«Τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ασθενών με προβλήματα υγείας και ατόμων με αναπηρία στο Νότιο Αιγαίου, προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

0
3798

«Η δέσμευση του Πρωθυπουργού για 6.500 προσλήψεις στη δημόσια υγεία μέσα στο 2024, αλλά και το σχέδιο που παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 800 μόνιμων θέσεων προσωπικού  στο ΕΚΑΒ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κάλυψη του προβλήματος υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αλλά και του ΕΚΑΒ στο νησί», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση του προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι στον προγραμματισμό, σε ό, τι αφορά στις προκηρύξεις που θα εκδοθούν για τις προσλήψεις εντός του 2024, πρέπει να καλυφθούν ανάγκες όπως:

– Η στελέχωση των τριών κενών θέσεων ογκολόγων στο Νοσοκομείο, με δεδομένο ότι συνταξιοδοτείται ένας από τους γιατρούς που υπηρετούν σήμερα στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

– Η ενίσχυση του ακτινολογικού τμήματος με γιατρούς ακτινολόγους και χειριστές ακτινολόγους για να λειτουργεί πλήρως και απρόσκοπτα ο μαγνητικός τομογράφος και ο μαστογράφος.

– Η άμεση στελέχωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό.

– Η προκήρυξη θέσης αιματολόγου για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του  τμήματος Μεσογειακής  Αναιμίας, στο οποίο σήμερα υπάρχει ένας μόνο γιατρός.

– Η προκήρυξη των κενών θέσεων παθολόγων αλλά και η κάλυψη των αναγκών της παθολογικής κλινικής, με δεδομένο ότι επίκειται η συνταξιοδότηση τριών γιατρών της συγκεκριμένης κλινικής.

– Η άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με διασώστες, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες αλλά και οι ανάγκες των διακομιδών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι το Νοσοκομείου Ρόδου, πέραν του ότι καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας σε ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες, εξυπηρετεί και τις ανάγκες μιας μεγάλης περιφέρειας, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, έχοντας υπερτοπική σημασία και εμβέλεια.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Μάνου Κόνσολα.

5.12.2023, ΕΡΩΤΗΜΑ_Ενίσχυση του νοσοκομείου της Ρόδου και του ΕΚΑΒ με προσωπικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ