Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κω: Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια Υγεία μονιμοποιεί το διαρκές έγκλημα σε βάρος της Υγείας του λαού

21
11371

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κω πραγματοποιήθηκε απόψε έπειτα από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κω, καθώς και του Εργατικού κέντρου.

Κορυφώνονται πανελλαδικά οι αντιδράσεις των υγειονομικών για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία του ΕΣΥ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα (άρθρο 10), και προβλέπει την προκήρυξη θέσεων γιατρών Ε.Σ.Υ., με καθεστώς μερικής απασχόλησης (άρθρο 7), υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ να καταψηφίζουν.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Το σκάνδαλο με το άρθρο 10

Να αποσυρθεί το άρθρο 10 από το νομοσχέδιο Γκάγκα για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, το οποίο προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΚ.Υ ΚΩ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ
ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ
ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ
ΠΕΜΠΤΗ,ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
ΤΟΥ ΕΣΥ.ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ<ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ> ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥ
ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ
<<ΚΟΡΑΚΙΑ>>ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΥΓΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΑΠΕΡΓΟΥΜΕΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΕ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓ
ΓΕΛΜΑΤΑ

ΤΟ ΔΣ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

 

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια Υγεία μονιμοποιεί το διαρκές έγκλημα σε βάρος της προστασίας της Υγείας του λαού.

Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Οι ασθενείς θα αναγκαστούν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι γιατροί -χορτασμένοι πια από τα χειροκροτήματα- μπορούν να κάνουν ελεύθερα «άγρα πελατών» σε ξεχαρβαλωμένες, υποστελεχωμένες δημόσιες κατ’ όνομα δημόσιες δομές, που θα λειτουργούν ουσιαστικά ως προθάλαμος των ιδιωτικών δομών και παροχών.

 

Οι ασθενείς-πελάτες … «ελεύθερα» θα επιλέγουν να ζήσουν ή να πεθάνουν στις ατέλειωτες ουρές, ή να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για την υγειά τους.

 

Όλοι τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με την σειρά τους και τον τρόπο τους την ίδια αντιλαϊκή-ανθυγιεινή πολιτική κατεύθυνση, έβαλαν τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας σε δεύτερη μοίρα, την ίδια ώρα που δίνουν  δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μεγαθήρια στον χώρο της Υγείας που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

 

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την αθλιότητα και να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

 

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ και τα σωματεία του ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Να αποσυρθεί  ΤΩΡΑ το εγκληματικό νομοσχέδιο!

 

 • Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας.
 • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
 • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
 • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.
 • Για να επανα-λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένες όλες οι δομές.

 

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παιδιά εάν θέλετε να σωθεί η Ελλάδα ψηφίσται το νέο κώμα του Ηλία Κασιδιάρη μόνο αυτός μπορεί να τους διώξει όλους αυτούς τους ανώμαλους αλήτες από εκεί μέσα!!! Πάμε γερά όλοι μαζί ενωμένοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

 2. Έλεος μιλάνε για το λαό.Θέλουν η δεν θέλουν οι γιατροί να δουλεύουν και εκτός;Είναι ένας λόγος αυτός να μπούμε και να δουλέψουν στα νοσοκομεία;Η μονιμότητα που απαιτούν σε τι βοηθάει τον λαό;Οι αυξήσεις τους ;οι περισσότερες προσλήψεις να περνούν άδειες και μα δουλεύουν λιγότερο ναι είναι ιδανικό για αυτούς αλλά για το λαό;Τέλος είναι όλα Καλα στη υγεία και δεν θέλουν καμία αλαγη;Ποια είναι η πρόταση τους;Επειδή μου αρέσει να προτείνω…έχουμε 100 νοσοκομεία να γίνουν 50 ενισχυμένα.Δεν υπάρχουν πουθενα τόσα νοσοκομεία σε καμία χώρα.

 3. Άσχετο η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία μας λένε οι σύντροφοι.Οι ιδιώτες γιατροί γιατί διαμαρτύρονται τότε;Τέλος ψηφίστε Τσίπρα να τα αλαξει όλα όπως έκανε σαν κυβερνήτης.

 4. Ευθανασία στους φτωχούς είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2014 η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία Rimantė Šalaševičiūtė για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη !
  Νομίζετε πως το τερατούργημα της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημόσιας Υγειας λεει κατι το διαφορετικό ;
  Ακριβώς το ιδιο λεει. Οι φτωχοί και οι ανήμποροι μη εχοντας τα απαιτούμενα χρήματα νοσηλείας θα οδηγούνται μαθηματικά σε μια »εθελούσια ευθανασία » !
  Αν καταλάβαινε ο κόσμος των λαικών στρωμάτων στο που μας οδηγούν τα τέρατα του καπιταλισμού θα ηταν εκατομμύρια χθες στις διαδηλώσεις για ν’ αποτρέψουν αυτό που έρχεται!
  Οι »αναισθησιολόγοι» των αστικών ΜΜΕ εχουν κάνει καλα την δουλειά τους!

 5. Σήμερα,τον «εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ»(έτσι λένε την οριστική του διάλυση) θα τον ψηφίσουν, μεταξύ άλλων,ο… Πάτσης κι ο Μαραβέγιας!
  Για το…καλό μας!
  Υ.Γ. Εσύ κυρ Παντελή να τους ξαναψηφίσεις, επειδή τόσο… νοιάζονται για σένα και… ετοιμάσου, μετά το»καλάθι του νοικοκυριού», για «το καλάθι του ΕΣΥ»:
  Για μια εξέταση ούρων…θα δίνεις μόνο ένα νεφρό.Ευκαιρία!
  #ξεφτίλες

 6. Βασικα δεν θέλετε καμία λυση . Χιλιες φορές ιδιωτικά παρα αυτη η ξεφτιλα , οποιος εχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο καταλαβαίνει .Και γιατί ιδιωτικά; διότι είστε ανάξιοι να υπηρετήσετε τον μισθό σας που ούτως η αλλώς βγαίνει δυσκολα . Διότι εχει προσληφθεί ως τραυματιοφορείς και βρίσκεστε στα γραφεία .Διοτι μερος της καταντιας ειναι και δικη σας ευθυνη , και το ξερετε πολυ καλα . Οταν εμεις στον ιδιωτικό τομεα δεν ξερουμε τι παει να παει ρεπο , εσεις εκμεταλλεύεστε οτι αδεια και κενο υπαρχει με αποτελεσμα οσο και προσωπικο να υπαρχει παντα θα υπαρχουν ελλείψεις . Γιατι διαμαρτύρεστε λοιπον;Τι θελετε; Κλείνοντας εσεις εκει στο ΚΚΕ η ιδεολογική σας εμμονή με καθε προοδευτικό σας εχει καταντήσει γραφικούς ΕΛΕΟΣ

  • Από το » περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους» φτάσαμε στο » περίθαλψη για όσους έχουν λεφτά».

   Όταν δεν θα έχετε να πληρώσετε, βάλτε να ακούσετε την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ή βγείτε στο μπαλκόνι να χειροκροτήσετε , όπως η Μαρέβα.

   • Από 5 ευρώ που είχαμε για οποίο πήγαινε σε νοσοκομείο τώρα πληρώνουμε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 6% από όλες τις συντάξεις για τις ίδιες παροχές.Λογικότατο δεν βρίσκεις;

   • Τα είχε πλα τέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ και τα χάλασε ο Μητσοτάκης;Πόσους γιατρούς προσέλαβε είπαμε ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσους η ΝΔ;Τι μισθούς έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι η ΝΔ;Ζητε σε ένα παράλληλο κόσμο.Η ΝΔ προτείνει οι γιατροί του νοσοκομείου να μπορούν να δουλεύουν και εκτός σαν μπόνους για να δηλώσουν και να μπουν στα νοσοκομεία νέοι και καλοί γιατροί.Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι;

 7. Και όλοι αυτοί που είναι με τα μούτρα στον καναπέ….θα έρχονται στο νοσοκομείο να φωνάζουν ότι δεν υπάρχει προσωπικό και γιατροί.
  Καλά να πάθουμε!

 8. …….Ζηταμε δημοσια Δωρεαν υγεια !!
  Οι ιδιωτες γιατροι κλεβουν και φοροδιαφευγουν !

 9. Δεν μου φταίνε τα 156 καθίκια,οι 156 σ//τάνθρωποι,οι 156 εν δυνάμει δολοφόνοι,
  αλλά τα 2.000.000 και κάτι λοβοτομημένοι που τους ψήφισαν.
  Και ειδικά από τα 2 και μύρια ,όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα,και έκαναν και τους υπόλοιπους να μην έχουν μοίρα…
  #ΕΣΥ

 10. Έπρεπε να ντρέπεται κόσμος που ανήκει στα λαικά στρώματα να ακολουθεί κόμματα που επιτρέπουν και προωθούν με την πολιτική τους η υγεία να είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους ! Ντροπή και πάλι ντροπή !

  • Γιαυτο ακριβώς ο κόσμος δεν ακολουθεί κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που δεν τους ενδιαφέρει ο λαός αλλά πως θα μαζέψουν ψηφαλακια.

 11. Γιατρούς είδατε στη συγκέντρωση;Υποτίθεται ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα με το νομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.