Κως: Εξέδωσε αεροπορικό εισιτήριο για αλλοδαπό με πλαστή ταυτότητα

3
10687
Ένας 48χρονος θα βρεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόου τρίτης χώρας χωρίς την υποβολή στον προβλεπόμενο έλεγχο.
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2014 οπότε και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κω τρεις εμπλεκόμενοι, δηλαδή ο 48χρονος Έλληνας από την Αθήνα, ένας 66χρονος επίσης από την πρωτεύουσα κι ένας 30χρονος Σύριος.
Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου 2014 το απόγευμα όταν ο 30χρονος Σύριος αφού μετέβη στο αεροδρόμιο της Κω κάνοντας χρήση πλαστού ελληνικού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Γερμανία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος ημεδαπός διευκόλυνε τον αλλοδαπό εκδίδοντας για λογαριασμό του εισιτήριο και κάνοντας check-in με στοιχεία που αναγράφονταν στο πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο κατασχέθηκε.
Επίσης στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης φάνηκε να εμπλέκεται και ο 66χρονος ο οποίος και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία που σχηματίστηκε και με την οποία ασκήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Τον Μάιο του 2021 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης Νικήτα Μπόλκα και Σεβαστιανού Κούρκουλου αντίστοιχα, έκρινε αθώο τον 66χρονο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον 48χρονο Έλληνα και εννέα μήνες φυλάκιση καθώς και 4.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον 30χρονο Σύριο.
Κατά της απόφασης αυτής ο 48χρονος Έλληνας άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεσή του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στις 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ περνάνε από υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για έλεγχο και κατηγόρηται καποιος που δεν κατάλαβε αν μια ταυτότητα είναι πλαστή;Οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει εισιτήριο και να κάνει check in από μόνος του.Τι ακριβώς ψάχνετε;

  2. Τόσο πολύ τον θέλατε τον Σύριο εδώ . ευκαιρία να τον αφήσετε να πάει στη Γερμανία δεν χορτάσατε μετανάστες;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ