοι δύο ηλικιωμένοι που εξαφανίστηκαν στη Ρόδο και δεν βρέθηκαν ποτέ

Στις 17 Ιουνίου 2021, εξαφανίστηκε στο χωριό Ψίνθος ο 83χρονος Γεώργιος Παπανικολάου. Είχε καστανά μάτια και ύψος 1.65. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε ριγέ πολύχρωμη μπλούζα, τζιν παντελόνι, μπλε ζακέτα και παπούτσια και κρατούσε μπαστούνι. Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες σε τεράστια έκταση, αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη του.

Στις 14 Αυγούστου 2023 εξαφανίστηκε επίσης στο χωριό Κρητηνία, ο 88 χρονος Ιωάννης Παπαθεοδωράκης. Είχε ύψος 1.60 και πράσινα μάτια. Τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ριγέ πουκάμισο (μπλε και λευκό) μαύρο τζιν παντελόνι και σαγιονάρες. Παρά τις πολυήμερες έρευνες επίσης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

 

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ