Τουρκία: Το πλέον αόρατο, ταχύτερο και ιδιαίτερα καλά οπλικά εξοπλισμένο θαλάσσιο σκάφος στα απέναντι παράλια

0
6012

Το είπαν  και το έκαναν οι Τούρκοι και έριξαν το πλέον αόρατο, ταχύτερο και ιδιαίτερα καλά οπλικά εξοπλισμένο θαλάσσιο σκάφος.

Πρόκειται για το ένοπλο μη επανδρωμένο ναυτικό όχημα SANCAR που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας και πολύ σύντομα θα περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκιάς με την Ελλάδα.

Είναι από το ναυπηγείο Yonca Onuk JV και αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία και την άμυνα της Τουρκίας. Ετσι τουλάχιστον αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το SANCAR αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Havelsan και διαθέτει το σύστημα διοίκησης μάχης ADVENT της HAVELSAN, σχεδιασμένο για δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις. Αυτό το σύστημα επιτρέπει τον ενσωματωμένο έλεγχο και συντονισμό πολλαπλών μονάδων, ενισχύοντας την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SANCAR είναι εντυπωσιακά: με μήκος 12,7 μέτρα, μετατόπιση 9 τόνων, και μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες. Η εμβέλειά του υπερβαίνει τα 400 ναυτικά μίλια και έχει αυτονομία 40 ωρών, κάτι που το καθιστά ιδανικό για μακροχρόνιες αποστολές.

Αναλυτικά τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του SANCAR περιλαμβάνουν:

  • Μήκος: 12,7 μέτρα
  • Μετατόπιση: 9 τόνοι
  • Μέγιστη Ταχύτητα: 40 κόμβοι
  • Εμβέλεια: Πάνω από 400 ναυτικά μίλια
  • Θαλασσοπορία: Θάλασσα Κατάσταση 4
  • Αυτονομία: 40 ώρες
  • Εξοπλισμός Όπλων: Σταθμός Τηλεχειριζόμενων Όπλων 12,7 mm (RWS), 2×2 πυραύλοι UMTAS ή L-UMTAS
  • Αισθητήρες: Ραντάρ πλοήγησης, ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες και σύστημα αποφυγής συγκρούσεων σε τηλεσκοπικό κατάρτι με την ονομασία MILMAST

Επιπλέον, το SANCAR είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα όπλα και αισθητήρες, περιλαμβανομένου ενός τηλεχειριζόμενου όπλου 12,7 mm, πυραύλων UMTAS ή L-UMTAS, ραντάρ πλοήγησης, ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων και συστήματος αποφυγής συγκρούσεων.

Το MILMAST, ένα τηλεσκοπικό κατάρτι που φιλοξενεί αυτούς τους αισθητήρες, προσφέρει προηγμένες δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης.

Η ανάπτυξη του SANCAR από τον Yonca Onuk JV αντανακλά τη δέσμευση της Τουρκίας στην προώθηση των τεχνολογιών ακατούθητων οχημάτων και ενισχύει τη θέση της χώρας ως πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. Με το SANCAR, η Τουρκία δείχνει τη δυνατότητά της να αναπτύσσει προηγμένα συστήματα που μπορούν να υποστηρίξουν την εθνική της άμυνα και να ενισχύσουν τις στρατιωτικές της δυνατότητες στο μέλλον.

Σημειώστε πως με τις εκδόσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν, το SANCAR θα μπορεί να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης-παρακολούθησης, επιφανειακού πολέμου και ναρκών, αυξάνοντας έτσι την επιχειρησιακή του ποικιλομορφία.

ΑΚΟΜΑ:
Τουρκικό Λιμενικό: Ούτε για τσαμπουκά δεν είναι (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ